Diary: week 5 & 6

Wat vliegen de weken voorbij! De afgelopen twee weken was ik erg druk. Bezig met voorbereiden voor de verhuizing (spullen inpakken, mensen regelen voor de verhuizing, hospiteeravond organiseren etc), daarnaast begon een nieuw blok op school met o.a. het vak statistiek (horror!) en ik werkte tussendoor nog. Druk, maar sinds mijn nieuwe planning probeer ik schema’s te maken en krijg ik meer gedaan op een dag (vroeg opstaan helpt ;-))/
Daarnaast was het heeeerlijk zonnig! Je zou het alweer bijna vergeten door het vreselijke weer van dit weekend, maar de afgelopen twee weken waren overwegend zonnig met een strakblauwe lucht. Heerlijk, ik kan niet wachten op het voorjaar (trust me, winter slaan we dit jaar over!).
Lees verder voor mijn diary van afgelopen twee weken.

Goed voorbereid begon ik dit blok aan school. Ook vandaag ga ik (naast mijn kamer verder inpakken) weer een heel stuk vooruit werken. Dit zal voor velen van jullie misschien vanzelfsprekend zijn, ik moet er toch wel mijn best voor doen, haha. Maar het voelt goed!

Om de maandag wat beter te maken besloten mijn huisgenootje en ik te borrelen: wijntje, geitenkaas met spek uit de oven en toast en tomaatjes. Heerlijk! En zo simpel.

Een van mijn favoriete pasta prutjes: ravioli met tomaten saus, mozzarella, cherry tomaatjes en rucola. Super simpel, goedkoop, vegetarisch én lekker!

Dinsdag moest mijn huisgenootje wat opgevrolijkt worden, en dus gingen we naar..

..Meneer Smakers!! Ze was er nog nooit geweest, en dan is het natuurlijk mijn plicht om haar kennis te laten maken met de lekkerste burgers van Utrecht.

Daarna gingen we door naar The Wolf of Wallstreet. Ik vind het niet de beste film van Leo ever (ik zou ‘t eigenlijk stom vinden als ie hier een Oscar voor krijgt – hij heeft al veel mooiere films gemaakt!), toch speelt Leonardo DiCaprio bizar goed. De film duurt vrij lang, sommige stukken hadden ze wat mij betreft weg kunnen laten. Andere stukken zijn dan weer heel erg hilarisch en vooral heel bizar. Ja, wel de moeite waard om te kijken, vooral omdat het allemaal dus echt heeft plaatsgevonden.

Studeren! Met een pak smoothie voor de extra energie (en hij was in de bonus).

Zonnnnnnnnnnnnnnnnn! Zoals ik al zei, dit vieze weer doet ons bijna vergeten dat we een heerlijke week achter de rug hebben. Om dit gevoel nog even vast te houden plaats ik het nummer dat bij deze diary hoort alvast nu: Jubel van Klinglande. Heerlijk relaxed nummer wat me doet verlangen naar de zomer (of op z’n minst het voorjaar). Dus, druk alvast op play en lees verder ;-)

