Diary: week 7 & 8

En het is weer diary tijd! Ooit reageerde iemand (sorry, weet niet meer wie) op mijn blog dat ze geen soaps keek, maar blogdiaries las. Haha! Dat jullie mijn diaries interessant vinden is ook wel te merken aan de statistieken.. hallelujah!
In het begin vond ik het maar raar om mijn (in mijn ogen niet zo heel erg boeiende) leven met jullie te delen, maar uiteindelijk is het toch uitgegroeid van een overzicht van ‘eens in de zoveel tijd’ naar een twee wekelijkse diary. En nu begin ik het zelf ook wel leuk te vinden, vooral om terug te blikken (op bijvoorbeeld diaries van afgelopen zomer.. heerlijk). 
Inmiddels ben ik zo gewend om van de enigszins memorabele momenten een foto te maken, de diaries komen wel vol ;-). En stiekem zit dat delen ook wel in me, anders was ik natuurlijk nooit een blog begonnen.
In ieder geval bedankt voor jullie bezoekjes en altijd leuke reacties op de diaries.
Afgelopen twee weken waren eigenlijk nog best ‘interessant’, als ik dat zelf zo mag zeggen, want ik ben verhuisd! In deze diary dus foto’s van mijn lege kamertje, maar ook van mijn nieuwe woonruimte (die steeds mooier wordt). Enjoy :-)

Ik kocht de nieuwe Flow, waar dit ‘Klein Geluk’ boekje bij zat. Eigenlijk een soort one line a day dagboek, maar dan met de nadruk op positieve dingen. Ik heb dit anderhalf jaar geleden ook bijgehouden toen het allemaal even wat minder lekker liep, en het zorgt wel dat je de wereld een stukje positiever gaat in zien.
Op dit moment gebruik ik het gewoon om stil te staan bij alle leuke en fijne momenten, omdat het leven soms zo snel gaat! Later deze week meer over dit boekje, want ik ben er erg enthousiast over.
Ook gebruik ik nog steeds mijn planner! Het helpt me echt voor meer orde en overzicht in mijn drukke leven, en het voorkomt ook dat ik dingen ga uitstellen. 
Mijn mega gezonde werk avondeten. Meestal probeer ik restjes pasta/rijst etc mee te nemen voor in de magnetron, maar met de verhuizing in het vooruitzicht had ik het daar een beetje te druk voor. En stiekem is deze lasagne van de appie best lekker, ook al ziet ‘ie eruit als ingedroogde kots. Check de opwarm lasagane test van Leonie maar! 
Moe na werk knuffelen met Pip. Die het allemaal wel best vindt.
En toen werd het tijd om mijn kamer in te pakken. Mehhh. Ik heb echt een hekel aan spullen inpakken! En wat heb ik veel spulletjes verzameld in die kamer de afgelopen 2 jaar, pfff.
Langzaamaan werd m’n kamer steeds leger en kaler. Heel raar. Die vrijdag was ook de laatste nacht in mijn kamertje, maar het voelde al gelijk niet meer als thuis door de leegte.
Zaterdag’s ging ik naar mijn vader, hij vierde zijn 60e verjaardag. Daar heb ik verder helemaal geen foto’s van (zelfs niet van het nieuwe jurkje wat ik droeg!), maar wel een foto van lieve dikke Jona op zondagochtend. De wekker ging vroeg (7:00), maar wakker worden met zo’n uitzicht en zulke lieve knuffels om je heen is geen straf.
Ik vertrok samen met mijn broer en moeder naar Utrecht, waar mijn huisgenootje en collega zich nog voegden tot Team Verhuis Marlous. Afgelopen week schreef ik al een apart stukje over de verhuizing, lees ‘m hier mocht je dat nog niet gedaan hebben. Een soort diary within a diary. Inception!

En kijk, zo leeg is mijn kamertje nu. Zo gek!! Hij lijkt opeens ook veel kleiner vind ik. Het bed zette ik voor €25 op marktplaats en was binnen 10 minuten vergeven. De nieuwe huurder wilt mijn mintgroene muur en plankjes graag overnemen, wat mij weer een dagje schilderen scheelt.. dus ja: dit hoofdstuk is ook weer afgesloten!

