Being happy: my happiness

Vorige week schreef ik over gelukkig zijn, hoe je dat doet (en met wat tips om gelukkiger te worden). Vandaag wil ik jullie graag mijn (kleine) geluk laten zien, als verheldering voor mezelf maar ook ter inspiratie voor jullie geluk.
Ik krijg vaak te horen dat ik zo vrolijk en gelukkig oog. Nou klopt dat over het algemeen wel, en ben ik met een natuurlijk positivisme ter wereld gekomen (haha!), maar ik werk ook heel erg aan mijn eigen geluk. Stil staan bij kleine momenten, genieten van het nu (en niet te veel nadenken over de zorgen van morgen) en vooral heel veel lachen. De leuke dingen van het leven benadrukken, maar wel alleen de dingen die ík leuk vind. En alles op een niet zweverige manier, want daar ben ik veel te nuchter voor.
Het is ook geen wonder dat terwijl ik dit typ een shirt draag met de quote ‘Worry less, smile more’. Ik kan me geen dag herinneren dat ik niet gelachen heb ;-). Lees verder voor mijn gelukslijstje (met tips & ideetjes voor jullie natuurlijk, anders wordt het wel een heel erg narcistische bedoeling).

Bloggen
Bloggen is denk ik mijn number 1 happiness. Bloggen is niet meer gewoon een hobby, maar echt mijn leven. Ik ben rond mijn 11e begonnen met bloggen (ja, die blogs zwerven nog ergens rond, en nee die ga ik niet showen haha ;-)) en denk zelfs in blogvorm. Elk leuk tentje waar ik toevallig kom moet ik vastleggen en elke tip die eventueel leuk is voor mijn lezers onthoud ik.
Dat onderzoeken (plekken ontdekken, stukken lezen, inspiratie opdoen) voor mijn blog vind ik zó leuk. En het andere leuke aan mijn blog zijn alle lieve comments, mailtjes, tweets etc.. In de afgelopen 3,5 jaar heb ik nog nooit een vervelende of negatieve comment gehad. Integendeel, juist hele lieve en leuke berichtjes, zelfs op straat! Dat vind ik echt ontzettend tof en maakt me intens gelukkig :-)

Huisdieren
Een andere grote bron van geluk is mijn kleine lieve dikke Pip. Ik ben opgegroeid met caviaatjes en konijntjes, en bij mijn vader hebben we honden en katten. Ik ben geen overdreven dierenliefhebber, maar een beestje brengt zoveel gezelligheid en liefde met zich mee! Altijd iemand om mee te knuffelen :-)
Het is misschien niet altijd mogelijk om een hond of kat te nemen, maar een klein knaagdiertje gaat er vaak wel in. Ze zijn niet zo duur in onderhoud en nemen weinig plek in beslag. Dus mocht je nog een beetje extra liefde kunnen gebruiken, kijk dan eens op marktplaats of in het asiel: daar zijn heel veel diertjes die ook wat liefde kunnen gebruiken. Win-win siutatie!

Bloemen
Ik word altijd zo vrolijk van bloemen in huis! De felle kleuren maken me vrolijk, en ze geven ook een heerlijke geur af. Op de markt kun je vaak redelijk voordelig bloemen scoren (zeker aan het einde van de dag), maar ook bij de Albert Heijn hebben ze af en toe leuke bloemen.
Dit zijn overigens nepperts: deze bloemen zijn stiekem ook pennen. Niet alleen mooi maar ook praktisch! Ik kocht ze, net als het leuke mintgroene gietertje bij Flying Tiger.

EtenEten is naast bloggen mijn grote liefde. Geen enkele man wint het van een lekker bord eten, het liefst in goed gezelschap. Of het nou een simpel zelfgemaakt soepje is, een burger in het park of een zak chips op de bank: i luvvvvvvv food!

Er gaat geloof ik geen moment voorbij dat ik niet aan eten denk, en ik eet ook de hele dag door. Superfoods, amandelmelk en vegagerechten, maar net zo goed kaas, pasta en chocola. Als het maar lekker is. Ook al eet ik alleen, ik probeer er altijd wel iets lekkers van te maken. Mijn tip is dus: zorg voor lekker eten, let wel op je gezondheid (van dikker zijn dan je wilt zijn word je geloof ik alleen maar ongelukkig) en kook met liefde! Lekker eten hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn: kook samen met vrienden, en wanneer je eens wat extravaganter (lees: buiten de deur) wilt eten maar geen geld hebt, bezoek dan een BYO.
Creatief bezig zijn
Creatief zijn is helemaal niet zo moeilijk. Zelfs als je helemaal niet creatief van jezelf bent kun je dat leren. Begin met iets simpels, zoals kleuren of fotograferen. Door jezelf te stimuleren word je vanzelf creatiever. Creatief bezig zijn is voor mij een soort rust en ontspanning, maar zorgt tegelijkertijd voor een heleboel nieuwe inspiratie. Zit je een keer vast (met je (huis)werk, relatie of andere situatie), ga dan eens hersenloos creatief bezig (zoals kleuren, of ter plekke een kort verhaal schrijven). Je zult zien dat het je rustiger maakt, en het nieuwe inzichten geeft. Zelf heb ik het mooie ‘Mijn Geheime Tuin’ kleurboek (zie review), maar bij Flying Tiger hebben ze een mooi budget alternatief (zie voorbeeld).