Ik was iets te vroeg voor college, maar dat maakte niet uit: het zonnetje scheen en ik had een heerlijk yoghurtje van de Yoghurt Barn met een latte macchiato. Vanaf nu krijgen studenten 10% korting, en deze maand krijg je een gratis koffie of thee bij je bestelling als de de blog van Leonie noemt. 
‘s Avonds hadden we geen zin om te koken, dus bestelden m’n huisgenootje en ik een pizza. Met mozzarella, feta, pesto en rucola.. heerlijk!
En knuffelden we met Pip, mijn lieve cavia. Mijn huisgenootje is zo gek op Pip, dat ze komende week zelf ook twee caviaatjes gaat ophalen. Helaas ga ik nu wel verhuizen, maar ik voorzie veel playdates in het park deze zomer ;-)
Nog zo’n simpel maar lekker pasta prutje: ravioli met broccoli, kastanje champignons, stukjes kippendij en kaassaus. Normaal drink ik eigenlijk nooit wijn doordeweeks, maar we hadden nog over van onze borrelavond. En eigenlijk is het wel lekker, 1 glaasje bij het eten.
Ik spotte dit op 9gag en sloeg de afbeelding op. Hoe geniaal is dit?? Ga ik zeker eens proberen!
Vrijdag moest ik werken, en at ik in mijn pauze een caramel shortbread (waarvan je hier het laatste stukje ziet). Dat is zooooo lekker!
Zaterdag was het opruimdag: ik draaide wat wasjes, stofzuigde mijn kamer en begon met het inpakken van dozen voor de verhuizing. Vandaag ga ik hier weer mee verder, zo’n opruimdag bevalt me wel!
En zo ziet het er dan opgeruimd uit (met wat verhuisdozen onder het bureau..). Toch wel gek, vandaag gaat de laatste week in dit fijne kamertje in, aanstaande zondag verhuis ik. Ik ga het toch wel heel erg missen, maar hopelijk wordt mijn nieuwe huis ook heel snel mijn thuis.
Ik fotografeerde gelijk de allerlaatste room tour, het resultaat zag je afgelopen week op mijn blog.
Ik tipte deze al op instagram: heerlijke plaids van Hema! Links €10, rechts €3, beiden ook in koraalkleur te verkrijgen. Wat heeft Hema toch leuke interieurspulletjes de laatste tijd.
Zondag had ik een drukke dag op werk, maar we sloten ‘m gelukkig af met een mini teamuitje bij Pickles. Jawel, voor de tweede keer burgers die week. Maar hey, dit keer op kosten van de baas en dat kan ik natuurlijk niet afslaan. Ik had een heerlijke burger met extra kaastopping en truffelmayonaise, heerlijke biertjes en wijntjes en een vegaplankje. Mjam!
En superlief: ik kreeg 2 mooie Vedett Extra White glazen mee naar huis! Dit is mijn lievelingsbier (heel lekker Belgisch witbier) en Pickles is een van de weinigen die het op tap heeft. Ik kreeg ze als bedankje voor de stukjes die ik over ze schreef.
Studeren aan een opgeruimd burea.
En bloggen! Samen met Pip.
En toen gebeurde er iets leuks: Teske noemde mijn blog als blogtip in een artikel op haar blog. Bam, duizenden views en extra volgers erbij! Inmiddels tikken we alweer bijna de 2300 aan.. Ik blijf het bizar vinden, maar zo ontzettend gaaf. Bijzonder dat jullie allemaal leuk vinden wat ik schrijf. Bedankt daarvoor :-)
Dinsdag at ik bij vrienden en zij kookten zoiets lekkers voor me: een stukje kipfilet met lente ui en sugarsnaps, een beetje citroen en dat ingepakt in bananenblad uit de oven. Door het bananenblad werd de kip suuuper mals, en waren alle smaken er goed in getrokken. Het blad eet je overigens niet op. 
Donderdag had ik college in de buurt van de uithof, dus schakelde ik de hulp van Google Maps maar weer in. Ik heb vrijwel altijd les in de binnenstad, de weg naar de uithof ken ik dus niet zo goed. Google stuurde me helemaal via Lunetten door een of ander parkje (ik deed er uiteindelijk 3 kwartier over..). Maargoed, dat gaf niet, want het was heerlijk weer!
Zon!
Bij de Action kocht ik een ‘Katten vensterbankkleed’. Ik weet niet precies wat dat inhoudt, maar Pip is er erg content mee. Zie ook de eerste foto van deze diary.
Gisterenochtend had ik weer een heerlijk buiten de deur ontbijtje, ditmaal van de Bakkerswinkel. Zo lekker! De rest van de dag heb ik gewerkt.
En dat waren alweer de afgelopen twee weken! Dit keer wat meer de nadruk op School (en Pip), maar gelukkig is het eten ook nog in overvloed aanwezig ;-)
Zoals ik al zei: de komende twee weken worden druk! Deze week hebben we een hospiteeravond, werk ik 3 dagen doordeweeks (om het weekend vrij te hebben), en mijn vader wordt 60.
Zaterdag ga ik langs mijn vader om ‘t te vieren, en zondag ga ik verhuizen! Ik vind het heel erg spannend, en ook wel wat gedoe. Al dat gesleep en gesjouw. En stiekem ga ik mijn lieve huisgenootjes ook wel missen. Gelukkig heb ik Pip ;-).
Ik weet nog steeds niet welke bank ik wil en welke muur ik nou wil verven, maar dat komt later wel. Eerst maar eens alles van de ene naar de andere kamer krijgen. Een room tour laat dus nog even op zich wachten.
Heel erg bedankt voor al jullie leuke en lieve reacties afgelopen week (met name op het room tour en mindmap artikel), tot over 2 weken!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Josianne

