Review: Sistema to go boxes

Van tijd tot tijd leef ik een nogal druk leven: ik ben veel onderweg, spendeer halve dagen in de collegebanken en werk twee volle dagen per week. Daarnaast ben ik dol op eten, en eet ik het liefst de hele dag door. Om deze twee feiten te combineren ging ik op zoek naar fijne lunchboxen welke ik ook kon gebruiken om mijn restjes in te bewaren. Helaas zijn zulke doosjes nog best duur, als je niet voor de eerste de beste eenvoudige, lekkende doosjes gaat.
In mijn zoektocht naar de ideale lunchbox ontdekte ik het Nieuw Zeelandse merk Sistema, te koop bij webshop Gestrikt. Dit merk heeft verschillende soorten to go boxjes (voor je lunch maar bijvoorbeeld ook voor je yoghurt en soep) in verschillende kleuren. En de prijs is ook goed te doen: de boxjes variëren tussen de vier en de twaalf euro.
Ik kreeg een paar doosjes opgestuurd ter review, en ik mag jullie ook blij maken met een kortingscode! Lees verder voor de review.

De lunchboxjes moesten aan een paar eisen voldoen: ze moesten goed afsluitbaar zijn, zowel in de vriezer als in de magnetron kunnen, licht van gewicht en het liefst verschillende vakjes en functies hebben. Dat deze van Sistema dan ook nog eens vaatwasser geschikt en BPA-vrij en in leuke kleurtjes beschikbaar zijn is een leuke bijkomstigheid!
Het leukste aan de Sistema producten vind ik de veelzijdigheid: zo is er een box voor voor je brood, je yoghurt, je soep, je salade, je smoothie.. ga zo maar door. Natuurlijk kun je er ook je eigen draai aan geven; zo kan ik de dubbele bodem uit mijn yoghurtbakje halen om zo een groter bakje te creëren voor bijvoorbeeld aardbeitjes.
Daarnaast zijn de boxjes erg stevig, de sluiting klikt gemakkelijk dicht en ik heb het idee dat hij dan ook stevig vast zit. De stickers op de boxjes geven aan waarvoor je ze kunt gebruiken, en deze zijn gelukkig ook heel makkelijk te verwijderen zonder plakresten.

De ‘microwave plate’ en de ‘split box’. Ik ben niet echt een goede groente- en fruiteter, maar ik snack wel vaak van die mini tomaatjes of worteltjes. Ik was dus ook op zoek naar een bakje met meerdere vakjes voor deze snacks. Overigens zouden er ook heel goed stukjes brownie of crackers met beleg in het andere vakje in kunnen ;-).
De ‘microwave plate’ is dus eigenlijk een bordje om op te warmen, maar er kan ook een boterham in. Deze hummus is trouwens heel erg lekker, kleine tip tussendoor ;-). Als bewaarbox voor in de vriezer leek hij me in eerste instantie te plat, maar er gaat makkelijk 1,5 portie in. Doordat hij zo plat is moet je alleen alles over het oppervlak verdelen, maar dit heeft wel als voordeel dat het eten ook beter en gelijkmatiger opwarmt in de magnetron. En zo’n dun doosje past altijd wel in de vriezer.

Deze foto maakte ik zodat je de sluitingen goed kan zien. Ze zitten aan alle vier de zijkanten van de doosjes, en ze klikken stevig dicht. In de deksel van de ‘microwave plate’ zit ook nog een klein klepje wat je kan openzetten tijdens het opwarmen.

Ik kreeg ook nog deze ‘soepmok’ en ‘breakfast’ to go bekers. Vooral met het ontbijtbakje ben ik erg blij, want ik ben dol op yoghurt als ontbijt. Maar ook de soepbeker lijkt me handig, want ik hou van soep maar neem dit nooit mee omdat dit zonder zo’n speciale beker niet handig is.
De soepbeker heeft een handig handvat en een deksel met een klepje zodat de stoom vrij kan komen. Ook deze deksel sluit goed en niet onbelangrijk: hij is lekvrij!
Het ontbijtdoosje heeft een dubbele bodem: een extra bakje met daaronder een lepel. Super handig, want dan heb je je bestek ook altijd bij de hand. In deze bakjes zou je dan bijvoorbeeld je yoghurt en je toppings kunnen doen. De dubbele bodem kan je eventueel ook weglaten zodat je een groter to go bakje hebt.

Zo ziet je to go ontbijtje er dan uit: bovenop yoghurt met wat honing, onder op de toppings. Je zou dit ook kunnen omdraaien omdat het bovenste vak wat kleiner is, maar de lepel zit aan de onderkant van de dubbele bodem bevestigd, dus je moet oppassen dat de yoghurt daar niet tegenaan komt.

En bij aankomst schud je zo de toppings over je yoghurt heen, klik je de lepel in elkaar & you’re ready to go. Super makkelijk en dit was echt precies waar ik naar op zoek was!

De saladebox heb ik niet op de foto, maar deze is ook erg handig. Deze bevat een grote bak voor de salade, en een losse laag voor verschillende ‘toppings’ en de dressing. Ik ben dol op salades, maar grijp al snel naar een maaltijdsalade van de supermarkt. Maar zelf maken is natuurlijk veel goedkoper.

