Blogger love tag + Q & A

Ik ben niet zo van de tags, vaak zijn ze vooral leuk om in te vullen – iets minder interessant om te lezen. Maar ik vind het wel leuk om af en toe in te gaan op mijn blog, en alle leuke bijkomstigheden ervan. Ik ontdekte deze blogger love tag, een tag met voornamelijk vragen over andere blogs. Hopelijk leren jullie op die manier ook nog wat leuke blogs kennen, en komen jullie meer te weten over mijn blog voorkeuren.

Wat was de eerste blog die je ooit tegenkwam?
Pff, lastig. Toen ik 10/11 jaar oud was had ik al een blog, via web-log.nl. Ik heb via archive.org geprobeerd om het terug te halen, want voor mijn eigen veiligheid heb ik die blog allang verwijderd ;-). Ik vond dit, een klein stukje van een blogje zonder opmaak of layout (mijn layout was donker turquoise met goud). Grappig genoeg vertel ik hier al over mijn ‘verslaving’ aan bloggen, al blogde ik toen heel anders dan nu – veel persoonlijker.
Ik blogde dagelijks en kreeg veel reacties, en ging ook al die blogs af. De enige die ik nog kan herinneren was ene Kim (ik heb hier haar blog proberen terug te vinden), die ruim 15 jaar ouder was dan ik, maar een hele levendige blog had met mooie graphics en photoshop creaties. Als die toch was blijven bloggen.. dan was ze vast heel rijk geweest ;-).
Nou goed, een heel ander bloggerwereldje dan tegenwoordig dus. Een van de eerste blogs die ik volgde toen ik 5 jaar geleden weer opnieuw begon met bloggen was Oh Hello Friend.
Favoriete blogs
Mijn favoriete blogs zijn eigenlijk blogs net zoals de mijne: persoonlijke lifestyle blogs. Helaas zijn hier in Nederland nog niet heel veel lifestyleblogs, vaak neigt het meer naar een gewone persoonlijke blog of bijvoorbeeld een DIY-blog.
Mijn favoriete blogs zijn o.a. Ikbenirisniet, Yellow Lemon Tree, Ohhellofriendblog, A Beautiful Mess, Magnoliaelectric.. Blogs die niet alleen qua inhoud maar ook qua vormgeving en kwaliteit goed in elkaar zitten. Deze blogs zijn ook een grote bron aan inspiratie voor mij, omdat ik een goede kwaliteit ook heel belangrijk vind.
Image: 88forever.nl

Best blogging friends
Mijn eerste ‘blogvriendinnetje’ is Jolien. Ik weet niet meer hoe ik haar blog ontdekte, volgens mij doordat ze een reactie bij me achter liet. We raakten al snel bevriend en deelden onze ‘blog issues’ (maar gauw ook meer dan dat) met elkaar. Ik zie Jolien helaas niet heel vaak, maar ik spreek haar wel geregeld via whatsapp.
Ook Danique heb ik leren kennen door het bloggen, zij heeft ook mijn vorige kamer gefotografeerd. Danique is de liefste, leukste en meest getalenteerde fotograaf die ik ken!
Samen met Danique en Jolien ben ik vorig jaar op mini persreisje naar Antwerpen geweest en dit was zo ontzettend leuk! Deze vriendschappen zijn een van de beste dingen die het bloggen mij heeft gebracht.
Daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke bloggers waar ik dagelijks contact mee heb, via onze blogs en social media. Ik kan na een avondje surfen op het web toch het gevoel hebben dat ik een super sociale avond heb gehad, haha.
Oh en dan heb je natuurlijk nog Maura, maar dat was al een ‘gewone’ vriendin voordat ze een blog had, dus die telt niet ;-). 
Noem een blog die je producten laat kopen
Pfoe, hier moet ik even over nadenken. Ik heb me zeker eens laten beïnvloeden door bloggers, maar zou zo geen specifieke blogger kunnen noemen. Waarschijnlijk heeft een willekeurige beautyblogger er voor gezorgd dat ik toch nog een mini make-up stash heb, en elk artikel over leuke Hema spullen kan ik moeilijk negeren..
Overigens hoor ik het ook vaak andersom, ik heb al vaak berichtjes en tweets gehad van lezers die n.a.v. mijn blog een bepaald product gekocht hebben of een bepaalde hotspot hebben bezocht. Super leuk!
5 blogs die iedereen zou moeten lezen 
 • Zen files, voor een beetje extra zen in je leven op een ongedwongen, nuchtere manier
 • De Groenemeisjes, voor iedereen die net als ik af en toe een ‘vega(n)bui’ heeft en op een laagdrempelige manier in aanraking wil komen met deze levenswijze
 • Barts Boekje, voor rechttoe rechtaan hotspot artikelen van over de hele wereld
 • Freunde vond Freunden, lekker binnenkijken bij arty types
 • Fashion Toast, de enige ‘fashion’ blog die ik volg, vooral om te kwijlen bij haar fabulous bloggerlife
Je favoriete manier om blogs te lezen
Ik lees blogs het liefst vanaf mijn laptop, via bloglovin. Maar sinds ik een ipad heb vind ik dat ook wel heel relaxed, op schoot op de bank. Het nadeel van het lezen via mijn ipad vind ik dat het commenten wat minder soepel gaat, waardoor ik dat wat minder doe.
Oh en ik lees ook veel blogs via mijn telefoon, want die heb ik altijd bij me.
Bloggers die je inspireren
Alle succesvolle bloggers die hoge kwaliteit leveren en al hun content zelf maken. Wauw. Ik hoop mijn blog ooit nog eens naar zo’n niveau te tillen, als ik er de tijd voor heb. Ik vind het jammer dat er blogs zijn die bakken met geld verdienen met de meest simpele artikelen, wazige iphone foto’s en teksten vol spelfouten, terwijl er zoveel mooie blogs zijn die de aandacht en credits zoveel meer verdienen!
Favoriete blogdesign
Ik houd van duidelijke layouts, maar die hele ‘clean’ zwart/wit trend vind ik een beetje saai. Ik vind het leuk als blogs iets creatiefs hebben. 
Ik vind een layout heel erg belangrijk: bij een paint layout haak ik onmiddellijk af. Layouts die tot in de puntjes verzorgd zijn (mooie graphics, de juiste lettertypes en prachtige foto’s) bekijk ik het liefst. Ik hoop dat mijn nieuwe layout hier straks ook onder valt!
Je favoriete ding om over te bloggen
Dat is het leuke aan mijn blog: ik blog over alles wat ik leuk vind! Dat is voornamelijk interieur, food, reizen en DIY, maar ook persoonlijke dingen vind ik leuk.
Als ik dan toch iets moet kiezen zijn het denk ik de hotspots. Ik vind het super leuk om nieuwe plekken te ontdekken en daar vervolgens over te schrijven. Ik vind het helemaal geweldig wanneer ik later berichtjes krijg van lezers dat ze n.a.v. mijn artikel een hotspot hebben bezocht en een leuke dag/avond hebben gehad. Het liefst zou ik de hele wereld over reizen om verslag te doen van alle leuke hotspots op deze wereld!
Welke blogger zou een boek moeten schrijven?
Maura moet een kookboek schrijven inclusief stylingtips voor food fotografie, Danique moet eens vaart zetten achter dat boek met binnenkijkers door haar gefotografeerd (;-)), en als Fleur een nuchter happinez achtig boek schrijft met tips voor een beter leven koop ik het meteen.
Q&A
Dit was de tag, hopelijk nog een beetje interessant voor jullie om te lezen (en wellicht hebben jullie nog wat leuke blogs ontdekt). Nu ik toch bezig ben met het beantwoorden van vragen, is het misschien tijd voor een Q & A. 
Het is alweer een tijd geleden sinds ik vragen beantwoorde, en er zijn inmiddels een hoop lezers bijgekomen. Mocht je een vraag hebben (zowel over mijn blog als over mij als over het bloggen zelf), stel hem dan in de comments. Dan zal ik ze allemaal proberen te antwoorden, en wanneer het veel vragen zijn zal ik er op terug komen in een apart artikel.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Lauriëtte

  Erg leuk om te lezen! Ben door deze blog post Oh, Hello Friend gaan volgen! :)

 2. Maura - YLT

  Aaaah ik vind het wel heel leuk om te lezen natuurlijk! Zo lief altijd weer wat je schrijft. Hopelijk komt dat kookboek er héél gauw.

 3. Anne-Fleur

  Leuk! Ik ga alle linkjes eens bekijken :-) nieuwe blogs ontdekken is altijd zo leuk.

 4. Iris

  Leuk om te lezen! Fijn dat je vriendschappen op hebt kunnen bouwen dankzij het bloggen. Ik ga de blogs die je noemde eens bekijken, ben benieuwd :).

 5. Leuk om te lezen weer! En ik zit altijd zo te kijken naar de details op je foto’s, hè! Ik blijf het zeggen: Super! Die boomstam als onderzetter voor je mok is gewoonweg geniaal. =)

 6. Apollonia

  Was heel erg leuk om te lezen, misschien doe ik hem ook eens! En ik ben het ook helemaal met je eens over blogs die zelf hun content maken en kwaliteit leveren. Soms snap ik echt niet hoe een blog zo hoog kan komen terwijl de artikels echt bagger zijn. Maarja…
  Liefs Apollonia

 7. Bart

  Nou hoe leuk!! Sta ik me daar gewoon ‘in ene’ tussen must-read rijtje. Dankjewel!! Liefs, Maartje a.k.a. Bart (‘s Boekje)

 8. Daniëlle

  Wat leuk om te lezen. Er staan wat blogs tussen die ik niet ken, ik ga ze snel bekijken!

 9. Leuk en <3 ik vind het ook zo leuk dat ik jou heb ontmoet via blogland!! Denk nog steeds met veel plezier terug aan ons overhitte Antwerpen reisje haha :) (en ja dat boek I KNOW haha)

 10. Leuk om te lezen. En ik vind je eigen foto’s altijd erg leuk om te zien. Ik houd er ook van als iemand zijn eigen plaatjes gebruikt. Dat geeft originaliteit en dus onderscheid je je dan van de rest.

 11. Karin

  Hi Marlous! Een beetje laat maar ik vroeg me hier iets over af: “Helaas zijn hier in Nederland nog niet heel veel lifestyleblogs, vaak neigt het meer naar een gewone persoonlijke blog of bijvoorbeeld een DIY-blog.”

  Wat valt volgens jou onder een lifestyleblog? Ik vind dat namelijk nogal gelijk lopen met een persoonlijk blog?

  1. Marlous H

   Ja het is ook een vage en lastige lijn! Wat ik bedoel is bijvoorbeeld zo’n blog als ABM, waar je veel interieurinspiratie maar ook DIY’s, lekkere recepten, reistips en af en toe iets persoonlijks tegenkomt (want blogs zonder het persoonlijke vind ik maar saai).
   Hier in Nederland vind ik vooral niche blogs: dus blogs gericht op reizen, of op DIY of op food, of het zijn echt hele persoonlijke blogs (maar dan zonder de recepten en DIYs etc).

   Het is een beetje een vage lijn, maar ik mis vaak nog blogs die alomvattend zijn. Wellicht kijk ik verkeerd, dus als je nog een goede tip voor me hebt hoor ik het graag!

  2. Karin

   Ah ja, ik begrijp wat je bedoelt! En ik ben nu helemaal verslingerd aan A Beautiful Mess (leuke overzichtspagina’s hebben ze ook). Ik ben van plan binnenkort een blog te beginnen, maar ik zat nog een beetje te dubben over welke richting ik op wil. Dus ik ben gaan kijken naar hoe andere Nederlandstalige blogs het aanpakken, en inderdaad hebben de meeste een bepaalde focus (beauty & make-up vooral, lijkt het!). Ook bij blogtips komt er vaak naar voren dat het ‘beter’ is als je slechts een, redelijk ‘afgebakend’ onderwerp kiest.

   Maar ik weet niet, ik wil vooral bloggen over wat IK leuk/interessant vind, haha. Dan spreek je toch ook een brede doelgroep aan ipv een klein nichemarktje waar je niet verder in kunt groeien, lijkt me…

  3. Marlous H

   Tja, met een nicheblog is het soms wel makkelijker om snel te groeien, maar zelf zou ik niet over 1 onderwerp kunnen bloggen. Ik vind het juist leuk om van alles wat te hebben!

Geef een reactie