DIY inspiration: 5 Easter crafts

Pasen is altijd een leuk voorjaarsfeest. Voor mij staat het vooral in het teken van gezelligheid, lekker eten en typische voorjaarsdingen zoals verse bloemen en pastelkleuren. In het voorjaar krijg ik ook altijd zin om nieuwe dingen te maken.Pasen leent zich uitstekend voor leuke voorjaarsDIY- projectjes, want door het lange weekend heb je extra veel tijd over! Ik zocht wat leuke DIY-ideetjes voor jullie bij elkaar.
Mocht je meer van het bakken en koken zijn dan verwijs ik je door naar het artikel wat ik vorig jaar schreef vol inspiratie en recepten voor een heerlijke Paasbrunch.
Lees verder voor de DIY-inspiratie.

Image by Torie Jayne

Heb jij ook een verzameling aan potjes en flesjes? Maak er dan leuke bunny jars van. Leuk om paaseitjes in te bewaren en als cadeau mee te geven, maar ze doen het vast ook goed op de brunchtafel met homemade jam er in. Werkbeschrijving vind je hier.
Image by Eyecandycreativestudio

In plaats van eieren beschilderen kun je ze natuurlijk ook beplakken met washi tape! Dit gaat lekker makkelijk en zonder verf spetters. Alleen het open maken van zo’n eitje wordt nu wel een stuk lastiger.. ;-). De werkbeschrijving vind je hier.
 Image by Torie Jayne

Ook de eierdopjes kunnen natuurlijk gecustomized worden. Ga aan de slag met verf, zoals deze leuke neon dopjes hierboven, of gebruik ook hier weer washi tape. Voordeel van washi tape is dat je het er ook weer heel makkelijk af haalt. Zo kun je je dagelijkse eierdopje speciaal voor Pasen een vrolijk design geven, en de rest van het jaar weer uit een gewoon dopje eten.
Image by dotandbo.com

Heb je die eierdopjes speciaal in huis gehaald voor Pasen, en eet je verder eigenlijk nooit een eitje? Recycle je eierdopjes dan tot schattige cactuspotjes. Tweede Paasdag lijkt me een perfecte dag voor deze simpele DIY.
Image by Fiskars

Met een slinger maak je van elke gelegenheid een feestje, en hoe leuk is deze wortel slinger? Deze kan nog prima een tijdje in de keuken blijven hangen. Werkbeschrijving vind je hier.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Janneke

  Wat leuk! Ik vind die eerste potjes ook echt de leukste. :D

 2. Maura - YLT

  Waaaaa die eerste is zo leuk! Heel schattig. Enne je hebt al bijna 3000 volgers oh-mi-goddio ;)

 3. Danielle

  Oh die slinger is gezellig en zo simpel om te maken, leuk! Ook wil ik bij mijn eerstvolgende bezoek aan de IJhallen een paar plastic beestjes meenemen om die toffe potten te maken! Ben benieuwd of dat gaat lukken…

 4. sophie

  De eerste foto is echt tof. Leuk idee! Ook simpel en leuk om te maken:)

 5. T

  de cactus potjes recycle is supercute

Geef een reactie