Hotspot: King Kong Hostel Rotterdam

Rotterdam is een nieuw boutique hostel en daarmee een hotspot rijker: King Kong Hostel aan de Witte de Withstraat is geopend! Dit ruime hostel biedt plaats voor 150 logés, in zowel privékamers als groepskamers en een grote slaapzaal.
Het hostel zit dicht bij het centrum, maar voor een avondje stappen of gezelligheid hoef je niet ver te gaan: naast het hostel zit de wereldberoemde kroeg De Witte Aap (ooit door Lonely Planet benoemd als beste kroeg van de wereld), en aan de overkant vind je het gezellige Nieuw Rotterdams Café.
Overigens is het ook goed toeven in  het hostel zelf, waar je kan neerploffen op de bank met een drankje uit de bar, een filmavondje kan houden in de ‘movieroom’, of lekker bbqen op het dakterras.
Dit is een van de mooiste en hipste hostels waar ik ooit ben geweest, met een prachtige locatie, regendouches en zacht linnen én toch voor een voordelige prijs: vanaf €35 voor een privé kamer, en €16,50 voor een bed op de slaapzaal.
Lees verder voor veel foto’s en een uitgebreide review, want ik verzeker je: hier wil je naartoe!

Het hostel bevindt zich in de gezellige Witte de Withstraat, vanuit de lichte huiskamer kijk je zo de straat in. Hier vind je leuke kroegjes, wijnbarretjes, een heus proeflokaal en andere grappige boetiekjes. Witte de Withstraat is een van mijn favoriete straten in Rotterdam, zeker wanneer het zonnetje schijnt.
De winkelstraten en de bekende koopgoot zijn op 5 minuten loopafstand, Centraal Station is goed te bereiken met het OV (o.a. tram, metro en bus).
De ontvangstruimte van het hostel bestaat uit meerdere niveaus. Je stapt binnen in de huiskamer, wat tevens dienst doet als bar en lobby. Stap je naar beneden, dan vind je de keuken en de eetruimte. Hier kun je zelf uitgebreid koken, en gebruik maken van bijvoorbeeld de oven of magnetron.
Nog een trapje lager bevindt zich de ‘movieroom’, waar je films kunt kijken of karaoke avondjes kan houden. Ideaal als je een avondje rustig aan wilt doen.
Boven de keuken vind je twee lange tafels en wat bankjes. Ideaal om ‘s ochtends de krant te lezen met een kopje koffie, of om misschien nog even wat mail weg te werken. Er is gratis wifi, en er liggen genoeg tijdschriften.
Ook vind je hier het dakterras, waar je kan neerploffen op een zitzak, of lekker kan bbq-en!
En uiteindelijk vind je hier ook de trap naar de kamers van het hostel.
Het hostel heeft drie verdiepingen. De deur naar elke verdieping gaat open door je pas te scannen, bezoekers kunnen alleen de verdieping op waar hun kamer zich bevindt. Dat is wel zo prettig in een groot hostel met allemaal vreemden.
Op de eerste twee verdiepingen zijn de wat kleinere kamers. Tweepersoonskamers met een eigen toilet en douche, en kamers met 4 of 6 bedden. Sommige vierpersoonskamers zijn als groep te boeken (bijvoorbeeld met drie vriendinnen), anderen worden per bed verhuurd. Dat is fijn wanneer je goedkoop wilt slapen, maar niet op zo’n grote zaal terecht wilt komen. Er zijn geen standaard vrouwenkamers, maar dat kan wel geregeld worden op aanvraag.
Wij sliepen de op de bovenste verdieping, de grote zolder met maar liefst 50 bedden! Ook wel de gym genoemd, want je vindt hier ouderwetse klimtouwen, een bok, klimrekken maar gelukkig ook relaxte hangmatten.
De zaal bestaat uit allemaal leuke hoekjes en kamertjes afgeschermd met gordijntjes, waardoor je niet helemaal het gevoel hebt op een enorme zaal te liggen. Onder of naast je bed vind je een grote kist waar je je bagage in kan opbergen, en elk bed is voorzien van een lampje en een stopcontact.
Ondanks dat het een hostel is, en mensen hier boeken omdat ze voordelig willen slapen is het geen armoedig gebeuren. Je doucht onder een heerlijke regendouche (of je nou een privékamer hebt of op de slaapzaal ligt), het beddengoed en de handdoeken zijn van hotelkwaliteit (heerlijk zacht!) en ook is alles mooi en schoon.
King Kong Hostel geeft je graag een thuisgevoel, en dat is bij mij zeker gelukt (alleen al door de mintgroene muur ;-)).
Ik kan niet wachten om weer een bezoekje aan Rotterdam te brengen, en dan boek ik zeker hier! Je slaapt voordelig, vlakbij de leukste stapgelegenheden en winkels én de sfeer is gewoon heel relaxed. Er werkt leuk personeel en er komen leuke gasten, dus een avondje aan de bar hangen is ook geen straf.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Mooie review is het geworden! Fijn dat jullie al zo vroeg aanwezig waren om zulke mooie foto’s te schieten. Prachtige hostel is het he, en het feestje vond ik helemaal geslaagd. Ik ga vandaag boeken voor North Sea Jazz;) En vond het erg leuk je te ontmoeten!

