Diary: week 13 & 14

Afgelopen twee weken stonden in teken van school: tentamens, dossiers, verslagen.. Gelukkig was er nog heel even tijd voor iets leuks: de opening van het King Kong Hostel. Een van de leukste events waar ik tot nu toe ben geweest.
Verder verhuisde mijn moeder, werkte ik achter de schermen aan de verhuizing van mijn blog, bracht ik een bezoekje aan ‘thuisthuis’ en was ik ook nog even ziek. Dat allemaal in 2 weken! 
Inmiddels zijn de tentamens alweer terug, en mag ik ze allebei gaan herkansen.. pff, om moedeloos van te worden. Misschien moet ik toch maar fulltime gaan bloggen ;-).

Lees verder voor een uitgebreid verslag, dit keer met een heleboel foto’s!

Data van ons onderzoek overzetten naar SPSS (wat een HAAT voor dat programma! Maar later meer daarover). Stel je voor: ‘drie-drie-drie-drie-twee-dr..’ ‘Hè wacht, was het nou driedriedrie of driedrie?’ ‘Oké, opnieuw: drie-drie-..’. Ook leuk: de hele lijst invullen en dan onderaan de lijst er achter komen dat er een getal ontbreekt.. Tja. Dit duurde langer dan verwacht, terwijl het stompzinnig werk is. Gelukkig had ik er wel een lekker thee’tje van Bagels & Beans bij.
Toen op naar m’n moeder, want die ging verhuizen. Toch een beetje gek, in dit huis heb ik vanaf mijn eerste gewoond (ok, afgelopen jaren was ik meer in Utrecht dan daar). Maar het is goed. Het huis was eigenlijk veel te groot voor mijn moeder, en nu woont ze lekker in de stad in een zonnig appartement! 
Ik liep nog een keer een rondje door het huis en nam ‘afscheid’ van alle kamers en leuke herinneringen die erbij horen. Wat dat betreft ben ik nogal nostalgisch: ik kan zo moeilijk afstand doen van dingen!
Ik vroeg me ook af hoe lang het zal duren voordat de nieuwe bewoners dit prachtige stukje graffiti van mijn hand (‘Luuk (mijn broer) is een mongool’) zullen ontdekken.. haha. Door de structuur van de muur valt het namelijk bijna niet op..
Ik kreeg dit prachtige jurkje binnen van Vero Moda. Ik ben dol op kanten jurkjes, helemaal met zo’n open rug (FAQ: hoe draag je dit? Met zo’n plakbh. Haha).
Vrijdag’s ging ik samen met Maura naar Rotterdam, voor de opening van het King Kong Hostel op uitnodiging van ons PR bureau. Omdat ik mijn andere blogvriendinnetje Jolien al veel te lang niet meer gezien had, besloten we een ontbijtdate met haar te plannen en er een heel dagje Rotterdam van te maken.
We begonnen de dag in Kralingen, waar Jolien ons meenam naar een super leuke Franse bistro. Hier komt later nog een hotspot post over online, want hier moet je gewoon geweest zijn!
De volgende stop was Memory Lane, waar ik gisteren al over schreef. Ook al zo’n leuke plek! We boften enorm met het weer, en Rotterdam was zo leuk. Er hing een heerlijke relaxte sfeer in de stad, het voelde een klein beetje alsof we op vakantie waren.
Nog iets later zaten we in het zonnetje bij een biercafe, waar we aan de heerlijke Texelse lentebock gingen.
En toen was het tijd om naar de opening van het King Kong Hostel te gaan. Wat is dit een toffe plek zeg! Mocht je het uitgebreide artikel nog niet gezien hebben, dan moet je dat zeker even doen. De volgende keer dat ik in Rotterdam overnacht doe ik dat zeker hier.

Vervolgens doken we op de sushi, kaas en wijn.. I can get used to this! Daar ontmoette we ook Danielle en Anouk, en gingen we een gezellige avond tegemoet. We hebben zelfs nog een beetje genetwerkt, en ik kwam mijn oude baas van 6 jaar geleden (toen ik nog in een kroeg werkte) tegen. Hilarisch. Voor good vibes en gezelligheid moet je hier zeker langsgaan.

