Diary: week 9 & 10

En we zijn weer twee weken verder. Afgelopen weken zette ik de puntjes op de i in mijn kamer (zo arriveerde mijn bank en kwam mijn vader een dagje over om te helpen), maakte ik een gevreesd statistiek tentamen (en haalde ik die met een prachtige 6) én genoot ik van het heerlijke weer.
Ik moest nog wat vakantiedagen opmaken op mijn werk, wat lekker rustig was. Zo had ik alle tijd voor mijn studie en mijn kamer. En zo kon ik natuurlijk optimaal genieten van het heerlijke weer! Het ging allemaal fantastisch, totdat mijn laptop er zaterdagavond ineens mee ophield.. ja. Mijn laptop, waarmee ik aan school werk en mijn blog bij houd is gewoon kapot! Hij moet worden opgestuurd, en dus zit ik een tijdje (2 weken?) zonder laptop.. ik probeer zoveel mogelijk via anderen of via mijn ipad te werken, en wellicht kan ik nog een pc lenen van mijn collega, maar mocht het de komende tijd wat stiller zijn hier dan weet je hoe het komt..

Op maandag had ik mijn statistiek tentamen. Ik zag er een beetje tegenop (faalangst voor alles wat met cijfertjes te maken heeft is een beetje blijven hangen na de middelbare school), maar de zon scheen dus ik probeerde er het beste van te maken. Ik trok mijn nieuwe rokje aan en rockte daarmee ook het tentamen want ik haalde een 6! Dat voelde als slagen met vlag en wimpel. Nog een SPSS tentamen en onderzoeksverslag te gaan en dan hebben we dit vak ook weer gehad..
Na het tentamen dook ik samen met mijn studiegenoot meteen de Bagels & Beans in om een begin te maken aan dat onderzoeksverslag. Ik ben niet echt een ijverig persoon, maar het werkt vaak het beste om op tijd te beginnen.
Woensdag werd ik rustig wakker met Pip. Ik haalde ‘m uit z’n kooi waarna we nog even verder knuffelden en rustig wakker werden. Lief beest he :-)

Mijn kleurboek kwam binnen! Ik ging meteen aan de slag. Ik schreef er ook een review over, die lees je hier

Met mijn nieuwe spiegelkast kan ik eindelijk goede outfitselfies maken, dus dat deed ik ook. Het was mooi weer, dus ik droeg veel jurkjes! Dat doe ik sowieso graag, en gelukkig wordt het komende week ook weer jurkjes weer.

Ik genoot ook van het heerlijke zonnetje op het balkon van mijn huisgenoot. Hij gaat eind deze maand verhuizen, dus ik hoop dat m’n nieuwe huisgenoot het ook prima als ik af en toe z’n balkon inpik.. zo fijn!

Op woensdag kwamen mijn oudhuisgenootjes eten. Ik mis ze wel een beetje, gelukkig woon ik in het centrum dus kunnen ze altijd even langswippen. We eindigden uiteindelijk nog in ‘t Hart om wat biertjes te drinken en dat was heel gezellig!

Vrijdag ging ik naar Amsterdam. We lunchten bij Singel 404, leuk tentje met heerlijke broodjes (een bord vol zoals je ziet) en met fijne no-nonsense serveersters. Er hing een relaxte sfeer en qua prijs was het ook goed te doen. Aanrader dus!

Het plan was om naar ‘t Rijksmuseum te gaan, maar we wilden nog even een winkel induiken. Voordat we het doorhadden was het opeens half vier. Oeps! Gelukkig hadden we e-tickets die het hele jaar geldig zijn, dus besloten we later nog een keertje terug te gaan. Wel scoorde ik dit hele leuke jurkje!

Zaterdag was ik eindelijk eens vrij, en ging ik naar de markt! Ik kocht heerlijke zaden, noten, goji bessen en een stuk Oude Utrechtse kaas voor kleine prijsjes. Super leuk, de markt!

De volgende ochtend gooide ik gelijk alles door m’n ontbijt.

In het weekend maakte ik eindelijk zelf risotto. Ik dacht zelf altijd dat dit heel moeilijk was en gedoemd om te mislukken, maar het ging goed en was zoooo lekker! Ik denk dat ik dit nu elke week ga eten.