Maandag moest ik weer gewoon naar college, maar aangezien ik me slechts een paar keer hoef om te rollen om op school te komen bleef er meer tijd over voor leuke dingen, zoals een lekkere lunch eten bijvoorbeeld. Wel nog op de vloer (want geen bank, en de rest van de meubels stond vol met verhuisdozen) op restjes kartonnen dozen.
En ook na college was ik binnen no-time weer thuis, en kon ik samen met Pip van het zonnetje genieten. Voelen jullie die lente kriebels ook al? 
Tijdens een inleidend college SPSS (bweeeegh) even spieken bij het schaatsen..
En een snelle hap voor het werken. Ook dat is fijn: ik woon nog maar 5 minuutjes fietsen van werk ipv de dikke 20 minuten van eerst. Vooral fijn als je ‘s avonds klaar bent en gewoon je bed in wilt. Maar ook als je nog wat wilt eten van te voren en niet snel snel wilt moeten haasten.
New home, old traditions: thee en nog even de nieuwe 101woonideeën doorbladeren voor het slapen gaan. Mijn nieuwe kamertje voelt al helemaal als thuis. Mijn slaapkamer is zo goed als af, en voelt heel knus! 
Woensdag deed ik mee aan een experiment van het Utrechts Instituut voor Linguistiek OTS. Ik krijg wel vaker mailtjes (hier kun je je voor aanmelden) of ik mee wil doen aan onderzoeken, meestal krijg je er een paar euro voor. Deze keer duurde het onderzoek maar 25 minuutjes en kreeg je er €5 voor! Dat is snel verdiend!

Ik moest naar een buitenaardse taal luisteren, terwijl ik een mandala inkleurde. Vervolgens moest ik 12 vragen beantwoorden, en ging ik €5 rijker naar buiten. Ik krijg vaker dit soort mailtjes, maar keek er eigenlijk altijd over heen. Ik denk dat ik nu vaker mee ga doen! Mocht je zelf ook op de mailinglist willen, kijk dan hier.

Daarna ging ik met mijn (inmiddels ex-)huisgenootje naar de Ikea, om nog maar eens op de bank te ploffen waar ik zo over twijfelde. Omdat ik nu een aparte woonkamer heb wilde ik graag een bankje er in, maar hij mocht ook weer niet te groot zijn omdat het wel een bescheiden kamertje is. Ik heb ook nog even gekeken bij Leenbakker, maar ik bleef toch bij mijn eerste keus: de Karlstad in sivik donkergrijs. 7 maart komen ze ‘m brengen, ben benieuwd!
      
Ik ontdekte ook nog de geweldige webshop Pretty Pegs, waarbij je aparte pootjes voor onder je Ikea bank kan bestellen. Hoe leuk is dat?? Vooral de rechter vind ik erg mooi, maar ze hebben ook hele vrolijke met felle kleurtjes. Het is wel relatief duur (€50-€80 voor een set van 4 poten), maar dan heb je ook wat. 
Donderdag toen mijn college tegen het einde aan liep kreeg ik een appje van Maura of ik even koffie wilde drinken. Dat kwam goed uit, want ik begon al aardig honger te krijgen. We spraken af bij de Keuken van Thijs, waar ik al eerder eens over schreef
Eenmaal thuis besloot ik de resten karton die ik nog had liggen te gebruiken om de bank uit te tekenen. Ik twijfelde nog steeds, en was benieuwd of het qua maat ook goed zou passen. En die resten karton lagen er toch.. Zoals je net al kon lezen heb ik gisteren avond de knoop door gehakt, voor nu heb ik deze prachtige kartonnen bank ;-)
Koken in mijn nieuwe keuken, met prachtig uitzicht :-). Koken is zoveel leuker nu ik een veel grotere keuken heb met veel meer ruimte!
Die avond maakte ik de easy maar oh zo lekkere wraps met hummus, pompoen en feta uit de oven en rucola van Lin.