De volgende ochtend waren we al vroeg op, en kon ik een lift krijgen van een andere journalist waardoor ik op tijd thuis was. Die dag heb ik nog heerlijk geluierd en met de beestjes geknuffeld. Ook waren er eindelijk lammetjes geboren bij de buren, hoe ontzettend schattig is dit:

‘s Avonds ging ik even langs mijn moeder, waar we samen met mijn broer nog hebben geproost op haar nieuwe woning. We wilden wat ‘selfies’ maken met de zelfontspanner functie op mijn camera. Deze was eigenlijk ‘mislukt’, maar daardoor wel het leukst. Ik lijk veel op mijn moeder he? ;-)


Kijk deze boefjes eens! Verder heb ik vooral de binnenkant van de studeerkamer gezien want ik boog me over het statistiektentamen heen..


Tijdens het studeren kleurde ik ook veel. Een fijne afwisseling, want je blijft toch een beetje in die ‘focus mood’, al hoef je bij kleuren niet zoveel na te denken. Ik maakte o.a. deze platen:


In het echt zijn de kleuren wat feller. Als jullie het leuk vinden kan ik binnenkort wel eens een update geven over mijn kleurboek, en wat kleurplaten laten zien die ‘af’ zijn. De uitgebreide review over die boek lees je trouwens hier

Moment van de waarheid.. Waar ik overigens keihard gefaald heb, dus vertrok ik later weer naar ‘thuisthuis’ om daar in alle rust te studeren.

Eerst werkte ik nog een volle dag aan het onderzoeksverslag, samen met mijn studiegenoot. Van ‘s ochtendsvroeg tot ‘s avonds 19 uur, wat word je daar duf van.. En dat terwijl het buiten lekker zonnig en warm was. Gelukkig had ik Kinder chocolade reepjes.

Om er toch nog iets leuks van te maken at ik die avond een heerlijke Griekse salade op het terras. Toch nog een beetje mooi weer meegepikt.

Thuis bestond mijn uitzicht uit dit. Mooi, maar leuk is anders. Ik twijfel overigens nog steeds zo erg aan mijn studie, en nu überhaupt of ik het wel ga halen. Ik weet eigenlijk niet wat ik wil doen, ‘later als ik groot ben’. Herkennen jullie dat? Ik word er soms behoorlijk moedeloos van..

Zelfs Jona wilde liever iets leuks gaan doen..
In de trein had ik trouwens die nieuwe salade van AH to go: quinoa met o.a. lente ui, tomaat, komkommer en feta. Super lekker!
Check dit eitje bij mijn ontbijt gisteren, lijkt net van plastic! Het zijn verse eitjes van de kippen uit de tuin, vandaar dat het eigeel zo lichtgekleurd is. 
En dat waren de twee weken! Lange tijd dat ik zoveel foto’s in een diary had. En dat terwijl ik toch veel boven m’n boeken heb gehangen.. waarschijnlijk heb ik daarom alle momenten dat ik niet hoefde te studeren maar extra goed vastgelegd ;-)
Qua nummers kon ik deze week niet kiezen. In de vorige diary had ik geen nummer toegevoegd dus vond ik nu dat ik er wel twee mocht toevoegen en wel deze:

Hey Now van London Grammar, maar eigenlijk is hun hele album geweldig. Wat een heerlijke stem heeft zij zeg.


En Take me to church van Hozier. Volgens mij nog relatief onbekend, zijn album is geloof ik nog niet uit maar dit nummer klinkt veelbelovend. Beide nummers heb ik ook veel geluisterd tijdens het studeren.

De komende twee weken bestaan uit herkansingen (blegh) en vrije dagen: yay! De nieuwe layout zit er steeds dichter aan te komen, ik kan niet wachten om ‘m aan jullie te laten zien. Vanaf dan is het tijd voor een hele nieuwe versie van mijn blog, maar dat zal ik jullie tegen die tijd wel uit leggen. Ik wens jullie twee fijne weken, tot de volgende diary! :-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Josianne

  Bah, statistiek is echt verschrikkelijk, en SPSS helemaal. Zo blij dat ik dat niet meer heb! En jij, je broer en je moeder lijken allemaal op elkaar, je ziet heel goed dat jullie familie zijn (en die foto is hartstikke leuk!)

