Personal: update

Goeiemorgen! Dit zijn mijn net-wakker-en-make-up-loze (niet dat er veel meer dan mascara op gaat) ogen. Gisteren heb ik de hele dag mijn kamer opgeruimd en dozen ingepakt, en ben ik daarnaast ook met mijn studie bezig geweest. Ook veel tijd dus om na te denken, en het leek me leuk (of eigenlijk vooral fijn, je weet wel, hart luchten enzo) om daarover even wat kwijt te kunnen op mijn blog.
Meestal ga ik niet zo heel diep in op mijn persoonlijke ditjes en datjes (veel meer dan alle leuke uitstapjes die ik maak en burgers die ik eet weten jullie niet ;-)), maar af en toe mag dat wel. Oh, en ook leuk: ik laat ook alvast een kleine preview zien van de nieuwe layout!

Met mijn studie (Communicatie- en informatiewetenschappen) gaat het ok. Ik heb een vak niet gehaald, maar shit happens, dat haal ik wel weer in. Ik vind het leuk om weer te studeren en rond te hangen op de universiteit, en over het algemeen zijn de colleges interessant. 
Wel zijn ze nogal slordig. Cursushandleidingen die 3 dagen voor aanvang van een nieuw blok online worden gezet, papers die ‘vergeten’ nagekeken worden (ik kreeg bijna een hartverzakking toen ik zag dat ik een 0 voor mijn paper had..), of tentamens waarbij een blad wordt vergeten bij het nakijken.. 
Daarnaast weet ik nog steeds niet wat ik later wil doen, later Als Ik Groot Ben. Hoewel ik de studie interessant vind studeer ik op dit moment niet met een ander doel dan mijn diploma halen, andere alternatieven heb ik eigenlijk niet.
Dit voelt soms zo suf en ambitieloos! Ik vraag me af of meer mensen daar last van hebben. Ik wil later gewoon een leuk huisje, een knappe vent en een lief kind. Daarnaast een parttime baan en hopelijk heb ik dan nog genoeg tijd om te bloggen, want dat vind ik het allerleukste om te doen.
Wel vind ik het belangrijk om er iets van te maken, dus als er af en toe een radiostilte is op mijn blog, ga er dan maar vanuit dat mijn ‘perfecte planning‘ die week wat minder perfect was, en ik het druk heb met school. 
Wel leuk nieuws: mijn blog gaat verhuizen! Nu ik zelf ga verhuizen leek het me ook wel tijd voor een blogverhuizing. Ik ga overstappen naar wordpress en de layout krijgt een kleine opfrisser. Ik krijg daarbij gelukkig hulp van Angelina, want vooral het technische gedeelte ben ik niet zo handig in.
Over het algemeen gaat de layout niet heel erg veranderen, ik ben er nog steeds heel tevreden over. Wel komen er kleine veranderingen, zoals bijvoorbeeld het lintje aan de zijkant. Leuk is die he? 
Voorlopig moeten jullie het nog even met deze preview doen, want er moeten nog kleine veranderingen worden toegepast (zoals bijvoorbeeld het centreren van het menu). Ik kan dus nog geen datum geven wanneer mijn nieuwe site online gaat, maar geloof me: asap!


En nog een foto van mijn heerlijke lunch van gisteren! Heel simpel: een Italiaanse bol met pesto, mozzarella en tomaat en een beetje peper. Even tussen het grillapparaat en je hebt een heerlijke panini.
Ongeveer een jaar geleden startte ik het mini project ‘#ldoslunch’. Ik nam me voor om vaker uitgebreider te lunchen, en hoewel het me niet helemaal gelukt is, besteed ik er zeker meer aandacht aan. Mijn ontbijt bestaat vaak uit een simpele yoghurt, maar lunch sloeg ik vaak helemaal over!
Ik vind het super leuk om inspiratie uit jullie food foto’s te halen, dus mocht je vandaag nog gaan lunchen, zet je lunch dan op instagram en tag ‘m met #ldoslunch. Klik hier om alle foto’s die al eens eerder getagged werden (of hier voor een overzichtje op mijn blog!) met #ldoslunch. Hopelijk kan ik er zo weer een beetje een nieuw leven in blazen, want het blijft een leuk projectje ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Maaike

  Ik wil ook gevarieerder lunchen! Jouw broodje ziet er in ieder geval erg lekker uit. :)

 2. Maaike

  Vervelend dat ze zo laks zijn op je studie! Ik weet ook nog niet wat ik wil als ik later groot ben. Ik studeer nu met enorm veel plezier, vind wat ik leer ook heel leuk en ik zie wel waar ik uitkom als ik klaar ben met studeren :)

 3. Qua studie heb ik precies hetzelfde hoor! Ik ben bijna klaar (nouja, nog 1,5 jaar, maar het voelt als bijna ;)) en ik heb geen idee wat ik zou wilen doen hierna. Maar ik heb ook niet het gevoel dat ik klaar ben voor een fulltime baan.. Lastig dus. Maar ik denk dat het vanzelf wel komt … als de tijd rijp is enzo ;)

 4. Marijke

  Ik kan je helemaal volgen! Ik heb ook communicatie (-wetenschappen dan) gestudeerd en na die studies (nu dus) heb ik ook zoiets van ‘Ja, wat nu’? Ik wil ook gewoon een leuk huis, leuke vent en leuke kind(jes) zoals jij. En dan liefst van al nog een job dat ik ook leuk vind. Maar wat? Geen idee! We zien wel wat de toekomst brengt :).

