Spring party inspiration

Wat een heerlijk weer, dat vraagt om een feestje! Nou heb ik niet per se een excuus nodig om een feestje te geven, maar dit mooie weer leent zich wel voor leuke buitenfeestjes in het park. Ik verzamelde de leukste receptjes, tips en DIY’s voor een geslaagd lentefeestje voor je, met eventueel wat alternatieven als je niet zo van het organiseren bent. Lees verder na de jump.

Image via Redbook mag

Image via Summer food

Lekker eten mag op een feestje natuurlijk niet ontbreken, maar wanneer je een buitenfeestje houdt moet het wel een beetje praktisch zijn. In de zomer eet ik het liefst salades (een van mijn favorieten zijn deze pastasalade en deze speltsalade). Deze kun je makkelijk in plastic bakjes vervoeren (of een grote bak), en met een koeltas houd je het ook nog een beetje fris.
Daarnaast zijn sandwiches het ultieme picnick food, een paar jaar terug schreef ik hier al een post over met inspiratie en recepten. En als laatste natuurlijk de bbq! Voor burgers, gegrilde groentes, gepofte aardappelen en.. marshmallows! 
Qua drinken kun je het beste een grote kan limonade maken. Xenos heeft hele leuke glazen jar-bekers en tapvaatjes. Helder water met wat vers fruit (of probeer eens komkommer) is al lekker, maar echte limonade is zo gemaakt (zie hier het recept).
Ook hema heeft leuke tapvaatjes, deze zijn van plastic en slechts €4. Ze gaan iets minder lang mee (en let op met de zon: mijn vaatje is helemaal vervormd haha), maar ze zijn wel een stukje lichter.


Image via grahamandgreen

Ideaal voor bij een buitenfeestje is melamine servies. Dit harde plastic servies (vaak in leuke kleurtjes) gaat niet snel kapot, weegt niks en is wat duurzamer dan wegwerpservies. Onder andere Sostrene Grene in Groningen en de Action hebben een eigen melamine serviescollectie (voor kleine prijsjes), maar je vindt het vast ook bij zaken zoals Blokker, Hema en Ikea.Image via piccolielfi.it

Om je feest op een simpele en goedkope manier te decoreren kun je bloemen gebruiken. Bloemen geven een instant zomers gevoel, en al die kleuren zien er gezellig uit. Gebruik lege (bier)flesjes als vaasjes, of hang ze op aan een slinger.
Een tijdje terug schreef ik een uitgebreide post over bloemen als decoratie, met boektip met nog meer inspiratie. Deze lees je hier terug. 


Image via A Cup of Life

Een andere leuke en simpele manier om je feestje op te vrolijken is met deze zelfgemaakte stoffen slinger! Hier legt Shifra je uit hoe je deze slinger (heel makkelijk en goedkoop) zelf maakt. Hang ‘m tussen twee bomen, en neem ‘m na afloop mee naar huis om het feestgevoel in stand te houden.


Image via Sweet Lemon

Een papieren variant kan ook. Gebruik daarvoor crêpepapier die je aan twee kanten in reepjes knipt. Vouw het dubbel in het midden en bindt dit vast aan een touw. Zo creëer je een vrolijke slinger!
Lentefeest alternatieven
Mocht je nou niet zo’n fröbeltante zijn en geen zin hebben om zo’n feestje te organiseren, maar wel iets leuks willen doen in de buitenlucht met vrienden, dan zijn er een heleboel leuke alternatieven.
– Ga bijvoorbeeld midget golven! Hoe lang heb je dit al niet gedaan? Stiekem is het best leuk. Wist je dat er zelfs een glow in the dark variant was? En na afloop lekker borrelen op het terras..
– Bezoek met vrienden een proeverij of foodfestival. Vaak is entree gratis, en betaal je alleen voor je consumptie. Zo is er dit weekend in Utrecht het Lentebock Festival, waar je kennis kunt maken met allerlei zomerse Lentebock biertjes. En met Hemelvaart is er weer een Rollende Keukens op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Hier vind je allerlei verschillende foodtrucks uit Nederland, en bevind je je op een groot buitenfeest met overal lekkere hapjes. Goed eten en drinken, mooi weer en een boel vrienden: klinkt als een perfect feest!
– Bezoek een buitenmarkt. Denk bijvoorbeeld aan de creatieve Swanmarket, bezoek de IJhallen voor vintage, of een lokale streekmarkt voor veel lekkers. In Utrecht is er elke eerste zondag van de maand een streekmarkt op de Mariaplaats, maar in jouw stad zijn er vast ook streekmarkten.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Anniek

  Ah, wat een mooie foto’s zeg! Ik vind het zo leuk om naar dit soort plaatjes te kijken en te zoeken, ik krijg er echt veel inspiratie van, en vooral zin om zelf ook zo’n party te organiseren! Al dat lekkere eten, de leuke decoratie, warm weer, gezelligheid… Heerlijk! Leuk artikel!

 2. Hedwig

  Ahh fijne foto’s, nu krijg ik helemaal zin in die lange dagen in het park :)

 3. Fleur

  Wat een fijn artikel met leuke ideeen!
  Heel fijn met dit lekkere weer!

 4. fleursophia

  Ahh ik hou van dit soort inspiratie foto’s. Ik heb dan meteen zin in de zomer en het geven van barbecues en tuinfeestjes!

 5. Nanda

  Wat een vrolijke foto’s! Krijg meteen zin om een feestje te geven en mijn balkon nog meer te pimpen :)

 6. cheyenne

  heee – nooit geweten van die streekmarkt in utrecht :) daar ga ik zondag eens naartoe!
  xo, cheyenne

 7. Wohoo, wat een heerlijke inspiratie. Ik word er vrolijk van! Die mango-ijsjes zijn mijn favoriet, zo leuk! Eh.. nee ik bedoel natuurlijk die stoffen-slinger! Haha! Dankjewel voor het noemen van mijn site en DIY! Lief!
  Nu word ik helemaal blij van je post. ;-)

 8. Linda

  Wat een leuke ideetjes! Ik ga ze onthouden voor als ik mijn verjaardag vier (hartje zomer maar oke ;-)

Geef een reactie