 2. Kijk dat is een leuke tip. Wij gaan ook regelmatig naar Rotterdam en altijd handig om een goed adres te hebben in het centrum waar je betaalbaar kunt slapen!

 3. Iris

  Heel mooi! Lijkt me erg leuk om daar te zitten en overnachten. Het ziet er inderdaad ook wel huiselijk en knus uit.

 4. Maudeleine

  Wat een geweldige inrichting! Ik sla dit even op voor als ik nog eens een slaapplekje zoek in R’dam :-)

 5. Ziet er goed uit zeg! Had een paar maanden geleden gezien dat het allemaal verbouwd werd, maar wat een toevoeging voor de Witte de With! Ik woon zelf in Rotterdam, maar ik zou bijna overwegen een nachtje te boeken haha

 6. Dus dit zit in de Witte de Witstraat naast de Witte Aap? Grappig! Wauw, dat ziet er gaaf uit! Die ga ik zeker onthouden voor als ik weer een keer in Rotterdam ben.

 7. Deniece

  Leuk! De witte aap en kingkong. Zeker mijn favoriete straat in rotterdam. Met dit mooie hostel en het prachtige bazarhotel (wel eens wezen spieken daar?) vind ik her bijna zonde dat ik in rdam geen slaapplek meer nodig heb :p

 8. Joni

  Oeeh, dit ziet er zo mooi en gezellig uit. Wil hier zeker een keertje naartoe, thanks voor de tip!

 9. Nanda

  Super, ziet er echt tof uit! Hele mooie inrichting :) Goede reden om weer eens naar Rdam te gaan!

 10. Suzanne

  Ziet er goed uit! Ik zou ook wel eens in een hostel willen overnachten, lijkt me erg gezellig haha

 11. Dat ziet er super uit! Ik heb in veel hostels geslapen, maar dit is echt super ingericht, en wat zien die douches er heerlijk uit!

 12. Lauriëtte

  Ziet er heel erg leuk uit! & Dan te bedenken dat ik hier 1 straat naast woon en niet van het bestaan af wist! :P

 13. Jolanda

  Leuk, ik zal er geen gebruik van maken omdat ik er woon en dat is bijna jammer:)

 14. Sanne

  Wat een leuke hotspot! Hier kwam ik laatst een keer langs, maar wist niet dat het er zo leuk van binnen uit zou zien – anders was ik wel even binnen gaan kijken haha! Maar een goede aanrader voor wanneer we daar weer eens naar toe gaan :)

 15. Maura - YLT

  Je review is leuk geworden joh! Was echt zo geweldig leuk en gezellig :) volgende keer weer hier slapen en dan een avondje stappen ;)

 16. Rosanne

  Wat ziet dat er mooi uit! Nu nog even een goede reden bedenken om te overnachten in Rotterdam… ;-)

  Liefs, Rosanne

 17. Robert

  Dat ziet er goed uit, Ik denk dat ik voor mijn volgende bezoek aan Rotterdam alvast weet waar ik ga slapen :)

 18. Ingrid

  Oh wauw! Hier is echt een creatieveling aan het werk geweest. Wat een geweldige inrichting.

 19. Gemma

  Wat een gave inrichting! Alleen daarom zou je er al een keertje willen overnachten.

Geef een reactie