Diary: week 11 & 12

Wat een heerlijk weer hadden we de afgelopen twee weken! Dat motiveerde me om mijn hardloopschoenen weer uit de kast te trekken en mijn lunch naar buiten te verplaatsen. Ik bloei altijd enorm op van dit weer, en de afgelopen dagen stond ik dan ook al voordat mijn wekker afging naast mijn bed. Hard werken zodat ik zo snel mogelijk van het zonnetje kan genieten.
Helaas zal het de komende twee weken wel anders zijn: het einde van een cursusblok komt er weer aan wat tentamens betekent! 1 dossier is al af, dan heb ik nog een vreselijk saai tentamen te gaan, een moeilijke SPSS toets en een onderzoeksverslag wat moet worden ingediend. Je begrijpt dat ik me de komende dagen onder een steen verstop om hier zo goed mogelijk vanaf te komen..

Ik begin met de beste aankoop van de afgelopen 2 weken: een Nespresso apparaat! Ik twijfelde hier al zo lang over. Thuis hebben we ‘m ook, en nu ik steeds vaker koffie drink vind ik het wel fijn om ook zo’n ding te hebben. Ze zijn alleen nog al duur.. Ik heb op marktplaats gezocht, maar kon niet echt een goede aanbieding vinden. Totdat ik ontdekte dat ik op een vergeten Euroclix account nog ruim €300 had staan.. (lees meer over hoe Euroclix werkt in dit artikel). Toen zag ik ook nog eens een mooie aanbieding bij de Media Markt (ruim €99 voordeel!) en toen heb ik ‘m maar gewoon meegenomen.
En nu kan ik thuis mijn eigen lattes drinken!
Ook kreeg Pip een nieuwe kooi. Ik een nieuwe woning, Pip een nieuwe woning. Leek me wel zo eerlijk.
..alleen op het tussenstukje klimmen ging nog niet zo soepel, dus deed ‘ie het zo. Inmiddels springt hij gewoon op en af het tussenstukje.
Maandag trok ik mijn hardloopschoenen uit de kast en ben ik weer eens gaan rennen. 4,5 km in 35 minuten. En daarna trok ik het niet meer en had ik de volgende dag enorme spierpijn. Ehh ja, ik ga het maar eens rustig opbouwen. Hebben jullie nog goede apps hiervoor?
Daarna sprak ik met een vriendin af om te lunchen in het park. Even bijkletsen, en het was zulk lekker weer!
Tussendoor was ik veel bezig aan school. Voornamelijk ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat, zodat ik tussen de middag telkens even naar buiten kon.
Dat leverde af en toe wel wat stress op, gelukkig was er Kinder chocolade to the rescue.


Ik deed ook veel pakketjes op de post voor mijn blogsale, anderen kwamen spullen ophalen. Dat was heel grappig, maar ook een beetje gek. Ik had namelijk geen idee wie ik moest verwachten, en was dus heel benieuwd naar mijn bloglezers. Leuk om er een paar te ontmoeten :-)
Zoals gezegd zat ik tussen het studeren door zoveel mogelijk in de zon, en ook Pip mocht even mee op het balkon. 
Vorige week donderdag dook ik met Maura het park in, al waren we misschien iets te optimistisch.. want zodra de zon onder is koelt het flink af! We hebben het op gegeven moment maar thuis voortgezet, maar het was toch leuk om even in het park te zijn geweest!
In het weekend werkte ik niet, waar ik niet zoveel zin in had, maar gelukkig had ik vrolijke sokken aan.
Ook kwamen er nieuwe schoenen binnen: deze sneakers met een vleugje mintgroen, van Tiger. Zo lopen heerlijk en ik vind ze zo leuk!
Na twee dagen hard werken sloot ik mijn laptop aan op de TV en keek ik Ratatouille via Netflix. Gek genoeg had ik die nog nooit gezien, maar wat was ‘ie leuk! Heerlijke feel good film. 
Oh en ja, die tassen en dozen moeten nog steeds uitgepakt worden. Geen zin in.
Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan Amsterdam..
..waarna ik maar meteen de trein pakte naar Zaandam, om even naar de Primark te gaan. Ik ga eigenlijk altijd naar dit filiaal, omdat deze relatief rustig is. Ben benieuwd naar het nieuwe filiaal in Nijmegen, wellicht kan ik die combineren met bezoekjes aan mijn ouders.
Bij de Primark kocht ik onder andere deze mooie pumps. Verder zag ik niet heel veel leuks, en kocht ik vooral praktische dingen (een sportbh, gezichtsreiningsdoekjes, haar elastiekjes). Maar met dit paar hakken ben ik wel heel erg blij, en ze waren slechts €15,00!
Ook ben ik afgelopen week begonnen met Suits, en ik ben hooked! Ik vind het zo leuk! Ik heb seizoen 1 al gezien, en ben helemaal fan van Harvey en z’n prachtige maatpakken. Zeker een aanrader als je nog een leuke serie zoekt.
Afgelopen donderdag was het weer zulk lekker weer! Een froyo was wel op z’n plaats.
Daarna spendeerde ik de hele middag in het park. Wat een heerlijke lentedag was dit zeg!
Daarna koelde het opeens weer flink af, dus besloot ik een flinke pan groentesoep te maken voor het weekend. Soep met ballen, én rijst! Iets wat ik van mijn moeder heb geleerd, en wat de soep lekker vullend maakt.
Dit weekend heb ik weer gewerkt, maar gelukkig was er ook nog even tijd voor iets leuks: een borrel bij Pickles. Met lekker veel kaasjes (o.a. Stolwijker, Petite Doruvael en Tallegio.. mmm!).
En nu ben ik weer aan de bak voor school! Deze diary is enigszins leeg, maar dat komt omdat ik de afgelopen weken ook al veel gestudeerd heb, en elke keer een foto van mijn readers leek me nogal overbodig. Denk deze er dus even bij.
Komende twee weken heb ik veel deadlines en ben ik dus voornamelijk aan het leren. Het zal dus wellicht wat rustigere zijn op de blog, maar na mijn tentamens heb ik gelukkig genoeg tijd om te bloggen, want dan heb ik eindelijk vakantie!
Ik heb de afgelopen weken eigenlijk alleen maar naar rustgevende klassieke muziek playlists op spotify geluisterd tijdens het studeren, maar dat zal ik jullie niet aan doen. Wel kan ik je het nieuwe album van Pharrell aanraden!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Chantal

