DIY: Chalkboard Notebook

Vandaag een super simpele maar leuke DIY: een chalkboard notebook! Tegenwoordig zie je steeds meer prints van krijtbord voorbij komen. Veelal via photoshop gemaakt, maar niks is leuker dan the real deal toch?
Ik kan me nog goed herinneren toen de krijtborfverf in opmars kwam. Volgens mij bestond het nog niet toen ik jong was, anders had ik zeker weten mijn kamer deur vol krijtborfverf gegooid. Daarna was het opeens hip om alles met krijtbordverf te bewerken. Alles wat wel een likje verf kon gebruiken werd met schoolbordverf bedekt. Leuk, maar soms een beetje vergezocht.
Nu zie je het vooral terug in schrijfwaren. Mooie posters met quotes of boekjes met een ‘krijtbord look a like’ cover. Maar zelf maken is eigenlijk heel simpel! Je hebt maar een klein beetje verf nodig, dus je houdt genoeg over om je deur te verven. Of je tafel. Of een stuk hout. Daar gaan we weer.. ;-)
Lees verder voor de tutorial en wat inspiratiebeelden om zelf mee aan de slag te gaan!

Benodigdheden:
– Schoolbordverf. Ik kocht mijn potje voor €7,95 bij Hema, maar ik geloof dat zelfs de Action tegenwoordig schoolbordverf heeft.
– Een sponsje. Een sponskwast werkt het fijnste, maar die zijn een stuk duurder. Voor zo’n klein projectje werkt een goedkoop schuursponsje prima.

– Een notitieboekje, liefst met kraftpapieren kaft omdat de verf hier goed op pakt. In ieder geval geen plastic kaft of kaft met een glanslaag. Bij de Hema hebben ze verschillende notitieboekjes met een kraftpapieren kaft.

– Krijtjes of een krijtstift. Krijtstiften werken wat preciezer en netter, maar deze zijn wel permanent. Wanneer je krijtjes gebruikt kun je je tekst of tekening weer uitvegen. Beide zijn te koop bij de Bruna of een andere kantoorboekhandel.
Verder is het verstandig om een oude krant als ondergrond te gebruiken, om vlekken te voorkomen.

Instructies
En dan is het eigenlijk heel simpel: doop je sponsje met de zachte kant in de verf en veeg ‘m over de kaft van het boekje. Wanneer er een dunne laag op zit ga ik er nog een keer over heen, maar dit keer ‘deppend’. Op die manier droogt het mooi egaal op, zonder strepen.
Vervolgens moet je het laten drogen, ongeveer 1 á 2 uur afhankelijk van de dikte van je laag verf. En dan kan je meteen aan de slag met je krijtjes!

Je kunt je krijtboekje als blogboekje gebruiken waarin je al je ideeën, to do-lists en aantekeningen in zet.

Of voor school. Belangrijke afspraken en data schrijf je op de kaft, zo vergeet je ze nooit!
Een leuke tekening, krabbels van vrienden of een mooie quote kan natuurlijk ook. Voor een wat strakkere (en permanente) look kun je ook een krijtstift gebruiken, een voorbeeld daarvan zie je op de allereerste foto uit deze blogpost. 

Het is een super simpele DIY, maar het resultaat is een leuk notitieboekje dat net weer anders dan anders is. Leuk om zo maar cadeau te geven (of zelf te gebruiken natuurlijk).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. superleuk!! Ik heb mijn keukenkastjes ermee gedaan toen ik ging verhuizen, superverslavend he!

 2. Heel leuk idee! Ik heb ook nog ergens een potje staan, moet nog steeds eens wat ermee verven.

 3. Angela

  Haha, super leeuk! Maar het voelt toch heel gek aan? Ik wilde mijn muur vroeger helemaal verven hiermee maar dat vonden mijn ouders te stoffig…

 4. Wat een onwijs leuk idee! Volgens mij wordt het dan wel een grote kliederboel, en zitten je handen constant onder het krijt. Oh, en in je tas zoiets meenemen lijkt me ook niet zo handig hihi, dan heb je gelijk krijt overal. Maar voor op je bureau is het wel heel erg leuk! En ook een origineel cadeautje voor een vriend of vriendin. Echt leuk bedacht, en goed uitgelegd! Liefs, Stella.

 5. Kim

  Wat een leuke DIY! Ga ik zeker eens proberen die verf.

 6. Eline

  Heel erg leuk gedaan! Zou ik zelf ook wel willen doen, maar ik ben een persoon met 2 linkerhanden en wil niet weten waar de verf beland ;)

 7. Tinne

  Wat een tof idee!! Heb thuis krijtstiften voor op een krijtmuur, die komen er wel af met een vochtige doek, of een sponsje… Nuja, misschien niet het beste idee op een notebook ;-)

 8. Liddie

  Wat simpel, maar o zo leuk! Hier zou ik dus zelf nooit op komen… Als ik nog een keer krijtbord verf over heb ga ik zeker zo’n notebook maken. :)

 9. Hoezo geniaal! Ik heb nog wel ergens van die schoolbordverf staan, hihi! Super leuk als cadeautje. =)

 10. Gemma

  Wat een leuke DIY. Ik zelf ben ook altijd met krijtbordverf aan het knutselen. Je kunt er zo veel mooie dingen mee maken.

 11. Gaaaaf! Wat een leuk idee :D Ik heb nog een rol krijtbordplakpapier liggen, dat is nog makkelijker dan verf :P

Geef een reactie