Studentfood: 3 x easy & quick wraps

Linkerfoto door Maura

Een jaar geleden begon ik met mijn Studentfoodserie vol tips en recepten voor goedkoop, makkelijk, snel en natuurlijk lekker eten. Zie hier deel 1, 2, 3 (over tht en tgb) en de €10 budget challenge. Vandaag een nieuwe variatie: wraps, maar dan drie keer anders!
Wraps met gehakt of kip en groentes kennen we wel, en die zijn lekker, maar dan blijf je nog met zo’n half pak zitten. Vandaag deel ik drie verrassende recepten met wraps, die alle drie heel simpel en snel te maken zijn. Ideaal voor als je in je tentamenweek zit, of ‘s avonds laat thuis komt na stage.
Maar ook voor niet-studenten zijn deze gerechten ideaal: ze zijn niet alleen makkelijk en snel, maar ook goed geschikt als 1 persoonsgerecht. Geen gedoe met overblijvende restjes dus.
Lees verder voor mijn drie wrap recepten!

Wraps met paddenstoelen en brie uit de oven
Het eerste recept is van mijn grote kookvoorbeeld en lieve vriendin Maura. Deze wraps met paddenstoelen, brie en honing uit de oven zijn echt comfort food. Dit is zo lekker! Perfect voor na een lange dag hard studeren. En ook nog eens zo gemaakt! 
Ingrediënten (voor 1 persoon, gebaseerd op mijn enorme eetlust :-))
2 tortilla wraps (ik kies altijd die kleintjes)
100 gr gemengde paddestoelen
1 uitje, gesnipperd
Een stukje brie (in mijn geval: hoe meer, hoe beter! Ik kan in mijn eentje een halve brie op)
Honing
rucola
peper en zout
Bereiding
Zet een pan op laag vuur met wat olie en fruit het uitje. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en snijd de paddenstoelen in stukken. Gooi de paddenstoelen in de pan erbij, en bak ze kort aan. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet deze apart in een kommetje.
Bak nu de wraps even kort aan in de pan, ongeveer een halve minuut per zijde zodat ze wat verkleuren. Vul de wraps met de paddestoelen en wat plakken brie, vouw ze dubbel en leg ze op de bakplaat in de oven. Na ongeveer 10 minuutjes kunnen ze uit de oven. Voeg nog wat honing en rucola toe voor extra smaak.
Dit is super easy, super snel (15 minuten) en goddelijk lekker! En de restjes brie kun je ‘s avonds nog op een toastje eten.
Lahmacun (Turkse pizza met lamsgehakt en salade)
Het tweede gerecht is mijn variatie op Jamie’s Lahmacun. Dat is een Turkse pizza met pikant gehakt. Jamie maakte er een iets minder Turkse maar wel heel erg lekkere versie van door er een salade aan toe te voegen. Deze versimpelde ik weer zodat hij perfect is voor deze studentfood!
Ingredienten (voor 1 persoon)
2 tortilla wraps
1 uitje, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
Tomatensaus (ik koos voor een lekkere pikante tomatensaus uit een potje, lekker makkelijk)
1 tl sambal
100 gr lamsgehakt
peper zout en andere kruiden (zoals bijvoorbeeld Tijm) naar smaak
salade
cherry tomaatjes, gehalveerd
komkommer in plakjes
feta, in stukjes of gebrokkeld
olijfolie en citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan op laag vuur met een scheutje olie, en fruit het uitje en de knoflook. Snijdt ondertussen de groentes voor de salade. Voeg na een paar minuutjes het gehakt toe, en rul deze goed door het uitje en de knoflook. Wanneer het gehakt zo goed als gaar is, voeg je de saus toe maar laat een deel in het potje zitten. Breng op smaak met kruiden en voeg een klein beetje sambal toe om het mengsel wat pikanter te maken.
Smeer ondertussen je wraps in met het laatste restje saus, zoals bij een pizza. Verdeel het mengsel over de wraps en stop ze in de oven. Ik zette mijn oven op grillstand, en na 5 minuutjes mochten ze er weer uit. Op die manier blijven ze nog een beetje slap en kun je ze dubbelvouwen. 10 minuutjes kan ook, dan droogt de saus beter in de wrap maar wordt hij wel erg krokant.
Doe alle groentes in een kom met de sla en feta. Voeg daar wat olijf olie, peper en zout en wat citroensap aan toe, en roer dit goed door. Verdeel vervolgens het salademengsel over de wraps, vouw ze dubbel en you’re good to go! De verschillende smaken (pittig, zuur en zoet) maken dit tot een heerlijk gerecht.
Ook dit recept is makkelijk, en zo klaar. Je bent nog het meeste tijd kwijt aan het snijden van de groentes. Mijn tip: maak wat extra salade, zodat je ook nog een gewone salade voor er naast hebt.
Wraps met hummus, pompoen en feta uit de oven
Het laatste recept ontdekte ik op de blog van Lin, en als pompoen én feta fan moest ik dit gelijk proberen. Dit is een super simpel gerecht, waarvan ik de meeste ingrediënten (wraps, hummus, rucola en feta) vaak al wel in huis heb. Pompoen koop je gewoon voorgesneden verpakt in de supermarkt, wat dit gerecht ook nog eens super snel en simpel maakt!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 tortilla wraps
Hummus (tja, een half bakje is wel voldoende? Gebruik de rest voor op je brood!)
200 gr pompoen, in blokjes
50 gr feta
een handje rucola per wrap
rozemarijn
peper en zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de pompoenstukjes in een ovenschaal, en besprenkel deze met wat olijfolie. Voeg peper, zout en rozemarijn toe naar smaak en zet de schaal 20 minuten in de oven. Haal de schaal vervolgens uit de oven, brokkel de feta over de pompoen en zet de schaal nog 7 minuten in de oven.
Bak de wraps kort aan in een koekenpan (ongeveer een halve minuut per zijde), besmeer deze vervolgens royaal met hummus.
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het pompoen-feta mengsel over de wraps. Voeg wat rucola toe en rol ze op: klaar is je wrap!
Sneller en simpeler dan dit kan haast niet, maar oh wat is dit lekker!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Maura - YLT