Muziek
Een van de belangrijkste geluksmakers is natuurlijk muziek! Hoewel verschillende muziek mij gelukkig kan maken (verschillende stijlen of verschillende herinneringen die erbij horen) is mijn favoriete geluksmuziek toch die in de stijl van majestic casual: zomerse deephouse. Ik schreef al eerder over majestic, zeker een aanrader om in een zomerse (en in mijn geval betekent dat gelukkige) stemming te komen. Check het artikel voor wat aanraders, al is dit nummer op het moment mijn favoriet. 

En verder..
– niet nadenken wat anderen eventueel denken/vinden. Dit geeft zoooveel rust! Gewoon doen waar je zin in hebt :-)
– telefoontjes/appjes van het ouderlijk front. Ik vind het heerlijk om op mezelf te wonen, maar ook om nog echt ‘kind’ te zijn. Toch fijn als je ouders aan je denken.
– verse groente en fruit van de markt. En kaas, noten en andere lekkere dingen die ze er voor een fractie van de prijs verkopen.
– uren lang in het zonnetje op het terras zitten. Gelukkig komt het voorjaar en daarmee het terrasweer er aan!
– webshoppen! Niets fijner dan vanuit je luie stoel uitgebreid alle collecties bekijken zonder gedoe van andere irritanter winkelende mensen. En de rekening betaal je natuurlijk pas achteraf.
– sporten! Zeker met dit mooie weer is het geen straf om een rondje te rennen. Krijg je energie van!
– vers gedoucht in een bed met schone lakens stappen. Zo simpel maar zo zaligmakend :-)
– momentjes voor mezelf: stapel tijdschriften en blogposts om te lezen met een kop thee of warme chocolademelk.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Liliane

  Als ik dit zo lees lijken wij echt veel op elkaar <3 ik zat bij alles te knikken haha

 2. Maai

  Heel fijne tips inderdaad. Haha iets simpels als fotograferen, als ik iets moeilijk vind…. Liefs

  1. Marlous H

   Ha, maar je moet ook niet verwachten dat je gelijk topkwaliteit levert! Begin met iets simpels als instagram ofzo. Speel een beetje met compositie, licht en kleur.. is ook al ‘fotografie’ ;-)

 3. Eva C.

  Ik herken vele punten zoals de bloemen, de huisdieren, het bloggen,… :)

 4. Hedwig

  Wat een leuk en handig lijstje :) gelukkig zijn is vaak zo’n theoretisch iets en lastig om in de praktijk uit te voeren, maar dit maakt het wel al iets concreter!

 5. Anneke

  Leuk lijstje! Ik wil ook graag een huisdier (hamster of iets dergelijks) maar ik ben allergisch haha, zo jammer.

 6. Ingrid

  Wat heerlijk zo’n positief lijstje. Hier ook veel herkenbare punten, leuk!

 7. Jolanda

  Herkenbaar, ook de volgorde;) en ik word altijd blij van jouw posten, enorme insiratiebron! Fijn weekend en lieve groet

 8. Con leche

  Wat een heerlijk en vooral heel herkenbaar lijstje! Vooral eten, ik ben ook de hele dag met eten bezig. Nadenken over nieuwe gerechten om te proberen of te bedenken wat je vanavond gaat eten, yum! Ook van onze lieve kater word ik ontzettend happy. Fijn weekend!

 9. Angela

  Gewoon niet nadenken en maar weer je huiswerk aan de kant leggen voor leuke dingen, genieten van het leven! Leuk artikel zeg, heel herkenbaar!

 10. Farah

  Leuk artikel!
  En ik word van dezelfde dingen blij :).

 11. Iris

  Goede tips! Daar word ik ook blij van. Vooral bloggen, creatief zijn en muziek. Als ik nog een huisdier had zou ik daar ook heel blij van worden.

 12. Eline

  Dit is zo’n post waarbij je vanzelf een goed gevoel bij krijgt! Heel leuk geschreven ^^ !

 13. Ines

  Wat een fijne post! Ik word er gewoon vrolijk van :)

Geef een reactie