En op zondag was ik lekker lui, en at ik frietjes met een kroket. En kleurde ik mijn kleurplaat verder in. Het leek net een kinderfeestje.

Op 3 maart was ik precies 21 en driekwart. Goede reden om iets lekkers te bakken, toch? Dit was echt super easy maar ook echt heel erg lekker!

Ook volgde ik een mega saai SPSS werkcollege. Blegh. Om mezelf op te vrolijken kocht ik narcissen voor in huis.

Kijk, staat leuk he?

Ook maakte mijn huisgenoot de beste tosti ever: een corque madame. Een tosti met een gebakken ei erop. Ik weet niet wie het bedacht heeft, maar ik vind het een erg goed idee!

Ook een goed idee: een festini ijsje als toetje bij het ontbijt.

Tussendoor kleur ik elke dag wel eventjes. Het blijft relaxed om te doen, en het resultaat wordt ook mooi! Bij de AKO spotte ik trouwens het Enige echte kleurboek voor volwassenen (deel 1 en 2) in de top 3. Ha, kleuren voor volwassenen is hip! Overigens vind ik het Secret Garden kleurboek wel wat fijner: het papier is steviger, de pagina’s groter en de prints mooier.

Ik hou van het licht in mijn kamer. Op de onderste foto zie je trouwens mijn nieuwe dekbed, van de PS 2014 collectie van Ikea.

Op vrijdag kwam eindelijk mijn bank binnen.. yes! Maar toen ik deze drie grote dozen zag zakte de moed een beetje in mijn schoenen. Totdat een vriendin heel nuchter zei ‘oh, maar dat heb je toch zo gedaan? Ik heb laatst nog een bed in m’n eentje in elkaar gezet’. Okee… Ik begon met de poef.

Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was al die kussens in die te kleine hoesjes proppen en vervolgens de rits dicht krijgen. Pfffff. Maargoed. Dat lukte, dus ik ging door met de bank.

Tadaaa. Helemaal zelf gedaan. Goed he? En dit was het eindresultaat:

Mooi he? Ik ben er echt heeeel blij mee, en hij zit ook heel erg lekker.

Dat moest gevierd worden met een homemade burger. Lekker vanaf de bank.

‘s Avonds was ik best wel kapot, maar werd ik toch nog overgehaald voor wat cocktails in de stad. Heel eventjes maar, want de volgende ochtend moest ik weer vroeg op..

Want m’n vader kwam langs om te klussen! Samen bespraken we wat er gedaan moest worden en dachten we na over de inrichting van mijn kamer. Helaas moest ik ‘s middags vier uurtjes werken, maar het voordeel was dat toen ik eenmaal terug kwam de planken al aan de muur hingen.

Dat harde werken moest natuurlijk beloond worden, en dus haalden we burgers bij Meneer Smakers. Eigenlijk nog chiller om ze gewoon rustig thuis op te eten!

Door de verhuizing ben ik ook aan het opruimen geslagen, en vond ik een stapel kleding die ik niet meer draag maar nog wel een tweede kans verdienen. Ik heb alles op de foto gezet en wijd er z.s.m. een artikel aan. Helaas gaat het nu wat lastiger nu mijn laptop stuk is, maar houd mijn blog in de gaten. Ik verkoop o.a. wat jurkjes (sommigen nog met kaartjes er aan) en een vintage levi’s short.

Ik kocht een nieuw geurtje: Daisy, van Marc Jacobs. Ik heb zelf al jaren Chance eau fraîche van Chanel, een heel fris geurtje. Maar ik wilde ook een wat ‘warmer’ geurtje. Bij douglas vond ik deze set, veel goedkoper dan in de winkel en ik kreeg er allemaal gratis dingetjes bij. Tip dus!

Gisterenmiddag pakte ik mijn tas in om lekker naar het park te gaan. Het was zulk lekker weer!

Hoe lekker is dit? Ik ga altijd het liefst naar het Griftpark. Dat is dicht bij mijn huis en het gras is zo lekker zacht, haha. Naarmate het later werd raakte het park goed vol. Leuk om te zien dat de hele stad er op uit trok om van het heerlijke weer te genieten.

