100 Happy Days

Een tijdje terug liet ik jullie een simpele manier zien om gelukkiger te worden, door het bijhouden van een ‘klein geluk boekje’. Ook gaf ik wat tips voor apps, waarmee je jouw geluksmomentjes digitaal kan bijhouden.
Via ABM ontdekte ik iets nieuws: 100 happy days. Dit is een klein geluk boekje in de vorm van een foto. 100 dagen lang maak je elke dag een foto, van iets wat jou die dag gelukkig maakt. Je deelt deze dan via social media (of wanneer je het liever niet publiekelijk doet: per mail) met jouw persoonlijke hashtag.
Waarom? Zoals ik al eerder uitlegde: het werkt! Positief denken en stilstaan bij mooie momentjes zorgt er voor dat je gelukkiger wordt. 71% van de mensen die deze challenge zijn aangegaan hebben hem niet afgemaakt, omdat ze geen tijd hadden. Te druk met andere dingen. Kan jij het wel?

Het leuke aan deze challenge is dat je ook andermans happy challenge kan volgen. Iedereen tagt zijn foto’s met de hashtag #100happydays, maar kan daarnaast eventueel ook een persoonlijke hashtag aanmaken. Mij kun je volgen via #100happydaysldos. Ik begin zaterdag 29 maart, dan ben ik klaar op 7 juli.
Een nadeel van het openlijk delen is dat mensen zich met anderen gaan vergelijken, of vergeten waar het om gaat (jouw geluksmomentje, ipv een mooie foto met zoveel mogelijk likes). Maar, zoals de bedenkers zelf ook al zeggen: wie op die manier meespeelt heeft bij voorbaat al verloren. Je doet dit echt voor jezelf!
Er zijn al meer dan 3 miljoen foto’s getagged met #100happydays, volgen jullie ook?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Josianne

  Oeh, heel leuk idee! Wel jammer dat ik zo’n photochallenge nooit lang volhoud haha, maar ik maak toch altijd al foto’s van leuke dingen, dus dit past er eigenlijk wel tussen..

 2. Nanda

  Leuk idee, misschien doe ik mee, kan wel een beetje happiness gebruiken :)

 3. Anouk

  Wat een leuke en goede manier om steeds even stil te staan bij alles wat je op die dag gelukkig maakt

 4. Maaike

  Oh, wat een tof idee. Misschien dat ik dat ook wel ga doen! :-)

 5. cheyenne

  die kwam ik ook al tegen op ABM, ik ga meedoen, vanaf vandaag!
  xo, cheyenne

 6. Irene

  Heel erg leuk! Ik doe vanaf vandaag ook mee op #100happydaysiml :). Kijken of ik het 100 dagen vol kan houden ;).

 7. Superleuk idee!
  Ik ga eens kijken welke foto’s er al zijn gepost en wie weet doe ik ook mee.
  Lieve groet, Rensina

 8. yosoymars

  Hi! I’m participating in this project, and I’ve realized that it’s true that you begin to find lot of things that makes you happy.

 9. Kim

  Heel leuk! Ik doe eigenlijk hetzelfde, maar dan 365 dagen. Elke dag maak ik een foto waar ik dankbaar voor ben. Als je meer wilt weten zou je een kijkje kunnen nemen op mijn blog :)

 10. Stephanie

  Wat een mooi en positief initiatief! Ik zou ook 29 maart kunnen beginnen, dan ben ik klaar op 7 juli: mijn verjaardag:D!
  Dankbaarheid werkt!

 11. Typisch Tam

  Wat een leuk idee zeg! Ik doe er graag aan mee! En ik ben het helemaal met je eens, het zijn je eigen geluksmomentjes en het gaat er dan niet om wat anderen er van vinden!

 12. Jaaa, ik ben er sinds vorige week aan begonnen! Zo leuk! Ben alleen vandaag vergeten de #100happydays toe te voegen, haha *faal*… X

Geef een reactie