 2. mai n.

  succes met je herkansingen! ben benieuwd naar je nieuwe layouttt

 3. Tineke

  Wauw, ik ben verliefd op dat kanten jurkje! Zo mooi!
  Liefs

 4. Wat een geweldig jurkje! Waar haal je van die plakbh’s? Heb ze nog nooit gezien namelijk, en ook ik ben verliefd op jurkjes met een open rug :)

  1. Marlous H

   Je hebt ze bij Hunkemöller voor ongeveer €30, maar laatst haalde ik er een bij de Primark voor €5 en die doet het eigenlijk ook prima! Je moet vaak wel een maat kleiner nemen dan dat je daadwerkelijk hebt.

 5. Hedwig

  Ahh wat stom dat je allebei moet herkansen :( maar film & tv heeft bijna niemand gehaald (ik ben één van de 30), echt vreemd. Hopelijk passen ze de normering nog aan. Verder heb je wel een boel leuke dingen gedaan! Wat hebben je ouders beide prachtige huizen :)

 6. Anne

  Blegh, succes met je herkansingen zeg! Volgens mij heb je er behoorlijk hard aan getrokken. Balen zeg. Ik herken overigens wel je gevoel dat je niet weet wat je wilt. ik studeerde geschiedenis, rechten en Chinees, werk nu als marketeer en ben er nog steeds niet uit wat ik wil. Het mooie is: je kunt altijd nog van richting veranderen, ook na je studie.

 7. Con leche

  Ik ben zo benieuwd naar je ‘blog-change’, spannend! Succes met de tentamens!

 8. Sophie

  Wat ziet dat hotelletje er gaaf uit! Succes nog met je herkansingen! :-)

 9. Maartje

  Wat een fijne foto’s weer! Stiekem ben ik toch wel benieuwd welk biercafé in Rotterdam je hebt bezocht en op welk terrasje (in Utrecht?) je de salade hebt gegeten. Ik hou van die twee steden, en ben altijd zo benieuwd waar anderen naar toe gaan! :-)

 10. Anne-Fleur

  Dat herken ik heel goed! Ik ben vorig jaar bijna gestopt met m’n studie (conservatorium, opleiding singer-songwriter), maar ben nu wel erg blij dat ik door ben gezet en dit jaar ga afstuderen (ook al is dat ook niet altijd super ;-)). Voor mij hielp het toen heel erg dat ik er 3 maanden mee stopte, maar ja geen idee of dat met een ‘normale’ studie ook een optie is. Wij hadden namelijk maar 2 keer per jaar tentamens en op dat moment vrij weinig lessen.
  Wat Anne hierboven al zegt; je kunt altijd nog iets heel anders doen, het is jouw leven dus het belangrijkste is denk ik, dat je iets doet waar je (uiteindelijk) gelukkig van wordt. Het komt altijd wel goed, denk ik altijd maar :-) Heel veel succes met je herkansingen!

 11. Eva

  Hee! Studeer je CIW in Utrecht? Tip: zet in je aantekeningen voor welke soort vraag je welke toets moet doen in SPSS. Daardoor heb ik dat statistiektentamen gehaald in m’n eerste jaar. Of mogen jullie geen aantekeningen er meer bij houden? Ik ben zelf een derdejaars ;)

 12. Texels bier! En wat een mooie kat! En dat kanten jurkje is prachtig! Maar ja, die open rug… Geen idee hoe ik dat zou doen… Want geeft zo’n plakbh ook maar een beetje steun?

 13. Iris

  Leuke foto’s! Brrr SPSS, ik moet er binnenkort ook mee aan de slag voor mijn afstudeeronderzoek. Kijk er nu al zwaar tegenop!
  Dat jurkje is echt heel leuk! En wat een schattige diertjes allemaal, erg lief!

 14. Julia

  Ah balen dat je je tentamens moet herkansen! :( Veel succes in ieder geval! En ik herken het inderdaad dat ik nog niet weet wat ik wil doe als ik later groot ben. En dat terwijl ik dit collegejaar hopelijk ga afstuderen :S Het jurkje van de Vero Moda vind ik erg leuk trouwens!

 15. Jessi

  Wat een leuke foto’s weer! Ik ken je gevoel van studeren. Ik twijfel ook steeds over mijn studie. Ik heb best wel goede resultaten gehaald in januari, maar nu ik moet beginnen voorbereiden voor de examens (tentamens) in juni ben ik toch weer in twijfelmodus. Ik heb al een diploma, waardoor ik eigenlijk zou kunnen beginnen solliciteren. Werken of nog anderhalf jaartje studeren? Ik weet het nog steeds niet! :D

Geef een reactie