Lunchinspiration: #ldoslunch

Terug van weggeweest: de lunchinspiratie posts! Vorig jaar nam ik me voor om uitgebreider en lekkerder te lunchen. Om elkaar te inspireren bedacht ik een hashtag voor instagram: #ldoslunch. Als je daar op klikt krijg je allerlei foto’s van verschillende lunches te zien. Brood, soep, restjes van de dag ervoor.. Van alles wat, zelf haal ik er veel inspiratie uit.
Omdat mijn colleges altijd net voor of na de lunch zijn, probeer ik goed te lunchen. Als bodem voor het college, of om mijn honger te stillen na het college (van geconcentreerd luisteren krijg ik honger!). 
Vandaag bestaat mijn lunch uit een maisbol met drie verschillende soorten beleg (ik kon niet kiezen!): kaas met sla, filet americain en humus. Heel simpel, maar erg lekker. Vooral de sla bij de kaas maakt het net wat frisser. Handig ook wanneer je nog een restje sla over hebt wat net te weinig is om een salade mee te maken.
Lees verder voor meer inspiratie, ook van lezers van mijn blog. Zelf meedoen? Tag dan je lunch op instagram met #ldoslunch, en wie weet komt jouw lunch hier de volgende keer voorbij.

Wauw, is deze lunch van @mvrte geen plaatje? Op het bord zie je zuurdesem brood met rodebieten humus, een gekookt eitje en wat rucola. Lijkt me niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook nog eens mooi uit.
Een typisch voorbeeld van simpel, maar toch anders: deze bruine bol met brie en rucola van @bysannee. Net zo eenvoudig te maken als een gewoon broodje kaas, maar door de brie wordt het opeens een heel luxe broodje! 
Een van mijn favoriete lunches: soep met brood. Deze Oosterse pompoensoep is van @im1703, en kun je natuurlijk heel gemakkelijk meenemen naar je werk. Heb je geen magnetron, of wil je ‘m bijvoorbeeld meenemen naar school? Giet ‘m dan in een thermosfles, Action heeft hele goedkope maar goede flessen in verschillende maten.
Wat ik ook altijd graag als lunch eet: restjes pasta van de avond ervoor. Gooi er wat sla en groentes bij en maak er een pastasalade van, dan kun je ‘m prima koud eten. Deze van @bysannee ziet er goed uit!
En nog zo’n heerlijke maisbol met kaas en sla. Meestal eet ik mijn lunch thuis omdat ik vaak maar twee uurtjes naar school hoef. Wanneer ik langer ga verpak ik mijn brood altijd in aluminiumfolie, zodat het langer vers blijft.
Wat zijn jullie favoriete lunches? Hebben jullie nog goede meeneem-lunch tips? Het is toch altijd lastig om iets te bedenken wat lekker blijft, ook als het een paar uur in je tas zit. Vergeet vooral niet je lunch te taggen met #ldoslunch, ik kan altijd inspiratie gebruiken!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. cheyenne

  wat heerlijk! ik ben op het moment heel veel op- en neer aan het reizen, waardoor ik thuis geen lekkere dingetjes voor lunch heb :( tijdje terug wel nog, toen maakte ik altijd 4 beschuitjes met avocado, avocado + mozzarella, mozzarella + tomaat, ei en overal zout & peper erop! en als het nog even kon een fruitsmoothie erbij van framboos, banaan, amandelmelk, lijnzaad & kokosrasp.

  met kerst heb ik deze thermo pot gekregen, goed voor warme & koude maaltijden: http://www.thegreenhead.com/2012/09/black-blum-thermo-pot.php. ik heb ‘m nog niet kunnen uitproberen, maar juist voor wat uitgebreidere lunches met salade of pasta lijkt ‘ie me ideaal :)
  xo, cheyenne

 2. Noesjn L

  ik krijg er honger van ;) de laatste tijd eet ik heel gezond en maak ik een slaatje met wat dressing en tomaatjes, komkommer, gegrilde pijnboompitten en gele paprikastukjes! echt superlekker & gezond :)

 3. Anonymous

  Ziet er goed uit! Ik heb laatst geluncht met boterhammen met avocado, kipfilet en plakjes tomaat. Heel lekker!

 4. Inge

  Beetje triest, maar ik kom er dus net achter dat ldos in ldoslunch komt van je blognaam. Dit vroeg ik me al zo lang af.

 5. Ik heb net ook met een restje pasta geluncht, heerlijk vind ik dat. Sowieso leftovers for lunch, jum!

  1. Over lekker eten gesproken, ik heb net een nieuwe TAG bedacht, de NOM NOM NOM TAG met allemaal leuke vragen over eten. Omdat jij altijd zoveel leuke hotspots weet, kookboekreviews schrijft en dit soort leuke instagramprojectjes bedenkt, vond ik het wel iets voor jou en heb ik je getagd. Laat je me weten of het je leuk lijkt om hem in te vullen? Dit is de website waar je hem kunt bekijken: http://www.teamconfetti.nl
   Groetjes! Olga

 6. Sanne

  Wihii, wat leuk twee foto’s van mij :)
  Oeh en die rode bieten humus ga ik ook eens proberen!

 7. Eline

  Ik heb net gegeten, maar krijg spontaan terug honger!

 8. lottec315

  O, dat ziet er allemaal zo lekker uit… Nu heb ik alwéér honger, en ik heb een uur geleden pas gegeten!

 9. blauwesokken

  Wat een heerlijke inspiratie! Ik vind het echt zo moeilijk om een lekkere lunch mee te nemen naar werk die ook nog eens gezond is. En dan vooral: die handig mee te nemen is zonder al te veel voorbereiding (daar ligt mijn grootste probleem; ik prop nu ‘s morgens gauw wat brood in mn tas en een pot pindakaas…)
  Thuis heb ik er geen moeite mee om een heerlijke lunch te bereiden! Even naar de supermarkt om de hoek en hoppa… inslaan die lekkere broodjes/soepjes etc.

 10. Maai

  Wouw dat kon ik wel gebruiken een beetje lunch inspiratie. Met twee kleine kindjes schiet een beetje fatsoenlijk zelf lunchen er nog wel eens bij in. Eigenlijk is het zo simpel…. Deze voorbeeldjes klinken alvast heerlijk. Morgen beginnen :)

Geef een reactie