  PFoeh, drukke weken in het vooruitzicht inderdaad! Maar wel allerlei leuke dingen. Ik ben heeeel benieuwd naar je nieuwe kamer, maar daar moeten we dus nog even geduld voor hebben ;)

 2. Nanda

  Oh nu heb ik zin in een burger, en het is 10.00 ‘s ochtends!
  En wat een lieve cavia heb je :)

 3. Spannend hoor, alles verhuizen enzo! Succes ermee :)
  En ik kan de weg naar de Uithof ook nooit vinden, dan merk ik pas hoe verwend ik ben met m’n colleges in de binnenstad haha!

 4. Rosa

  Ik heb nu echt zin in zo’n lekker ontbijtje! Heel leuk dat er zoveel mensen met plezier je blog lezen:)

 5. Oh wat een heerlijke twee week heb je gehad.
  Zo superlekker eten en wat is Pip toch lief!
  Veel succes met de verhuizing en natuurlijk de inrichting.
  Fijne zondag, Rensina

 6. Hedwig

  Wat een leuke dingen allemaal :) alles wat je hebt gegeten ziet er echt zoo lekker uit haha. En in dat parkje waar je terecht kwam richting de Uithof ga ik altijd hardlopen! Op dat punt ben ik altijd pas op 2,5 km ;)

 7. Sylvia

  Jemig, wat een lekker eten allemaal! Vooral die geitenkaas met spek, yum! Probeer ook eens dadels met spek uit de oven, goddelijk :) En Pip is echt een cutie.

 8. cheyenne

  nu wil ik ooook een cavia! wat een schatje :) ik ben ook onlangs voor ‘t eerst bij pickles geweest, super leuk tentje. en succes met het verhuizen!
  xo, cheyenne

 9. Stephanie

  Wat eet je toch altijd lekkere dingen haha. Ik heb dankzij jou nu ook die fluostiftjes uit de HEMA en aangezien morgen het tweede semester begint, ben ik er nu ook (soort van) klaar voor.
  Jij hebt ook drukke weken tegemoet, veel plezier met de laatste dagen in je kamer!

 10. De foto van Pip’s hoofdje is echt m’n lievelings hahaha cuuuute! Nu wil ik ook een cavia :D Of een hamster. Of een muisje. Ik weet het nog niet! Eerst de tuin maar konijnproof maken.

 11. Charlotte

  Sorry, ik denk dat ik verliefd ben op Pip… Wat een schattig beestje!

 12. Wat een heerlijke diary, al die food foto’s zien er heerlijk uit! En Pip wat een schatje. Ik had ook 6 jaar lang mijn cavia Beau (een Rex) en daar was ik ook zo gek op, helaas is hij 2 jaar geleden overleden. En we hebben inderdaad prachtig weer gehad, heb er ook van kunnen genieten! Hopelijk blijft sneeuw en wintervorst ons bespaard en slaan we het dit jaar gewoon even over!

 13. Wat tof dat je er zoveel volgers bij hebt nu,dat verdien je :D Volg je blog al jaren met veel plezier!

 14. Con leche

  Dit waren weer twee heerlijke weken zo te zien en wat is pip een schatje! Succes met deze drukke week en de verhuizing!

Geef een reactie