Zoals je merkt ben ik erg enthousiast over deze bakjes. Mochten jullie ook nog op zoek zijn naar de ideale ‘to go bakjes’ dan heb ik goed nieuws: met de code ‘Spring 14‘ krijg je tot en met 28 april 15% korting! Klik hier om alle Sistema producten te bekijken.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Sylvia

  Oeww, sounds good! Ik wil graag dingen als rauwkost en yoghurt meenemen naar m’n werk, maar wist nooit zo goed hoe ik dat het beste kon vervoeren en bewaren. Ik denk dat ik maar eens gebruik ga maken van je kortingscode, dank je wel! ;)

 2. Huy, dat ziet er lekker praktisch en klein uit! Én kleurrijk! Veel leuker dan die andere stomme bakjes.

 3. Lauriëtte

  Dit is geweldig! Ik ben al zo lang op zoek naar zo’n breakfast box! Waar je gewoon je yoghurt en muesli (of wat dan ook) gescheiden kan houden! Fijn! Wilde hem gelijk bestellen, maar hij is helaas niet op voorraad… Heb even gemaild met de hoop dat ze wel weer binnen komen.

 4. Maura - YLT

  Super handig dit, vooral die met muesli. Ik houd alleen echt niet van die kleur groen, maar ze hebben meer kleuren ‘;)

  1. Marlous H

   Haha oh ik vind deze groene juist het leukste, lekker healthy/fresh haha. Maar ze hebben ook roze en paarse enzo!

 5. Maaike

  Ah, ik was juist zo nieuwsgierig naar de saladebak! Die zou een perfect kado’tje zijn voor mijn ouders.

 6. Christa

  Jaaa, ik heb al tijden het saladebakje van deze serie en ik zweer er echt bij! Zó handig, want tomaatjes en zaden bewaar ik in het bovenste vakje zodat m’n salade niet zompig wordt! En ook bij die heb je bestek altijd bij de hand. Ik heb ze gewoon bij de V&D gekocht trouwens :)
  Misschien wordt het eens tijd voor zo’n handige soepmok, soep is inderdaad altijd lastig meenemen!

 7. Anne-Fleur

  Ooh super fijn! Ik heb 1 bakje van ze, die super handig is om brood in te doen en salades, alhoewel, hij lekt, dus dan heb je het vocht van de salade overal zitten ;)
  Lekker de soep en yoghurt bakjes niet? Daar zou je natuurlijk ook een salade in kunnen doen.. :-)

  1. Marlous H

   Oh dat is inderdaad niet handig! Die van mij lekken niet, al zet ik ze wel altijd gewoon recht op in m’n tas i.p.v. er mee te gooien haha. Maar toen ik ‘m voor de test op z’n kop hield lekte hij niet!

 8. Chantal

  Hier ben ik al een eeuwigheid naar op zoek! Dag boterhamzakjes en platte broodjes

 9. Mariska

  Ik had het er gisteren nog met mijn zusje over dat we graag leuke dingen wilden om onze lunch in mee te nemen, voor slades enzo. Maar dat het altijd zo duur is! Wij zagen een leuke lunchbox voor 50 euro! Ja doei… Hele goede tip dit!

 10. Linda

  Super handig! Vooral die yoghurtbox, “gewone” bakjes hebben we al best veel ;-)

 11. cheyenne

  wat tof! handig met die apartje boxjes voor yoghurt & salades :)
  xo, cheyenne

 12. Liddie

  Wat een handige bakjes! Ik heb ze alleen niet nodig, want ik heb al een broodtrommel om mee te nemen en verder gebruik ik de rest waarschijnlijk niet. Toch blijft het leuk om te lezen! :)

 13. Cariena

  Mijn moeder had er laatst ook eentje gekocht voor mij. Ben er echt super blij mee! Heb hem nog niet gebruikt, maar het is vooral bedoeld voor om een salade mee te nemen. Hier zitten dan ook nog vork & mes bij en een potje om je dressing in te doen. Natuurlijk kunnen er ook hele andere dingen in (wortels, komkommer, houmous, boterhammen, whatever!)

 14. Anonymous

  Waar komt jouw lekkere hummus vandaan? :)

  1. Marlous H

   Gewoon uit de supermarkt! Heb ‘m o.a. bij Jumbo en AH zien liggen.

 15. Sanne

  Leuk om te lezen! Het is inderdaad lastig om goeie bakjes te vinden, waar niks uit gaat lekker. Laatst zat ik ook weer met een natte tas in de trein, omdat ik perse een salade mee moest nemen. En dat ze zelfs hebben gedacht aan dubbele bodems en een lepeltje, handig! En dat het niet duur is, helemaal fijn. Leuk dat er een kortingscode is en fijn dat je al deze bakjes hebt!

 16. Lisa

  Dit klinkt wel heel erg handig! Helemaal de bakjes met dubbele bodem of een scheiding ertussen. Even met mama overleggen of wij nog bakjes nodig hebben, hihi.

 17. Ines

  Die zien er echt goed uit! Ik kan zeker nog een goed potje gebruiken voor mijn dagelijkse yoghurt in te doen!

 18. Sanne

  Jeej, dankzij jouw blogpost heb ik een broodtrommeltje besteld! Ik was al een tijdje op zoek naar een goeie trommel en ik hoop dat deze goed is. Ik heb zo’n splittrommel besteld, ik ben benieuwd!
  Liefs

Geef een reactie