Personal: moving time (part 1)

Zo, even een kleine radiostilte verbreken hoor.. Afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het inpakken van mijn kamer, en gisteren was het zo ver: ik ging over van de ene kamer naar de andere kamer. Gelukkig nog binnen dezelfde stad, maar een verhuizing is altijd meer gedoe dan dat je van tevoren dacht.
We moesten twee keer op en neer met het gehuurde busje om alle spullen op de juiste plek te krijgen, die vervolgens nog 2 trappen naar boven getild moesten worden.
Daarna brachten we nog een snel bezoekje aan de Ikea waar we de onderdelen van mijn nieuwe kledingkast bij elkaar zochten. Eenmaal thuis werd de kast in elkaar gezet door mijn hulptroepen, terwijl ik de keuken goed schoonmaakte en al mijn honderden keukenspulletjes en serviesdingetjes uit de dozen haalde. 
Het was een laaange dag, en ik ben nog lang niet klaar, maar ik zit in ieder geval op de juiste locatie. Omdat ik nu ruimer woon heb ik opeens veel meer plek, en kan ik dus gaan kijken naar een bankje, en nog wat extra kasten/planken. Leuk, maar kost ook nog veel tijd. Een echte roomtour gaat dus nog wel even duren, maar vandaag een kleine preview.

Inpakken vind ik altijd een stom klusje om te doen. Of dat nou een koffer is of je hele inboedel: het blijft stom. Ik heb niet echt ruimtelijk inzicht dus heb alles maar gewoon in dozen en tassen gestopt. Ik kocht 3 grote en stevige verhuisdozen van Hema (deze waren €1,50) en haalde verder een stapel stevige shoppers van de Action (tip! Deze zijn €0,49 en heel handig). 
Ik wikkelde al mijn servies en glaswerk in met theedoeken. Toen deze op waren gebruikte ik wcrollen/voorraad zakdoekjes/keukenpapier. Het wierp z’n vruchten af: alles is heelhuids op plaats van bestemming aangekomen!
Zaterdag vierde mijn vader zijn verjaardag, ik had dus alleen zondag om te verhuizen. Gelukkig had ik een super team bestaande uit mijn broer, moeder, een collega en huisgenootje die me supergoed geholpen hebben met sjouwen/timmeren/boren/poetsen etc. 
Tijdens het verhuizen realiseerde ik me opeens hoe bijzonder het is dat je mensen om je heen hebt die je belangeloos helpen met stomme klusjes (sjouwen/timmeren/boren/poetsen) doen. Zonder die hulp was het zeker niet gelukt!
In de Ikea spotte ik de nieuwe Brakig collectie. Super vrolijk en kleurrijk! Ik ben maar snel doorgelopen.. anders had ik vast mijn karretje weer volgegooid, terwijl ik al zoveel kussentjes en dienblaadjes e.d. heb. Maar zeker een aanrader als je kamer nog wat kleur kan gebruiken.
De kledingkast, in stukken. En nog een groot vergiet, keukengerei en een stamppot-stamper. Die had ik namelijk nog niet!
Eenmaal thuis werd de kast gelijk in elkaar gezet, maar name we wel even een pauze om de geweldige overwinning van Jorien ter Mors te zien. Aanschouw trouwens ook de rest van alle tassen en dozen…
Na een dag hard werken lieten we de troep (slik) even achter voor wat het was, en aten we een welverdiende burger bij Pickles!

Daarna hielp mijn collega nog even met het vastboren van mijn kast, maar toen zelfs het licht uitviel besloten we dit als hint op te vatten en er maar mee te stoppen. De kast staat nu gelukkig goed, maar ik kan wel op zoek naar twee peertjes (in de woonkamer doet het licht het ook niet).

