My home: the final room tour

Na ruim 1,5 jaar woonplezier is het dan zover: ik ga verhuizen! Naar een ruimere kamer in het centrum. Ik kan niet wachten, en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet want per 1 maart verhuis ik. Dat betekent ook dat ik afscheid moet nemen van mijn oude kamertje, wat ook wel jammer is.
Dit was mijn eerste studentenkamer, en ook voor het eerst dat ik een kamer flink onder handen heb genomen. Kringloopwinkels en marktplaats afstruinen naar meubelschatten, de muur verven.. ja, ik ben nog steeds heel tevreden over mijn kamer. Toen ik er net woonde kwam Danique van 88Forever zelfs langs om foto’s te maken, deze vind je hier. Ik ben nog steeds trots op die foto’s, en krijg vaak te horen dat mijn kamer uit een tijdschrift lijkt te komen.
Inmiddels is mijn kamer wel wat veranderd. Vandaag toon ik jullie mijn laatste roomtour in deze kamer. Als je goed oplet zie je al wat verhuisdozen staan, ik ben al voorzichtig begonnen met het inpakken van wat spullen. Hopelijk show ik jullie dan binnenkort mijn nieuwe stek!

Vanuit de deur gezien. Mijn kamer is 16m2 maar oogt veel groter dan dat. Deels door het licht (ik heb een groot raam aan een zijde, heerlijk!), en door de open vloer. Ook mijn muren zijn vrij leeg. Hier voor moet je wel een beetje creatief zijn: zo bewaar ik mijn schoolboeken op de vensterbank, en mijn kleding ligt in boxen onder het bed.
Ik krijg vragen over de kleur verf die ik op mijn muur heb zitten. Dit is Leuk/Plaisant van Histor (maar dan lekker cheap gemengd van Gamma eigen merk). Ik weet niet of deze kleur nog beschikbaar is, anders is Viking van Histor een goed alternatief.
Nog een budgettip: deze plaids op bovenstaande foto heb ik afgelopen week bij Hema gehaald. De mintgroene plaid was slechts €3, de grijze €10. Beiden zijn ook in koraal verkrijgbaar. Ze zijn heel erg zacht en erg fijn!
De andere kant van mijn kamer. Mijn tv staat op een mooie oude industriële kist op wielen. Deze gebruik ik ook als opberger/bijzettafel. Voor mijn bed staat ook nog een oude fruitkist. Deze is van mijn overgrootopa geweest, mijn moeder heeft ‘m ook nog op haar studentenkamer gehad. Ik gebruik ‘m om mijn kussens en plaids in op te bergen.
Mooie kamer he? Een kleine shameless selfpromotion: mijn kamer is per 1 maart te huur! Mijn huisgenootjes (2 jongens en een meisje) zijn op zoek naar een meisje van 20-24 jaar oud. Mijn kamer is 16m2 en kost €395 per maand inclusief g/w/l en internet. We hebben een mooi rijtjeshuis, met schone badkamer en keuken, grote tuin en we beschikken over een wasmachine, grote vriezer en per april een vaatwasser! Het is 10 minuutjes fietsen naar het station, maar het openbaarvervoer (tram en bus) liggen op loopafstand, evenals de AH, Lidl en verse groenteboertjes. Mocht je op zoek zijn naar een kamer, of iemand kennen die op zoek is, neem dan contact op (zie menu bovenaan mijn blog). Wie weet woon jij dan straks in mijn mooie kamertje!

Als bonus nog een mini instagram filmpje van mijn kamer: klik!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 37 reacties

 1. Linda

  Gefeliciteerd met je nieuwe kamer! Dat word vast weer een feest om die kamer op te knappen en in te richten. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Deze kamer vind ik al een pareltje op zich, heb mij dan ook goed vermaakt met de foto’s op beide blogs :) en bedankt voor de tip van de plait!

 2. Jouw studentenkamer ziet er mooier uit dan mijn hele huis, haha. Mijn eerste studentenkamer had ook precies zo’n kleur op de muur :) En de driehoekdekentjes ( en kussenslopen) heb ik ook al een tijdje in huis, go Hema!