  Ondanks het studeren toch nog kunnen genieten zo te zien :) Mooie schoenen trouwens!

 2. Iris

  Ziet er erg leuk uit allemaal! Heerlijk om zo te genieten van de zon :). Ratatouille is inderdaad erg leuk!

 3. Fleur

  Leuke dairy!
  Je hebt goed genoten van het mooie weer zoals je op de foto’s laat zien!
  En wat betreft die groentensoep he, heb je die ook in je blogsale? Hij ziet er ontzettend smakkelijk uit!
  Hahah nee grapje, fijne zondag avond verder!

 4. Farah

  Leuk weekje. Het was inderdaad erg lekker weer, maar zodra de zon weg was opeens een stuk minder.

  Om te beginnen met rennen misschien ‘Start to Run’? Maar zo te zien kan je al een behoorlijk stuk rennen! Knap hoor.

 5. Nanda

  Wat een leuke post :) Suits is zo leuk! En ohhh die koffiemachine. Ik wil er ook graag een, met zo’n piston, maarja duuur…

 6. Maire

  Lekker hoor zo’n balkonnetje! Zit Pip trouwens met een reden alleen (misschien heb ik iets gemist hoor)? Want normaal zijn caviaatjes toch liever met z’n tweetjes.

  1. Marlous H

   Ja klopt, z’n vriendje is alleen in december overleden! En ik heb het idee dat hij het alleen beter doet (hij is oud en niet gecastreerd dus een vrouwtje kan niet, maar een mannetje zorgt voor ruzie). Hij ziet wel af en toe de cavia’s van een vriendin :-)

 7. Sylvia

  Oew, heerlijk eten allemaal! Zaandam is een leuke plaats en Ratatouille is een van m’n favo films :)

 8. Hedwig

  Ahh wat een leuke foto’s allemaal :) ik ben ook het liefst zoveel mogelijk buiten met dit weer maar ik zit helaas in hetzelfde schuitje.. Ik zal blij zijn als ik van statistiek af ben! Ik ga wel mijn best doen want ik kijk ook wel uit naar 2,5 week vrij :) dan kunnen we dan weer dagen spenderen in het park en op terrasjes

 9. cheyenne

  wat een heerlijke foto, die eerste! wat een toffe hakken ook, snel maar eens naar de primark! afgezien van het vele studeren klinkt het allemaal heel erg fijn :) voor het hardlopen kan ik ‘runkeeper’ wel aanraden, die gebruik ik altijd!
  xo, cheyenne

 10. Pebblyn

  Jij loopt precies wel heel snel! En ja, ‘Suits’ is inderdaad een geweldige serie :D Succes met je schoolwerk!

  1. Marlous H

   Ja, ik rende ook veel te hard! Daarna had ik dus ook vreselijke spierpijn haha

 11. Fijn overzichtje weer! Ik kijk ook uit naar zomer! Al mogen we zeker niet klagen natuurlijk!

 12. Ziet er gezellig uit allemaal! Ik vind je cavia ook superschattig :) (en normaal heb ik echt niks met cavia’s :p)

 13. Kiek

  Fijne foto’s! Ik word ook zo blij van dit weer!

 14. ikbennu

  Die kooi van je cavie lijkt echt erg hard op die van ons konijn, maar dan kleiner :)
  Wij hebben dat euhm… platformpje? eruit gehaald omdat ons konijn het leuk vond om er via de ingang onderin te gaan en dan vervolgens er op de verkeerde plek terug onderuit te komen. Hij duwde dan die plastic “flap”omhoog, want dat stond nergens vast. Uiteindelijk bleef die dus niet meer op zn plek zitten en hebben we hem weggedaan. Eerst had hij dan nog een wijnkistjes, maar daar werd hij te groot voor, dan hadden we een plank laten zagen, maar daar begon hij dan op te plassen en ja, nu heeft hij geen verhoogje meer. Wat ik soms wel jammer vind voor hem, want hij ging er echt altijd op liggen. Maarja, een plank vol plas is ook niet alles he…
  En die pumps zijn echt supermooi!

 15. Maura - YLT

  Oooh, nu heb ik gelijk weer zin in toen we in het park zaten (onze tweede poging was wel wat geslaagder dan de eerste haha). En SUITS is zo leuk!

 16. Rosanne

  Heerlijk zeg, die park- en kaasfoto’s! Het leven is zoveel mooier als de zon schijnt!

Geef een reactie