Personal: new things & moving out


Ik ben altijd al slecht geweest in afscheid nemen van dingen. Dit is de laatste week in mijn kamertje, en ik ga ‘m toch missen. Gelukkig betekent verhuizen ook nieuwe spulletjes kopen, en laat ik daar nou net heel goed in zijn ;-). Ik hield me eerst voor om pas nieuwe dingen aan te schaffen als ik verhuisd was, om het gesjouw met spullen zoveel mogelijk te beperken. Maar nu ik toch een busje ga huren maken die extra paar dingen toch niet uit.

Ik heb straks een grotere keuken die ik maar met 1 persoon deel, wat betekent dat ik eindelijk mooie dingetjes kan aanschaffen zonder dat ik bang hoef te zijn dat een huisgenoot ze per ongeluk kapot maakt (of 4 dagen on-afgewassen laat staan ;-)). 
Over de inrichting ben ik nog niet uit, ik zoek nog een mooi bankje (tweezitter met poef), maar ben de perfecte bank nog niet tegengekomen. Ook wil ik toch nog een stukje mintgroen gaan verven, om een beetje oude kamer mee te nemen naar de nieuwe kamer. 
Vandaag een blogje met nieuwe aankopen voor mijn kamer, en wat foto’s nog van mijn oude kamer. Een beetje een persoonlijk non-blogje, maar wel in verhuisthema!

Het voelt ook echt een beetje als een nieuw begin! Het is toch wat groter dan mijn huidige woning, en ook wat meer zelfstandig. Weer een stapje verder. Spannend, maar ook wel heel erg leuk. Ik woon straks op loopafstand van alle leuke straatjes, terrasjes en stadsparken. Ik kijk nu al uit naar de zomer!

Deze spulletjes van Dille & Kamille en Hema kon ik niet laten liggen. Mooie mintgroene theedoeken van Hema, 5 voor €5. Bij Dille & Kamille kocht ik o.a. een mooie tang om te gebruiken bij het koken. Daarnaast een rasp voor mijn blokjes kaas (ik eet graag kaas, en verse kaas bij de pasta is het allerlekkerst!), en een clip met magneet. Deze leek me handig voor op de koelkast, voor boodschappenlijstjes of recepten. En als laatste het mooie emaille pannetje. Tja, dit was het eerste wat ik zag, en ik betwijfel nu of hij heel functioneel is maar ik vond ‘m te mooi om ‘m te laten liggen. Past goed bij mijn emaille mokken van de kringloop.
Als blogger heb je natuurlijk altijd het beste excuus om mooie (doch nutteloze) spulletjes te kopen, ze komen altijd wel van pas bij food foto’s! ;-)

Bij bol.com scoorde ik vorige week een geweldige deal: bovenstaande pannenset van €129 voor slechts €50! Ik had nu wat oude Ikeapannen van mijn vader, waarvan sommigen een beetje gammel werden. Omdat ik m’n keuken niet meer hoef te delen met zoveel mensen, wilde ik graag wat mooiere spulletjes aanschaffen. Deze pannen zijn niet alleen heel fijn, maar ook lichtgewicht, wat erg makkelijk is met mijn kippenkracht. En daarnaast zijn ze felrood, hoe leuk is dat?!

Mijn eigen kamer wordt langzamerhand steeds verder ingepakt. Vanavond is de hospiteeravond, daarvoor wil ik ‘m er nog een beetje leuk uit laten zien. Daarna ga ik elke avond flink inpakken, zodat zaterdag alles in tassen of dozen zit. Ik hoop dat al mijn potjes/vaasjes/bordjes/bakjes/andere frutsels de verhuizing breekloos overleven!

En Pip gaat natuurlijk ook mee! Mijn huisgenootje heeft afgelopen week besloten om ook twee caviaatjes in huis te nemen, deze komen vandaag (Teun en Bram!). Helaas voor Pip net iets te laat, maar ik voorzie veel playdates in het park deze zomer ;-). En Pip vermaakt zich prima alleen, nu hij wat ouder wordt hoeft die drukte niet zo. Oh en leuk detail: als je goed kijkt zie je dat z’n mond oranje is, omdat ie net een stuk winterpeen had gegeten. Haha!

In mijn hoofd is het allemaal een beetje druk (ga ik alles op tijd af krijgen? heb ik genoeg verhuisdozen? gaat het dit weekend regenen? dat soort dingen), maar ik laat het wel allemaal op me afkomen. 1 ding is zeker: volgende week typ ik mijn blogjes vanaf mijn nieuwe woning! En tot die tijd focus ik me maar op de mantra van bovenstaande kaart: ‘Eat, Drink, Laugh, Live’. Lijkt me een goed plan.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 31 reacties

 1. Josianne

  Dat raspje, wat ontzettend schattig! Heel veel succes met inpakken deze week, ik weet nog wel wat een gedoe dat was…

 2. Rosa

  Altijd spannend, verhuizen! Super leuke theedoeken trouwens :)

 3. Lauriëtte

  Leuke spulletjes heb je gekocht! Blijf vooral dat kaartenrek erg leuk vinden! Waar zijn de kaarten van?