  Aaah, leuk dit recept. Nu heb ik ook weer zin in wraps! Die laatste ga ik ook eens proberen :) alhoewel die lahmacun er ook TE lekker uitziet. De laatste keer dat ik dat at was na het stappen jaren geleden. Misschien wordt het weer eens tijd ;)

 2. Maaike

  Oh, leuk! Ik denk dat ik ze binnenkort even ga proberen :-) Jammer dat ik een hekel aan paddestoelen heb, want die met brie lijkt me zo lekker!

 3. kim

  Heerlijk! Ik maak zelf vaak wraps als lunch, die laatste bv met geitenkaas ipv feta. Of met hummus, gerookte zalm en rucola of hummus, geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en rucola. Zoveel lekkere variaties haha

 4. Ellen

  Oeh lekker!
  die eerste ga ik vanavond proberen, maar dan met geitenkaas die ik over heb van gisteren :)

 5. Ik ben gek op brie en feta -kaas überhaupt- dus de eerste en derde lijken me o-ver-heer-lijk. Mjam! Ik houd sowieso erg van wraps, omdat je ze altijd best handig mee kunt nemen. Liefs, Stella.

 6. Mariska

  Lijken me alledrie heel erg lekker! Die eerste wil ik al zo lang een keer proberen, maar ik doe het steeds maar niet, binnenkort écht eens doen.

 7. Nanda

  Die wraps van Maura zijn goddelijk! Die met pompoen lijken me ook heerlijk, al hoorde ik vandaag dat het pompoenseizoen weer voorbij is..

 8. Shanti

  Super lekker! Ik eet ze ook graag met geitenkaas en honing.. mjum!

 9. cheyenne

  hmm, heerlijke recepten! mijn wraps blijven altijd heel standaard, dus ik ga maar eens snel deze combinaties uitproberen!
  xo, cheyenne

 10. nina

  Ziet er heel lekker uit zeg

Geef een reactie