Vorige week was ik samen met Maura in Rotterdam. Voor de lunch streken wij neer op het zonnige terras van Memory Lane. Memory Lane (of afgekort ‘ML’) is een leuk lunchzaakje waar je tot 17:00 kunt ontbijten en lunchen, daarna is het borreltijd en is er keuze uit veel soorten wijnen.ย Doordeweeks kun je ook aanschuiven voor een drie-gangen-eten-wat-de-pot-schaft-menu voor โ‚ฌ25.
Wij hebben hier heerlijk gegeten en genoten van het zonnetje, we hadden er best nog de hele middag kunnen zitten als we niet nog andere plannen hadden. De volgende keer dat ik in Rotterdam ben ga ik hier ook zeker terug!

De ruime zaak met gezellige open keuken is lekker huiselijk, je voelt je er meteen thuis. Het menu staat geschreven op een groot bord in de keuken, je maakt je keuze terwijl voor je neus de heerlijkste gerechten worden bereid. Dat maakt het kiezen wel lastig, want het ziet er allemaal zo lekker uit..
De bediening is erg vriendelijk en lekker ongedwongen: er wordt niet continu gevraagd of je nog wat wilt drinken, en wanneer je (net zoals wij) geen keuze kunt maken uit het heerlijke menu dan helpen ze je graag. Wel fijn: voordat we goed en wel zaten werd er al een karaf koud kraanwater op tafel gezet, en deze werd voortdurend bijgeschonken. Goede service, en erg welkom op zo’n zonnige dag!
Mijn absolute aanrader is de ‘Italian Soda’ (het rechter drankje op de foto), een limonade van soda, munt en cranberry en limoen. Daarnaast was de worteltaart ook goddelijk (maar machtig!).
Je vindt Memory Lane aan het begin van de Hoogstraat, als je deze uitloopt kom je vanzelf in het centrum en de drukke winkelstraten. Goed plan dus om hier je dag te starten, alvorens je naar het centrum gaat.
Tags: ,

Gerelateerd

18 reacties op “Hotspot: Memory Lane Rotterdam

  1. Mooie foto’s, het ziet er supergezellig en leuk uit! Ook heel fijn dat de bediening zo ongedwongen en vriendelijk is, het is altijd zo irritant als serveerders opdringerig zijn :) Jammer dat hij in Rotterdam zit, ik woon vlak bij Utrecht :)

  2. Dit moet ik echt wel proberen volgende keer ik in Rotterdam kom! Had laatst lunch bij Mangiare in Rotterdam, lijkt een beetje te vergelijken en was ook overheerlijk, moet je ook eens proberen :-)

  3. Wat een mooie foto’s :-) Ziet er erg gezellig uit, lekker licht ook! Daar houd ik van; als een tentje ruim en licht is. Fijn ook dat je buiten kan zitten :-)

  4. Leuk! Als je ooit eens naar Amersfoort gaat, moet je zeker even naar Coffee Corazon (en hun bakerij Corazon Bakery een aantal panden verderop) in de Krommestraat gaan! Ik denk dat je het wel kan waarderen. Zeker hun appeltaart… yum!

  5. Wat grappig dat je daar kan ontbijten tot 5 uur. Dat wil ik wel eens uitproberen. :p Ik kom wel eens in Rotterdam en dan lijkt het me leuk om daar een keer langs te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *