Cookbook review: Kookboek voor meisjes van 8 tot 88

Ik kocht dit boek ooit eens als cadeautje, maar uiteindelijk hield ik het stiekem liever zelf. Dit boek is speciaal voor meisjes, maar de gerechten smaken er niet minder om. Het boek trok mijn aandacht door de originele indeling (gerechten per type meisje i.p.v. dinergang), maar ook door de mooie vormgeving en foto’s.
Lees verder voor een uitgebreide review met foto’s van het Kookboek voor Meisjes.

De hoofdstukken zijn ingedeeld per ‘type’ meisje. Soms zijn het verkapte traditionele hoofdstukken (zo bevat het hoofdstuk voor ‘Groen(t)e Meisjes’ alleen vegetarische gerechten, en het hoofdstuk ‘Viswijven’ enkel visgerechten), maar er zijn ook een paar originele toevoegingen.
Vooral de ‘Meisjes van de Camping’ (simpele maar originele recepten voor op de camping) en ‘Brutale meisjes’ (o.a. Ribeye en Chocoladetaart) zijn erg origineel.

De recepten zijn kort en bondig: dat maakt ze ook duidelijk en makkelijk te begrijpen. Elk recept wordt begeleid door enkele regeltjes tekst, maar dieper dan dat wordt er niet inhoudelijk op de recepten in gegaan. Dat vind ik soms wel jammer, ik vind het leuk om het verhaal achter een recept te lezen!

Ik heb de paperback editie, die bladert lekker door en is ook een stuk goedkoper. Het boek is ongeveer even groot als aan A4, een fijn formaat met veel ruimte voor mooie foto’s.
Ik denk dat dit een ideaal boek is voor iemand dit net op kamers gaat: de recepten zijn makkelijk en goed te volgen, maar net wat anders dan je gewend bent. Zo kun je met niet al te veel moeite toch je gasten verrassen!

Het boek kost €23,99 en is o.a. hier te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Lydia

  Wat een leuk boek! Ik denk dat ik toch het meest bij de ‘brutale meisjes’ hoor, haha.

 2. Suzanne

  Ik vind het echt een super leuk boek! Er staan zeker hele fijne recepten in.

 3. Susanne

  Ja dat boek heb ik ook! Ik vind het zo’n heerlijk boek om door te bladeren, moet alleen nog wat meer recepten er uit gaan proberen :-)

 4. Linda

  Het boek ziet er leuk uit! Ik vind de foto’s tot zo ver ik ze zie ook heel mooi, altijd belangrijk :-)

 5. Con leche

  Ik heb het boek ook (de hardcover versie met een hele andere cover, dus ik herkende het boek eerst helemaal niet) en wij maken regelmatig de boontjes met kokosrasp van de Javaanse meisjes. Ook heb ik wel eens het karnemelkbrood geprobeerd omdat dat me zo lekker leek, maar die kwam totaal niet gaar uit de oven. Misschien binnenkort toch nog maar eens proberen. Verder echt een heel mooi en fijn kookboek, inderdaad een aanrader!

Geef een reactie