Diary: week 15 & 16

Afgelopen twee weken waren iets rustiger, en daardoor ook wat relaxter. De laatste week werkte ik veel, maar het wordt nu toch echt tijd dat ik mijn kamer eens ga afmaken. Ik ben half februari verhuisd, maar ik moet nog steeds twee dozen uitpakken, en ik wil graag de schouw verven. Het kwam er telkens niet van, maar nu moet het toch maar eens gebeuren ;-)
Komende twee weken heb ik ook nog niet echt iets spannends op de planning staan (ik werk bijvoorbeeld gewoon met Koningsdag), dus verwacht twee gewone diaries. Hopelijk toch leuk genoeg voor jullie om door te kijken. Voor nu alvast een hele fijne Pasen!

Ik werkte samen met een collega van me aan mijn blog, in de Yoghurt Barn. Hij is heel technisch en slim, en helpt me af en toe achter de schermen.

Maar we hadden zin in burgers, dus we hebben gewacht tot Meneer Smakers open ging en stonden als eerste voor de deur! Zo lekker..

Ik probeer minimaal 1 keer per week naar de sportschool te gaan (en daarnaast nog te hardlopen). Al die burgers moeten natuurlijk wel gecompenseerd worden ;-)
Meestal ga ik op de crosstrainer en doe ik wat oefeningen op van die gekke apparaten haha, maar af en toe op de fiets is ook wel fijn. Bij mijn sportschool kan ik gewoon tv kijken tijdens het sporten!

Ik stuurde wat kaartjes naar vriendinnen die wel een kaartje konden gebruiken. Ik stuur graag kaartjes, maar tegenwoordig lijkt bijna niemand dat meer te doen..

Dinsdag had ik met Lizzy afgesproken. Ik ken Lizzy via mijn studie, maar natuurlijk ook een beetje via het bloggen. Via het Museumkwartier wandelde ik naar de stad, en oh my wat is het daar mooi. Daar zou ik later wel willen wonen! We eindigden uiteindelijk met een heerlijke lunch bij Stan en Co.

In Lizzy’s diaries zag ik telkens ook heerlijke koffies voorbij komen van DE, dus dat wilde ik ook eens proberen. Aanschouw mijn Stroopwafel latte.. super lekker!

Donderdag had ik een beetje een off day. Om niet thuis weg te kwijnen besloot ik toch maar de stad in te gaan. Ik kocht een heerlijke reep Tony’s bij de wereldwinkel, waar ik ook deze super leuke mintgroene schaaltjes spotte, vervolgens dook ik met mijn boek op de heerlijke groene bank bij mijn favoriete koffiezaakje: Blackbird.
Hier heb ik denk ik wel 2 uur gezeten, vervolgens heb ik me ingeschreven voor een cursus Journalistiek Schrijven bij het cultuurcentrum hier in de stad.

Ik voelde me gelijk een stuk beter, en dus was ik opeens een heel vrolijk meisje! ^_^

Op vrijdag had ik een blogdagje ingepland met Maura, maar dit resulteerde uiteindelijk in urenlang terrassen in het zonnetje bij Lefebvre. Wat is het daar toch altijd lekker, en de prijs/kwaliteit verhouding is ook goed. Zo betaalde ik voor dat grote broodplankje met 3 smeersels (waaronder heks’nkaas!) slechts €4.

In het weekend ging ik naar huis, en haalde mijn vader me van het station op met de cabrio. Het was stiekem heel mooi weer, en dus reden we met een grote omweg terug naar huis. Zo lekker!

Thuis heb ik weer met alle beestjes geknuffeld en lekker door de modder gelopen. Af en toe ook wel heel fijn om even uit de grote stad te zijn.

Daarna ging ik door naar mijn moeder. Die is net verhuisd en heeft nu echt prachtig uitzicht!

Ook leuk: Jezus en consorten die vanaf de buren naar ons zwaaien. Voelde me gelijk gezegend!

Maandag gingen we naar de nieuwe Primark in Nijmegen, en ‘s avonds wilden we tapas gaan eten. Uiteindelijk besloten we allemaal lekkere hapjes in huis te halen zodat we thuis lekker chill konden eten. Was super lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

Weer in Utrecht haalde ik mijn lievelingsbloemen in huis: Ranonkels. Dit keer in de vrolijke kleuren geel en oranje.

‘s Avonds ging ik met mijn oud-collega’s van Yoghurt Barn eten bij Popcatepetl. Het was super lekker, en heel gezellig! Ondanks dat ik daar maar 6 maanden heb gewerkt, heb ik er toch hele goede vrienden gemaakt en zie ik ze allemaal nog regelmatig.