En ‘s avonds had ik vrij spontaan aan de gracht, bij de Italiaan! Ik zei dat ik nog eens aan de gracht wilde eten, omdat me dat zo gezellig leek. En ja, waarom dan niet gelijk nu? De pizza was heerlijk, en wat leuk om weer buiten te eten! Laat de zomer maar komen :-)

Ennnn dat waren mijn twee weken! Die dus nogal stom eindigden doordat mijn laptop het begaf. Meh. Ik hoop dat het allemaal snel goed komt, mijn bestanden zijn gelukkig nog veilig te stellen, maar ik baal wel dat ik dat ding kwijt ben. Vergeef het me dus als er even wat minder online komt.
Qua muziek wil ik je graag doorverwijzen naar mijn ‘ik heb zin in het voorjaar’ playlist, die ik afgelopen week publiceerde. Ik voeg nog steeds wat nummers toe, mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag.

Voor de rest wens ik jullie allemaal twee hele fijne weken! De weersvoorspellingen zien er goed uit, daar word ik altijd vrolijk van :-). Ik zal voornamelijk bezig zijn met het opruimen en verder indelen van mijn kamer. Misschien dat ik nu mee tijd over houd nu mijn laptop het niet doet ;-). Tot snel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. jou foto diary’s zijn altijd zo leuk he, geniet er echt van! Bale van je laptop inderdaad.. Hopelijk is hij snel gemaakt! :)
  Liefs Rhoda

 2. Josianne

  Ik vind jouw Diaries altijd zo leuk nu het beter weer wordt. Je bent echt een lente/zomermeisje, en dat zie je goed terug in je foto’s! Dat het maar altijd mooi weer mag blijven!

 3. Nanda

  Wat een heerlijke foto’s! En fijn, zo’n park in de buurt :) ik ben benieuwd naar het eindresultaat van je kamer!

 4. Anne

  Fijne uitgebreide post! En het valt me altijd op dat je zoveel lekker eten hebt gefotografeerd! Nom :)

 5. Suzanne

  Wat een heerlijke foto’s! Ik word helemaal vrolijk van al die jurkjes en rokjes! LENTE!

 6. Farah

  Leuk diary!

  Ik vind je tafel + stoel + kastje (die je alle 3 op één foto ziet) en allemaal super leuk trouwens!
  Je hebt ook weer allemaal lekkere dingen gegeten :).

 7. Charile

  Leuke diary weer :D Ik geniet altijd van deze artikelen! Wel balen van je laptop zeg!

 8. Lauriëtte

  Ik word altijd zo vrolijk van je diary haha! Lekker zomers deze keer! :)

 9. Ingrid

  Balen van je laptop, maar je diary is er niet minder om. Fijn om te lezen!

 10. Mariekjen

  Nomnomnom, ben vorige week ook naar Meneer Smakers geweeest <3 Wij halen het ook wel ‘ns af, is inderdaad fijn. Maar daar opeten vind ik ook leuk. En als je vlakbij het Griftpark woont kunnen wij nooit ver van elkaar wonen! :)

 11. Linda

  Fijne foto’s!! Balen van je laptop, maar des te meer reden om van het weer te genieten ;-)

 12. ilsetenhave

  Oe, dat ziet er gezellig uit bij Bagels & Beans! Ik kom er nooit – ik zou ook niet weten of er één in Nijmegen zit; jij wel? Maar leuke kopjes en schoteltjes daar, hé! En wat goed om te zien dat de AKO dat kleurboek op nummer één heeft, hihi! Nu ik dit zo zie, heb ik ook weer zin om erin te gaan kleuren. =)

 13. blauwesokken

  Hele leuke diary! Ik vind je bank zoooo leuk, vooral met de kussentjes erbij :-)
  Fijn he die zon, heerlijk om dan te gaan chillen in het park én om weer jurkjes en rokjes te gaan dragen!

 14. cheyenne

  wat een fijne weken! en wat een goed idee om die spulletjes bij de markt te halen, in de supermarkt zijn ze zo duur! moet ik ook snel maar eens langs :)
  xo, cheyenne

Geef een reactie