Pip is ook tevreden:

Vanochtend zette ik de wekker vroeg en besloot ik er vol goede moed weer tegenaan te gaan. Gelukkig scheen ook vandaag het zonnetje weer, en binnen no time had ik de keuken helemaal gepoetst en opgeruimd. Scroll nog even naar boven voor een ‘before’ foto, en scroll dan verder voor de ‘after’ foto:

Mooi paars he? ;-) Ik deel de keuken met iemand anders, dus niet alle laadjes en kastjes zijn van mij, maar ik heb ruim voldoende plek voor al mijn pannen/potten/kopjes/schaaltjes/bekertjes/etc etc.
Overigens wil ik de keuken nog een flinke metamorfose gaan geven. De planken links aan de muur zijn een beetje doorgezakt, daar wil ik dus graag twee stevigere planken voor in de plaats. Deze wil ik ook wat hoger hangen, zodat daaronder een stang kan waar dingen zoals het vergiet aan kunnen hangen. Maar ook leuke draadmandjes waar plantjes en verse kruiden in kunnen. Beetje dit idee:

Ja, ik heb gisterenavond voordat ik als een blok in slaap viel nog even wat interieurinspiratie opgedaan ;-)

Na de keuken was de kledingkast aan de beurt. Ik heb een simpele Pax kast van Ikea, welke je helemaal zelf kan samenstellen. Ik heb gekozen om een spiegeldeur te nemen, zodat ik goed outfitselfies kan maken ;-). Hier weerspiegelt mijn slaapkamerdeur in de spiegeldeur, beetje verwarrend.

En zo ziet de kast er van binnen uit! Links plek voor al mijn jurkjes (wiehoe!), daaronder een ondergoed laadje en daaronder moet het draadmandje a.k.a de sokkenmand komen te hangen maar we hebben de verkeerde (te lange) roede meegenomen. Dit moet ik later nog fixen, dan heb ik daaronder nog ruimte voor wat schoenen ofzo.
Rechts vind je van boven naar onder mijn vesten en truien, blousjes en tops, broeken en shorts en onderaan sportkleding en chillkleding. Goede indeling he?

De keuken en slaapkamer zien er dus netjes uit. Nog niet af, want de slaapkamer is nog vrij leeg en saai. Ik wil er denk ik nog een mooie poster en een boekenplankje ofzo hangen. Ook de keuken moet dus nog een metamorfose ondergaan, maar voorlopig is die prima.
Dit hertje hing er nog van mijn tijdelijke bewoning hier in December, toen mijn broer aan het reizen was. Dus die zit ook al prima! Dan rest mij alleen nog..

..de woonkamer. Mehh. Dit wordt nog wel een klusje. Zoals ik al zei ontbreken er nogal wat meubels (een bank, vloerkleed, twee stoelen, planken en een kast, en leuke accessoires voor aan de muur). Ook wil ik misschien de bovenkant van de schouw mintgroen verven (ik mis die kleur nu al!).
Ik twijfel nog een beetje over de inrichting, ik vind de tafel zo in de schouw heel leuk maar ik wil daar links tegen de muur eigenlijk mijn tv hangen, en daar tegenover het bankje zetten. Dan zit heel m’n kamer in die hoek gepropt dus daar moet ik nog maar even over nadenken. Mochten jullie goede ideeën hebben dan hoor ik het graag!

En zo zit ik nu! De gordijnen moeten trouwens ook nog een keertje vervangen worden, dit zijn de oude gordijnen uit ons ouderlijk huis. Iemand nog een suggestie voor een leuk kleurtje/motiefje?

Ik heb het de komende week druk (met al die dozen uitpakken dus), ik werk drie avonden en heb ook een tentamen op de planning dus wellicht verschijnen er weer wat minder posts dan jullie gewend zijn. Maar nu weten jullie in ieder geval waardoor het komt!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 34 reacties

 1. Ellen

  Wat een mooie kleur in de keuken! En ook fijn dat je hem maar met 1 iemand hoeft te delen.
  Vind de tafel ook heel leuk bij de schouw. Ik zou die ruimte links naast de schouw (daar waar je je tv wil ophangen) gebruiken voor plankjes die dat hele stukje muur vullen. Dan gebruik je de nis heel handig en mooi voor speciale spulletjes en (school)boeken

  Succes met je verhuizing verder. Vind het leuk om het zo te volgen!

 2. doormelle

  Wauw het ziet er nu al zo ongelofelijk leuk uit! Ik krijg helemaal zin om ook te verhuizen en het helemaal opnieuw en mooi in te richten.

 3. Marlies

  Wat een geweldig mooie kamer/mooi huis als ik het zo zie. Even doorbikkelen en het wordt vast nog mooier dan je oude plekje!

 4. Jessi

  Die kleuren in de keuken! <3 Ik ben benieuwd naar de rest als je voor alles een plekje hebt gevonden!

