Hotspot: Memory Lane Rotterdam

Vorige week was ik samen met Maura in Rotterdam. Voor de lunch streken wij neer op het zonnige terras van Memory Lane. Memory Lane (of afgekort ‘ML’) is een leuk lunchzaakje waar je tot 17:00 kunt ontbijten en lunchen, daarna is het borreltijd en is er keuze uit veel soorten wijnen. Doordeweeks kun je ook aanschuiven voor een drie-gangen-eten-wat-de-pot-schaft-menu voor €25.
Wij hebben hier heerlijk gegeten en genoten van het zonnetje, we hadden er best nog de hele middag kunnen zitten als we niet nog andere plannen hadden. De volgende keer dat ik in Rotterdam ben ga ik hier ook zeker terug!

De ruime zaak met gezellige open keuken is lekker huiselijk, je voelt je er meteen thuis. Het menu staat geschreven op een groot bord in de keuken, je maakt je keuze terwijl voor je neus de heerlijkste gerechten worden bereid. Dat maakt het kiezen wel lastig, want het ziet er allemaal zo lekker uit..
De bediening is erg vriendelijk en lekker ongedwongen: er wordt niet continu gevraagd of je nog wat wilt drinken, en wanneer je (net zoals wij) geen keuze kunt maken uit het heerlijke menu dan helpen ze je graag. Wel fijn: voordat we goed en wel zaten werd er al een karaf koud kraanwater op tafel gezet, en deze werd voortdurend bijgeschonken. Goede service, en erg welkom op zo’n zonnige dag!
Mijn absolute aanrader is de ‘Italian Soda’ (het rechter drankje op de foto), een limonade van soda, munt en cranberry en limoen. Daarnaast was de worteltaart ook goddelijk (maar machtig!).
Je vindt Memory Lane aan het begin van de Hoogstraat, als je deze uitloopt kom je vanzelf in het centrum en de drukke winkelstraten. Goed plan dus om hier je dag te starten, alvorens je naar het centrum gaat.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Anniek

  Mooie foto’s, het ziet er supergezellig en leuk uit! Ook heel fijn dat de bediening zo ongedwongen en vriendelijk is, het is altijd zo irritant als serveerders opdringerig zijn :) Jammer dat hij in Rotterdam zit, ik woon vlak bij Utrecht :)

 2. Ohhh fancy drankje hoor die ‘Italian Soda’ mooi glas ook c:
  En bedankt voor deze hotspot! Xx

 3. Ooh ziet er leuk uit! Wil nu binnenkort nog wel een keertje naar R’dam! Heb je ook nog winkeltips :) (interieur&hebbedingen winkels) x

 4. Tinne

  Dit moet ik echt wel proberen volgende keer ik in Rotterdam kom! Had laatst lunch bij Mangiare in Rotterdam, lijkt een beetje te vergelijken en was ook overheerlijk, moet je ook eens proberen :-)

 5. Guusje

  Idd een leuke plek
  Wij gaan er regelmatig ontbijten, is ook zeer aan te raden :)

 6. Leuke tent, ik ben er nog nooit geweest. Loop er denk ik wel altijd langs, volgende keer maar even naar binnen wippen dus:) Al is het alleen al voor dat lekkere sodadrankje!

 7. Roxanne

  Ziet eruit als een gezellig tentje en ik vind de naam zo leuk :)

 8. Laura

  Wat een mooie foto’s :-) Ziet er erg gezellig uit, lekker licht ook! Daar houd ik van; als een tentje ruim en licht is. Fijn ook dat je buiten kan zitten :-)

 9. Eva

  Leuk! Als je ooit eens naar Amersfoort gaat, moet je zeker even naar Coffee Corazon (en hun bakerij Corazon Bakery een aantal panden verderop) in de Krommestraat gaan! Ik denk dat je het wel kan waarderen. Zeker hun appeltaart… yum!

 10. Zo’n interieur en ‘look’ trekt echt mijn aandacht, echt ontzettend leuk. Mooie foto’s ook! Als ik weer eens in Rotterdam ben zal ik zeker even langsgaan! Liefs, Stella.

 11. Liddie

  Wat grappig dat je daar kan ontbijten tot 5 uur. Dat wil ik wel eens uitproberen. :p Ik kom wel eens in Rotterdam en dan lijkt het me leuk om daar een keer langs te gaan.

 12. Con leche

  Oeee, Memory Lane! Ook één van mijn favoriete plekjes in Rotterdam. Leuk dat het jullie ook zo goed is bevallen.

Geef een reactie