 5. Ann

  Ik herken je probleem ook! Ik ben inmiddels al bijna 10 maanden afgestudeerd (ik deed media, informatie en communicatie) en ik werk nu bij de Coffee Company haha. Heb nog steeds geeeen idee wat ik met m’n studie wil gaan doen en of ik er überhaupt iets mee wil gaan doen. Eigenlijk vind ik mijn werk nu heel erg leuk dus het liefst zou ik ooit een eigen koffie/lunchzaakje beginnen maar dat is ook best wel lastig denk ik. Soms krijg ik ook wel zo’n soort paniekaanval als ik te lang over ‘later’ nadenk haha omdat ik geen idee heb, maar het komt vast ooit wel goed :)

 6. Gelukkig heb ik nog zo’n 3 drie jaar voordat ik echt moet gaan kiezen wat voor studie ik wil gaan doen. Wat lijkt me dat ontzettend moeilijk zeg! En dan vooral ook daarna. Gelukkig heb jij ook nog eventjes tijd. Heel veel succes met alles in ieder geval! Je lunch ziet er trouwens echt overheerlijk uit. Liefs

 7. Susanne

  Ik ben inmiddels bijna 5 jaar afgestudeerd en nog steeds weet ik niet wat ik later ‘als ik groot ben’ wil doen. Dus je bent zeker niet de enige ;-).

 8. Angela

  Wat leuk die nieuwe kleine veranderingen aan je blog, dat lintje is erg origineel! Heel veel mensen weten trouwens niet wat ze later moeten gaan doen hoor, je bent echt niet de enige!

 9. T

  ugh … bij mij is het ook een hel op de studie. ik zit al bijna 9 maanden achter papieren van mijn uitwisseling die in 2012 was.

  en dat van Later Als Ik Groot Ben komt goed … niemand weet het echt

 10. Mar

  Hee ik heb ook CIW gestudeerd! Ik heb m’n afstuderen zelfs expres een jaar uitgesteld omdat ik gewoon echt niet wist wat ik erna wilde. Ik vond de studie ook interessant, maar wel heel erg breed en ik dacht, dit is eigenlijk niet wat ik de rest van m’n leven zou willen doen.
  Volgens mij hebben echt heel veel mensen dit gevoel tijdens hun studie, het is niet raar om op je 21e nog niet precies te weten wat je voor carrière wil. Maar ja, waarom zou je ook nu al precies moeten weten wat voor baan je zou willen? Bij CIW is het sowieso wel zo dat je in totaal andere banen terecht komt dan waar je eigenlijk voor geleerd hebt dus eigenlijk kun je gewoon nog alle kanten op straks. Probeer er gewoon achter te komen wat je het leukste vindt om te doen en waar je goed in bent, en dan kom je er vanzelf achter wat je echt wil. En als dat een parttime baan en daarnaast bloggen is, is dat toch chill? Zolang het is waar jouw hart ligt is het nooit suf of ambitieloos!

 11. Nanda

  Herkenbaar hoor, dat studie gedeelte. Ik vond mijn opleiding, hotelschool, super leuk en de stages ook, maar toch dacht ik telkens na 6 maand stage, ik ben blij dat het voorbij is. Ik verveelde me snel.
  Nu merk ik, met mijn echte baan, dat je veel meer verantwoordelijkheden krijgt en dat maakt het gelukkig uitdagender.
  Uiteindelijk komt het allemaal goed :)

 12. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe layout, en je lunch ziet er weer overheerlijk uit.

 13. memieuwis

  Ik kan een voorbeeld aan je nemen. De manier waarop je “ik heb het niet gehaald maar dat haal ik de volgende keer wel in” zei deed me heel erg realiseren dat ik vaak de lat zo hoog leg voor mezelf, ik wil alles maar in een keer goed doen. Een keer iets over doen is helemaal zo erg nog niet :) je nieuwe layout is trouwens heel leuk aan het worden ! Wat lunchen betreft, ik eet het liefst iedere dag wat anders al is het op school soms gewoon lastig om iets anders dan brood te eten haha! Restjes zijn trouwens ook een optie !

 14. Jessi

  Ik heb die twijfels over ‘later als ik groot ben’ ook. Ik ben aan een master bezig en ik weet zelf niet of ik wel wil werken in die sector later. Gek toch! Ik wil eigenlijk later als ik groot ben veel reizen en een eigen winkeltje. Waarom dan zoveel studeren? Nou ja… Student zijn is fijn, toch? :)

Geef een reactie