‘s Avonds nog even mijn twitterfeed doorlezen voor het slapen gaan..

Hehe, nostalgie: Kapitein Koek!
Na college ging ik nog even de stad in om een nieuwe broek te scoren, maar in plaats van een broek kocht ik deze chille trui en een zwart rokje bij Pull and Bear.. tja.
Het was zulk lekker weer dat ik besloot om mezelf te trakteren op een froyo! Bij mijn oude baantje, de Yoghurt Barn, wat altijd heel gezellig is omdat mijn ex-collega’s inmiddels ook hele goede vrienden zijn geworden. Toevallig kwam een van mijn ex-collega’s en beste vriendinnetjes ook binnenwandelen, dus het werd een spontane bijkletsmiddag (met nog een extra froyo).
Terug naar huis besloot ik de bus te pakken (ach, is toch gratis haha), maar stapte ik per ongeluk een halte te laat uit.. en toen was ik opeens weer heel dicht bij Maura, dus belde ik haar op of ik even kon langs komen. En zo geschiedde. Twee spontane bijkletsmomentjes, super leuk! 
‘s Avonds maakte ik nog een heerlijke quiche met o.a. spinazie, geitenkaas en ham voor mijn collega en mij. Maura gaf me nog de tip om iets minder ei en iets meer slagroom toe te voegen, waardoor hij heerlijk fluffy werd. Super lekker! Mijn collega kwam na zijn shift nog even langs om iets op te hangen, en het was eigenlijk ook gewoon heel gezellig.
M’n mooie nieuwe ikea lampje. Het licht lijkt nu heel koud en fel, maar in het echt geeft hij een mooi warm geel licht, met een grappig effect op de muren.
Gisteren studeerde ik de hele dag voor mijn tentamen. Het is nog wel een beetje rommelig (ik kan ook niet echt dozen uitpakken omdat ik geen kastruimte heb om de spulletjes te laten), maar het is zo lekker licht in mijn kamer!
Mijn lunch bestond uit restjes: twee maisboterhammen met hummus, geitenkaas en rucola. Lekker!
Tussendoor ging ik nog even naar de Hema om mijn String Pocket look a like rekje op te halen. Onder mijn interieur artikel over de String Pocket van laatst, kreeg ik de tip over deze veel goedkopere look a like bij Hema! Ik bestelde ‘m vorige week met 20% korting. Je vindt het rekje hier (ze zijn vaak uitverkocht, maar ze worden vaak genoeg aangevuld).
En in de tussentijd lag Pip lekker te maffen.. hihi.
‘s Avonds at ik een van mijn favoriete studentenmaaltjes, lekker simpel, snel, goedkoop én lekker: pasta pesto met mozzarella, tomaatjes en rucola. Ik had nog wat arrabiata saus en een stukje pecorino over, dus dat deed ik er ook bij. Mjam!
En dat waren mijn twee weken, ze vlogen voorbij! Vandaag moet ik werken, en ‘s avonds nog even goed mijn tentamen van morgen doornemen. Komende week ga ik proberen nog wat dozen uit te ruimen, kijken of ik toch niet wat spullen kwijt kan. En hopelijk kan ik in mijn volgende diary dan mijn nieuwe bank showen!

Het nummer wat ik afgelopen week niet uit mijn hoofd kon krijgen is ‘Rather Be’ van Clean Bandit. Het is een heel vrolijk deep house nummer, maar door de viool toch nog een beetje apart. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van, en krijg er zin in de zomer van!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Lauriëtte

  Wat leuk dat je verwijst naar de blogpost over je planner! Had ik nog niet gelezen en ziet er erg handig uit! (Mijn hoofd is soms echt chaos en ik hou echt al 20 lijstjes bij haha, misschien is dit een goed alternatief!) Leuke diary weer! :)

 2. Anouk

  Gek he dat mensen het zo leuk vinden om een kijkje te kunnen nemen in het leven van iemand anders. Maar ik ben zelf niet minder nieuwsgierig hoor want ik vind je diary erg leuk haha

 3. Ilse

  Ah, verhuizen is altijd zo’n gedoe! Maar volgens mij wordt je nieuwe kamer echt super leuk, het heeft altijd gewoon even tijd nodig voordat alles opgeruimd en netjes is!

