Leuke linktips

Als blogger struin ik natuurlijk ook zelf het web af, op zoek naar leuke blogs en inspirerende artikelen. Wanneer ik een geweldige nieuwe blog ontdek dan deel ik die meestal als ‘lovely blog’, maar soms heb ik ook een heleboel blogs of artikelen tegelijk om te delen.
Omdat ik niet aan elke tip een heel artikel wil wijden, heb ik vandaag een verzameling vol tips en leuke linkjes. Ideaal als je even niks te doen hebt en gewoon wilt doorklikken naar leuke blogs. Laat je inspireren! ;-)

Afgelopen maand ontdekte ik de blog van Fleur: Zenfiles. Een blog waar ze op luchtige en vooral niet zweverige wijze je wat levenslessen en relativeringsvermogen bij brengt. In de drukke wereld van tegenwoordig is het soms lastig om overeind te blijven staan met zoveel mensen die iets van je verwachten, en al die keuzes die je moet maken.
Door af en toe de Zenfiles te lezen kan ik weer rustig ademhalen en weet ik: je bent genoeg (een van mijn favoriete artikelen op de blog). Lees ook eens het lijstje met 20 dingen waarmee je zou moeten stoppen, daar word je vast een stuk gelukkiger van.
Mij helpt het in ieder geval heel erg om af en toe een ander geluid te horen, en dan ook nog eens zo relaxed. Lees Fleur’s blog en alles komt goed!
Image by Dailylin.nl

Op dit moment heb ik helaas niet de tijd en het geld om een verre reis te maken, en ik weet ook niet of ik dat in m’n eentje zou doen. Lin wel, en dat vind ik hartstikke stoer. Gelukkig is Lin de beroerdste niet, en deelt ze al haar mooie reisverhalen op haar blog. Ze is net terug uit Azië, dus er staan weer een heleboel verhalen op over reizen in je eentje, yoga-en (is dat een werkwoord?) in de jungle en natuurlijk ook veel hotspots die ze onderweg ontdekt. Op die manier voelt het toch een beetje alsof je zelf ook op reis bent. En mocht je binnenkort toch zelf op reis gaan, dan kun je alvast veel inspiratie op doen op haar blog.
                                                                                                  Image by Yumi Sakugawa

Deze illustratie ontdekte ik op Pinterest, en pinde ik gelijk op mijn blogboard. Ik heb een concentratieboog van een kip, en ben ontzettend snel afgeleid. Daarom duurt het soms wel uren voordat een blogartikel af is, terwijl het in werkelijkheid maar een halfuurtje duurt.

Dit lijstje is dus erg handig. Bepaalde dingen pas ik al toe, zoals de ‘productive procrastionation’, ik ga vaak de (af)was doen als ik geen inspiratie of aandacht meer heb voor mijn huiswerk. Doe je toch even wat anders, en het is nog nuttig ook. En het ‘mini-reward system’ werkt bij mij ook heeel erg goed ;-)

Over Pinterest gesproken.. een van mijn favoriete zoektermen is ‘Lifehack‘. Bizar hoeveel ingenieuze ideeën je ontdekt (waarbij je steevast denkt ‘waarom deed ik dit niet eerder??’). Sommige lifehacks zijn wat vergezocht of nogal specifiek, maar de meeste lifehacks gaan over het makkelijker maken van je leven.
Als laatste nog een tip voor alle bloggers onder ons: de Blogtips van Lisanne. Ik krijg vaak mailtjes vol vragen als ‘Hoe krijg ik veel bezoekers?’ en ‘Hoe maak je zo’n layout?’. Hierover en meer (bijvoorbeeld ook de zakelijke kant van het bloggen) schrijft Lisanne in haar blogtips. Erg interessant!

Hebben jullie nog leuke linkjes en goede tips voor mij? Dan hoor ik het graag in de comments!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Lauriëtte

  De blog van Fleur kende ik nog niet. Super fijne artikelen, ben haar gelijk gaan volgen!

 2. Maura - YLT

  Leuk (en looooove je typmachine). De verhalen van Lin zijn prachtig en je blogtips zijn handig :) ik ga eens kijken.

 3. Lisanneleeft

  Oeh, die eerste vind ik heel erg leuk en kende ik nog niet, thanks voor het delen!

  En natuurlijk ook voor het delen van mijn blogtips, dankjewel :D

 4. Con leche

  Die illustratie is wel heel toepasselijk voor mij op sommige gebieden, leuk om te zien en goede tips; kitchen timer and three tasks a day it is!

 5. Sabra

  Lifehacks zijn zo verslavend haha, ik zoek er ook altijd naar. Meer voor de lol eigenlijk want ik kan me niet herinneren dat ik er ooit een heb gebruikt. Dat blog van Fleur is ook erg leuk, bedankt voor de tip!

 6. Fleur

  Hoi Marlous,

  Wat een ontzettend aardig stukje over mijn blog; enorm bedankt! Made my day!

  Liefs,

  Fleur

 7. Altijd leuk om te lezen welke blogs anderen lezen :) Fijne tips! En dat van die concentratie kan ik, hoewel ik soms in eens heel geconcentreerd ben (helaas nooit als ik voor school bezig ben). Fijne avond nog. X

 8. Masja

  Leuke tips het merendeel wist ik nog niet, die zen blog is echt prettig / motiverend!

Geef een reactie