Interior: Ikea PS 2014: On the move

De limited collectie BRÅKIG ligt nog maar net in de winkels, maar per 1 april wordt het weer rennen naar Ikea: dan lanceert Ikea haar nieuw PS collectie. De PS collectie is sinds 1995 een aparte designlijn van Ikea, waarbij veel jong aanstormend talent vanuit de hele wereld aan mee werkt. In principe zijn het altijd limited collecties, maar bij succes wordt het product opgenomen in het vaste assortiment. 
De nieuwe collectie heeft als thema ‘On the move’, en is ontworpen door en voor stedelingen. Verwacht dus veel slimme en praktische meubels en opbergers, om optimaal gebruik te maken van de vaak kleine woonruimte in de grote stad. 
Er is nog niet veel bekend over de collectie, wel laat Ikea weten dat er twee Nederlandse ontwerpers hebben meegewerkt aan de collectie. Ook vond ik wat foto’s van de nieuwe collectie en.. scoorde ik al een eerste item: een nieuw dekbedovertrek! Deze lag al in de Ikea, als enige PS 2014 stuk. Misschien een foutje? Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Lees verder voor een preview van de collectie (en mijn dekbedovertrek!).

De collectie draait duidelijk om multifunctionaliteit. Een (voeten-)bankje wat voor meerdere doeleindes kan worden gebruik, meubels die ook geschikt zijn voor lastige hoeken of zichzelf aanpassen. Ik vind vooral het houten rek erg gaaf, zowel voor kleding als in de keuken. Al heb ik er helaas te weinig ruimte voor.
Deze draadstalen kast bevat gekleurde plaatjes die je naar wens erop of eraf kan klikken. Zo maak je je eigen patroon (en wanneer dat gaat vervelen bedenk je weer een ander patroon). De minimalistische secretaire vind ik ook heel erg gaaf! Oranje is niet helemaal mijn kleur, maar verder gaat deze serieus op mijn lijstje.

En hoe schattig is dit plantenhuisje? Ik weet in ieder geval wat ik op 1 april ga doen: naar Ikea! Dit is slechts een gedeelte van de collectie, op dit moment zijn er nog niet veel afbeeldingen beschikbaar. Maar dit beloofd al veel goeds, toch?
Zelf scoorde ik al dit mooie dekbed, ik vond hem per toeval in een hoekje bij de dekbedden. Dit was ook het enige PS 2014 stuk wat ik heb kunnen vinden, voor de rest zullen we echt nog even moeten wachten. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee, het is een mooi beige dekbed met een grafisch patroon in frisse kleurtjes. Vrolijk, maar niet te druk!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. O, ziet er zo fijn uit allemaal! Dat plantenhuisje is sowieso te gek! En ik houd niet eens van planten, kun je nagaan. Dat kapstokachtige ding is ook helemaal mooi. Weer eens een andere manier om je schoenen kwijt te kunnen en het oogt ook niet zo rommelig! Als alle jassen er overheen hangen tenminste.

 2. Mirne

  Oooohhh, ik vind die kapstok echt geweldig! En het plantenhuisje ook!

 3. Maaike

  Oh, gaaaaf! Dat planken-hang ding lijkt me echt onwijs handig. En het plantenhuisje ziet er ook heel leuk uit! Ik ben best wel benieuwd naar verdere afbeeldingen van deze collectie!

 4. Dat plantenhuisje!!!! <333
  En de rest van de collectie is ook errug leuk. Ik moet echt broodnodig naar de Ikea in april! Is de Brakig dan eigenlijk ook nog te koop…? Of gaat die er dan weer uit?

 5. Rosanne

  Oehh wat een leuke dingen! Die draadstalen kast en het plantenhuisje vind ik het allerleukste :) ik heb zelf een laag, kluis-achtig PS kastje van Ikea en ben daar echt gigantisch blij mee. Ik ben dus benieuwd of deze me net zo goed zouden bevallen.

  Liefs, Rosanne

 6. Anne

  Mm, niet helemaal mijn smaak.. Vind eigenlijk alleen het plantenhuisje heel erg schattig :)

 7. Farah

  Leuke spulletjes allemaal.
  Altijd fijn dat Ikea weer wat nieuwe spulletjes heeft.

 8. Ik vermoed dat deze collectie veel te leuk is! Dat bovenste rekje vind ik in ieder geval erg mooi. Zit nu midden in de verhuizing en ik ga aanstaande maandag naar de Ikea, maar dan is dit er helaas dus nog niet…

 9. ikbennu

  Mooie dingen weer bij Ikea! Ik en mijn vriend zijn echt Ikea fans! Alles bij ons is van Ikea :)

 10. Die draadstalen kast vind ik super (zonder de plaatjes wel), en de secretaire ook (in een ander kleurtje). Het andere plantenhuisje dat ze verkopen vind ik mooier, iets strakker. Wel een fijne collectie!

 11. Ohhh die draadstalen kast moet ik hebben! Ik vind hem zonder de plaatjes al heel leuk. Hopelijk valt de prijs mee, dan ga ik er een leuk plekje voor uit zoeken :D

 12. Loes

  Oh ik ben nog op zoek naar een uitklapbaar bureautje en de oranje (alhoewel, niet echt de kleur) vindt ik echt prachtig. Fijn dat je er een post over geschreven hebt, anders had ik het nooit geweten. Merci en een fijne avond!

 13. Myrthe

  Mijn liefde voor IKEA was al groot, groeide met BRAKIG en is oneindig door dit. IK WIL!

 14. Gemma

  Het schuine muurschap/servieskast is echt supermooi! Dat wordt weer een tochtje naar de IKEA :)

Geef een reactie