 4. Eva C.

  Je eet altijd zo gezond, je zou mijn luch eens moeten zien, haha :) En je hebt echt een mooi uitzicht op je kamertje. Allezja, natuur is nog altijd mooier maar die huisjes zijn superschattig

 5. cheyenne

  wat fijn zeg, zo’n plekje lekker dicht bij de stad! ik ga je artikel over het string pocket rekje nog eens opzoeken, dat ziet er zo tof uit!
  xo, cheyenne

 6. Lisa

  Wat een leuke lamp? Hoe heet die? Ik kan hem zo snel niet vinden op ikea.com.

 7. Maura - YLT

  Ik vind het altijd leuk om je diaries te lezen om zo een beetje op de hoogte te blijven als we elkaar even niet zo vaak gezien hebben haha. Deze week toevallig twee keer en oooojeee wat een troep die schouw van mij. Heb hem gister toevallig helemaal netjes opgeruimd ;)

  Die lasagne ziet er trouwens te nasty uit haha, je fluffy pie daarentegen dan weer heerlijk! Nou koop maar snel een bank, dan kom ik bij jou eten.

 8. Tineke

  Wat een leuke diary, zo te zien heb je veel leuke dingen gedaan. Ik krijg door die ene foto wel erg zin in een softijsje!
  liefs

 9. Veerlez

  Ik krijg van jou posts altijd de kriebels om mijn huis te gaan veranderen! :)

 10. Karlijn

  Mmm, die wraps zien er lekker uit! Misschien ook maar eens proberen :)

 11. Nanda

  Wat een leuke diary! En nu heb ik zin in maisbrood, zo lekker is dat :)

 12. Pebblyn

  Dat ziet er een leuke nieuwe thuis uit! Ik ben alvast benieuwd naar een virtuele rondleiding :)

 13. Sylvia

  In Tilburg krijgen we ook regelmatig mailtjes en flyers voor dat soort onderzoekjes. Wat is Pip schattig :)

 14. Eline

  Wat een leuke foto’s van pip en mooie kartonnen bank zeg ;). Die lamp van Ikea ziet er heel erg leuk uit, ga ik even opzoeken.

 15. Ik moest heel hard lachen om je kartonnen bank, maar het is eigenlijk heel slim! Je kamer ziet er nu al super uit, ben echt heel benieuwd hoe het wordt als alles uitgepakt is :)

 16. Apollonia

  Ik ben erg benieuwd naar hoe je nieuwe kamer er (in zn geheel) uit ziet!

  Liefs, Apollonia

 17. Inge

  Ziet er tof uit, en ik ben ook helemaal gek op dat liedje

 18. Fijn dat je mijn tip hebt opgevolgd! ;) Ik krijg ook nog steeds complimentjes over mijn rekje!
  Ben al benieuwd om meer van je kamer te zien zodra het meer in orde is… geniet maar van het inrichten ;)

 19. Con leche

  Je kamer ziet er echt al heel erg leuk uit! Fijne week weer gewenst!

 20. Myrthe

  Ben laatst door jou en Leonie geïnspireerd naar de Yoghurt Barn (in Amsterdam dan wel, hier bijna om de hoek :)) gegaan, viel helemaal niet tegen!
  Die Rather Be is eigenlijk niet mijn stijl maar stiekem zo leuk.. de remix van The Magician (http://www.youtube.com/watch?v=TbkWgSy_a5g) vind ik eigenlijk nog veulll chiller, mis alleen wel de funky violen.

 21. Superleuk deze diary! :-) Je nieuwe kamer ziet er heeeel leuk uit, ben benieuwd naar het eindresultaat! vind vooral je schouw zo leuk…
  Wat een goed idee om met karton je bank “na te maken”!

Geef een reactie