 4. Anne

  Verhuizen is zo dubbel, vind ik. En spannend en ontzettend leuk, maar ook altijd een soort afsluiting. Voor mij dan. Heel veel succes!

 5. Laura

  Die rode pannen zijn echt super! Heel spannend dat je gaat verhuizen :-) Begrijpelijk dat je het kamertje waar je nu zit gaat missen, maar dat went vast heel snel. Veel plezier met spulletjes kopen!

 6. Succes met de verhuizing! Leuke spulletjes heb je gekocht! Waar komt het pannetje vandaan?

  Ow en wat is Pip schattig!

 7. Maura - YLT

  Aaah zo druk met alles. Leuk om zo toch een beetje op de hoogte te blijven ;) hopelijk is het snel maart en kan ik je kamer komen bewonderen. Te leuk trouwens die aankopen van Dille, vooral die klem en die emaillemok. En Pip lijkt zo op mijn vroegere cavia Spruitje, precies dezelfde kleuren en hij had ook altijd een gekleurd bekje haha

 8. ilsetenhave

  Wat een heerlijke foto’s weer! Alles zo komt gemoedelijk op me over en zo licht en zo peacefull. =) Pip is echt vrij koddig en je foto’s zijn niet alleen mooi, ze hebben ook een hoge kwaliteit! Het zal vast wel ergens op je blog staan, maar ik ben (nog!) niet álle pagina’s langs gestruind en dus weet ik het niet en daarom vraag ik het maar: Wat voor camera gebruik je eigenlijk?
  Trouwens, die ene foto van Pip met z’n oranje mond doet me denken aan een foto van Luca (m’n grasparkiet) nadat hij wortel had gegeten: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=232208893598678&set=a.196745993811635.1073741835.100004287072455&type=3&theater

 9. Con leche

  Die theedoeken zijn erg leuk! Succes en ook veel plezier met de verhuizing, ben erg benieuwd naar je nieuwe plekje!

 10. Leneth Witte

  Succes met verhuizen, komt vast helemaal goed. Ik vind Dille & Kamille zelf ook altijd een heerlijke winkel, ik kom er altijd vandaag met meer dan ik eigenlijk nodig had… :)

 11. Hé, veel plezier in je nieuwe kamer! Erg leuke handdoekjes, die gaan je keukentje zeker opfleuren :)

 12. Lisa

  Die theedoeken zijn leuk! Veel succes met verhuizen, ik ben alvast benieuwd naar hoe je kamer eruit komt te zien. :)

 13. Myrthe

  Wat heb je toch een fijne smaak!! Kom je een meer mijn huis decoreren?

 14. Nanda

  Die theedoeken heb ik ooit van mama gekregen, toen ik het huis uit ging, in het roze :) En, op een paar gaten na, leven ze nog steeds.
  Ik ben benieuwd naar je nieuwe huis, verhuizen is leuk maar stressvol :p Ik vond het echt tof om een nieuwe plek in te richten.

 15. blauwesokken

  Wat een mooie spulletjes! Die theedoeken van de Hema zijn heel tof :-) En wat is dat voor felroze iets, een broodrooster?
  Heel veel succes en plezier met inpakken, verhuizen, inrichten en nog meer toffe spulletjes vinden! Ben benieuwd hoe je nieuwe huisje er uit komt te zien..

 16. Whoooo… spannend! Maar wel leuk spannend. We willen meteen de foto’s zien hoor, ook al is het een bende (zien we dat ook eens ;) ) Tot dan!

 17. cheyenne

  succes met verhuizen! en aahhhh ik moet snel weer eens naar dille&kamille, zo’n fijne winkel :) en wat is je cavia een schatje!
  xo, cheyenne

 18. Ann

  Pip wat een schatje! met zijn oranje snoetje hahaha succes met verhuizen :)

 19. ikbennu

  Ik wil ook zo een raspje, maar mijn vriend ziet het punt niet echt “want we hebben er toch een grote?!”… Pff, mannen!

 20. Mijke

  Wat een leuke dingen allemaal! Ik heb daar ook veel van hihi

 21. PSbyDila.com

  Die tang en rasp heb ik ook, heel handig. Ik ben sowieso helemaal weg van Dille & Kamille, zou het liefst gewoon de hele winkel meenemen als het kon. ;)

 22. Heel veel succes met verhuizen! Je gaat er vast weer een paleisje van maken. En oooh Pipje. Wat een snoepje!

 23. Drama Queen

  Succes met verhuizen! Ik ben ook pas verhuisd, en oh, het is altijd even een gedoe, maar als je eenmal gesettled bent,…komt het helemaal goed!!

 24. Annemiek

  Wat een ontzettend leuke blog heb jij, en wat een mooie smaak qua interieus. Ik ben zelf in november verhuist en ben nog laaaaaang niet klaar met het inrichten.. Dus kan de inspiratie goed gebruiken!

Geef een reactie