Woensdagochtend was het weer tijd voor de sportschool, en na afloop besloot ik mezelf te belonen met een bakje aardbeitjes van de groenteboer. En er lag een volkskrant op de mat, ik heb een gratis proefabonnement van twee weken.

‘s Avonds bereidde ik me voor op de cursus Journalistiek Schrijven die deze avond van start zou gaan. Toch handig opeens, zo’n krant!

De cursus was gelijk ontzettend leuk en informatief. Ik hoop hier veel te leren, met name over interviewtechnieken en webteksten. Op die manier hoop ik de kwaliteit van mijn blog naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk!

Ik gooide de aarbeitjes ook door m’n ontbijt, yum!

De laatste dagen van deze week was ik vooral veel aan het werk. Gelukkig is de keuken van Pickles in het weekend tot middernacht open, en konden we na werk om 23:00 nog aanschuiven voor een overheerlijke burger!

‘s Avonds in bed nog de krant lezen. Ik vind het heel interessant, met name de opiniestukken en de achtergrondverhalen, maar ik heb er eigenlijk te weinig tijd voor..

Ik schreef mijn boekjes weer vol met inspiratie!

Vrijdag ontbeet ik met een leftover van mijn werk, een caramel shortbread. Dit is zoooo lekker! Maar ik werd er wel een beetje misselijk van :p

Onderweg naar werk.. terwijl het veel te mooi weer is!

Na een lange dag werken ben ik altijd moe, gelukkig was mijn collega zo lief om na zijn shift een ‘goede maaltijd’ voor in mijn pauze te halen.. haha.

Ik hoop dat jullie leuke paasdagen hebben! Ik ben gewoon aan het werk, maar vind dat niet zo erg. Ik heb inmiddels toch al genoeg paaseitjes op ;-).
Zoals jullie merkten heb ik het aantal artikelen per week wat opgeschroefd. Ik streef er naar om 1 artikel per dag online te hebben, maar ik wil de kwaliteit er niet onder laten lijden, dus er komt alleen een artikel online als ik er ook echt de tijd voor heb gehad. Wat vinden jullie er van? Kunnen jullie het bijhouden? Of hebben jullie liever wat minder artikelen per week online?


Het nummer bij deze diary is ‘Hunter’ van Pharrell, maar eigenlijk is z’n hele nieuwe album ‘G I R L’ de moeite waard om te luisteren. Oh, en hebben jullie ook het filmpje gezien dat Pharrell tot tranen geroerd is als Oprah hem een filmpje laat zien waarin mensen van over de hele wereld op ‘Happy’ dansen? Te cute.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Lauriëtte

  Wat een heerlijke diary weer! Lekker eten, lekker ontspannen, fijn! Blijf de eerste foto prachtig vinden, super mooi straatje om in te wonen! Voelt een beetje sprookjesachtig aan haha.

 2. Sylvia

  Jemig, wat veel etentjes! Klinkt allemaal heel relaxt, leuk dat je je hebt ingeschreven voor die cursus :)

 3. Wat maak je altijd prachtige foto’s! Allemaal die foodfoto’s ook, het water loopt me in de mond.

 4. Fleur

  Wat een fijne foto’s met veel zon!
  Die koffie met stroopwafel ziet er ontzettend lekker uit!
  Geniet van deze mooie paasdag:).

 5. Nanda

  Oh dat shortbread ding,daar word ik ook altijd misselijk van haha. Hij is wel heel lekker.
  En ik zou willen dat wij ook een burgertent in de buurt hadden, lijkt me ideaal.

 6. Melissa

  Oh leuke periode. haha zo een to-do lijstje heb ik ook nodig! :)

 7. yvonnedo

  Mooie foto’s! Goed dat je bij je off-day toch gewoon leuke dingen ging doen :)

 8. Typisch Tam

  Wat een leuk overzicht om te lezen! En ik ben ook dol op kaartjes sturen! Het is zo fijn dat iemand op die manier laat weten dat hij/zij aan je denkt en met je meeleeft in good and bad times! En die foto van je notitieboekjes vind ik mooi!

 9. Caroline

  Leuk! Een ook een super schattige etui en portemonneetje! Waar heb je die vandaag?? :)

 10. R.

  Oeh, wat een leuk to-do-blok. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

 11. Fleur

  Leuk leuk leuk! Heerlijk al die foodfoto’s. Stan & Co is echt mijn stamkroeg geworden haha.

Geef een reactie