 3. Eva C.

  De mentaliteit qua kamers is zoooo anders in België dan in Nederland. In België mag je eigenlijk helemaal niet zoveel aanpassen, da’s wel jammer. Jouw kamer zou zo uit een woonmagazine kunnen komen :)

 4. Echt zo leuk je kamer. Ben heel benieuwd hoe je je nieuwe gaat inrichten :) weet je al wanneer je over gaat?

 5. Marlou

  ja, een prachtige kamer! en wat een mooie plaids – ik moet later vandaag nog maar eens naar de Hema :) net als iedereen ben ik trouwens ook heel benieuwd naar je nieuwe kamer! maar het wordt vast heel mooi, daar twijfel ik niet aan

 6. Ah wat een superleuke kamer is dit! :) Ik snap helemaal dat je hier met veel plezier gewoond hebt. Vooral die kleur op je muur is echt prachtig. Liefs

 7. Sanne

  Wauw, jij hebt echt een hele mooie kamer! Mooie inspiratie hoor :). Verhuisze alvast, ben benieuwd naar de roomtour van je volgende kamer!

 8. Anne-Fleur

  Wauw mooie kamer! Die kleedjes van de Hema zijn ook echt tof. Zijn ze beide van fleece? Of die grijze niet?

  1. Anne-Fleur

   Tof! Ben al een tijdje op zoek naar iets voor over onze bank, maar fleece vind ik dan niet zo fijn. De grijze klinkt dus echt goed! Bedankt voor de reply :)

 9. Ik vind jouw kamer zo leuk! Geen typische bij elkaar geraapte studentenkamer (ook leuk) maar eentje met stijl! Ben erg benieuwd naar je nieuwe plek!

 10. Pebblyn

  Als die kamer (met het bijbehorende huis) nu in Gent lag he… Mooi!

 11. Nanda

  Leuke kamer, heel tof ingericht. Vind het altijd zo knap dat alles bij elkaar past. Ik liep daar echt tegen aan bij het inrichten van mijn flat.

 12. Apollonia

  Wow wat mooi zeg! Mijn kamer is 9 m2, dus ik kan er maar weinig mee helaas
  Liefs Apollonia

 13. Irene

  Het blijft een super mooie kamer :). Vooral die witte planken met weckpotten vind ik super! Ik ben dan ook heel benieuwd hoe jou nieuwe kamer er uit komt te zien! Wordt het weer die kleur? Of juist niet ;).
  Iig veel geluk in je nieuwe kamer!

 14. Wat een supermooie kamer heb je toch!
  Zo leuk ingericht en die mintgroene muur is echt geweldig.
  Ik ben dan ook erg benieuwd hoe je nieuwe kamer eruit gaat zien zeg :)
  Fijn weekend, Rensina

 15. Maaike

  Grappig, mijn kamer heeft precies dezelfde kleur groene muren! Schattig ingericht trouwens! :)

 16. Danielle

  Waar heb je dat “sleep solves everything” vandaan? of heb je dat zelf gemaakt? :)

 17. Andrea

  Zo leuk!! En gezellig. Ben nu al benieuwd naar je nieuwe kamer haha.

 18. cheyenne

  wauw wauw wauw, wat heb je het toch leuk ingericht :) ben benieuwd naar je nieuwe plekje!
  xo, cheyenne

 19. Lisa

  Heb je dit niet stiekem uit zo’n lifestyle magazine gehaald? Haha grapje. Prachtig ingericht. Echt heel mooi! :)

 20. Lauriëtte

  Wat een gezellige en inspirerende kamer! Waar zijn de witte metalen opbergmandjes van? Zijn echt heel erg leuk! Succes met verhuizen!

 21. Resy

  Je kamer blijft echt prachtig! Ben heel benieuwd hoe je nieuwe kamer er uit komt te zien!

 22. Wauw, wat een prachtig kamertje! En ik denk dat als je de inrichting erbij doet, je kamertje binnen no time wegvliegt! ;)

 23. Annemiek

  Supermooi ingericht, echt heel erg leuk. Ik ben wel erg benieuwd nog waar het kaartenrekje van is. Ik ben ze wel eens in een groter formaat tegengekomen, maar dit formaat nog niet eerder.

 24. Inja

  Wauw, nu heb ik weer een bom van inspiratie! Ik denk dat ik flink aan de slag ga met mijn kamertje deze zomer (en al je artikelen lezen, hihi)

 25. Beste Marlous
  Wat een prachtige studentenkamer! Ik werk als communicatieverantwoordelijke voor Opnieuw & Co in België (kringloopwinkel) en wij willen de Belgische studenten wat inspireren om hun studentenkamers in te richten met een mix van nieuw en tweedehands materiaal. Zouden wij de foto van jouw kamer mogen gebruiken op onze affiche en in onze communicatie? Want dit is een perfecte mix van beide. Natuurlijk vermelden we je naam én blog erbij.
  Alvast bedankt

Geef een reactie