 5. Jazzy

  Wat een fijn huisje! Ben benieuwd hoe het is als het helemaal af is :-)

 6. Farah

  Wauw wat een verschil al de keuken!
  Ik ben heel benieuwd als straks ook je woonkamer klaar is :).

 7. Leneth Witte

  Volgens mij heb je zo’n prachtig plekje voor jezelf :) nog even doorbikkelen! succes ermee :) x

 8. Nanda

  Ziet eruit als een super leuk huis! En die rotzooi herinner ik me nog goed van mijn huis haha. Vreselijk :p

 9. Fleur

  Wat ziet het er ruim uit en dat terwijl het nog vol staat!
  Hopelijk kun je het helemaal maken waarbij jij je fijn voelt, je hebt een mooi nieuw plekje:)!

 10. Mooi huis zeg, ziet er nu al supergezellig uit! Heel mooi met die grote ramen, en ik vind de paarse keuken cool ^^

 11. Shanti

  Wat leuk en fijn een nieuw huisje :) Het ziet er al allemaal veelbelovend uit!

 12. cheyenne

  wauw! ziet eruit als een heel fijn plekje :) ik heb zelf ook een heeekel aan verhuizen, maar zo fijn wanneer alles op zijn plek staat. en ik moet snel nog eens naar ikea, die collectie ziet er tof uit!
  xo, cheyenne

 13. Dina

  Je hebt helemaal gelijk, een verhuizing geeft altijd meer gedoe dan je van te voren had verwacht. Maar wat zul je er met veel plezier wonen (het lijkt mij in ieder geval een heel fijn plekje)!

 14. Irene

  Mooi nieuw plekje heb je! Ik ben benieuwd hoe het is als het af is ;). Veel succes!

 15. Femke

  Whoehoe, het begin is er! En ik denk dat het heel mooi wordt, prachtige schouw in de woonkamer. Succes met alle drukte van verhuizen, werken en tentamens!

 16. Con leche

  Het begint er nu al erg mooi uit te zien, ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Succes nog met de woonkamer en alle drukte deze week!

 17. Ys

  Mooie kamer! Leuk die oude elementen, zoasl die haard :)

 18. Wat ziet het er nu al mooi uit!
  Ik weet zeker dat het een perfect plekje wordt.
  Ben benieuwd naar je roomtour.

 19. Maura - YLT

  Kan niet wachten om het gauw in het echt te komen bewonderen. Met jouw styling en smaak wordt het vast super ;) EN WE ZIJN NU OFFICIEEL BUREN, soort van dan. Hoe cool is dat.

 20. Eline

  Ah wat een leuke post! Ik vind je keuken echt prachtig, paars is niet mijn lievelingskleur, maar als ik het zo zie met dat hout en die vloer: super leuk! Heel fijn ook dat je op zo’n goed team kon rekenen. Die burger ziet er trouwens ook lekker uit mmm

 21. Ines

  Wauw! En oh die collectie in de ikea hebben we niet in België :(

 22. Jantine

  Hoi! Wat leuk, waar woon je nu? Als ik jou was zou ik eens gaan kijken voor gordijnen op de lapjesmarkt, die op zaterdag en een straat achter de Voorstraat gehouden wordt. Het is heel leuk daar. Groetjes!

 23. ilsetenhave

  Wauw, wat een hoop foto’s zeg! Die nieuwe collectie van de IKEA ziet er echt super uit! Ik wil ook naar de IKEA. Want ik moet fotolijstjes. En ik moet ook een kastje hebben om mijn washitape, stempels en andere rommel in op te bergen. En daarnaast moet ik gewoon naar de IKEA.

  Weet je trouwens dat ik dezelfde kledingkast heb als jij? Alleen zijn bij mij de deuren niet grijs maar houtkleurig. En ik heb de planken links en het hanggedeelte rechts, ghihi. ^.^

  Je huisje ziet er nu nog flink rommelig uit en ik geloof dat ikzelf flink moedeloos zou worden als het er bij mij zo uit zou zien, maar je hebt al je spullen al in huis! Dus als het straks gedaan is, zit je er lekker knus bij! =D

 24. Anonymous

  Where did you get the super lovely mint tape/duct tape? I have to move in June, so some mint, my favorite color, sure would make moving a little bit lovelier <3. Thanks x

Geef een reactie