TGIF: welcome to the weekend! #2

Een nieuw weekend staat weer voor de deur! Voor de meesten zal dit een korte week geweest zijn, en nu staat er alweer een leuk weekend (met wellicht een meivakantie?) voor de deur. Tijd voor een nieuwe TGIF: welcome to the weekend, een nieuwe rubriek die ik vorige week het leven in riep.

Mocht je ‘m vorige week gemist hebben, lees het artikel hier dan nog even door. Naast dat het vol leuke tips en links staat, leg ik in dat artikel ook een beetje uit hoe deze rubriek in elkaar zit.
M’n bos ranonkels is inmiddels aardig uitgedund maar mijn blogboekje des te voller. Tijd voor een nieuw weekend vol inspiratie!

Behind the scenes
Afgelopen week verscheen de gastblog van Mariët online waar ik zo blij mee was! Een helder artikel vol nuttige tips. Dat jullie ‘m ook leuk vonden bleek wel aan alle likes op bloglovin: maar liefst 93 (wanneer ik dit artikel schrijf). Mocht je ‘m nog niet gelezen hebben, dan moet je dat zeker even doen.

Misschien is dat een leuk idee om vaker te doen? Een expert vragen voor een gastblog. Zo schreef Marloes al ooit een gastblog over Project Life. Mochten jullie nog leuke ideetjes hebben voor zulke informatieve blogjes dan hoor ik het graag. Wellicht is het leuk om een keer een illustrator aan het woord te laten, met wat basic tips?
Daarnaast plaatste ik ook deze week bijna dagelijks een artikel, met uitzondering van woensdag. Ik vroeg op facebook wat jullie van de dagelijkse artikelen vonden en vrijwel iedereen reageerde positief. Mits ik het zelf aan kon (wat lief van jullie ;-)). Natuurlijk doe ik vooral wat ik leuk vind, en zeker met dit mooie weer zullen er dagen zijn dat ik wellicht liever in de zon lig dan achter m’n laptop zit.
Ik vind het met name belangrijk dat jullie het ook leuk vinden en dat het bij te houden is. Ik heb een beetje het idee dat het tempo wellicht net iets te hoog is, en dat bepaalde artikelen daarom ongelezen blijven. Daarom heb ik besloten om van 7 naar 5 artikelen per week te gaan (mits het haalbaar is voor mij). Op die manier hebben jullie iets meer tijd om alles bij te lezen. Ik ben benieuwd naar jullie mening hier over!

Freebie
Image by Ed
Je zag het al in mijn diary: ik heb een gratis abonnement op de Volkskrant, voor twee weken. Ik vind de Volkskrant (naast NRC next) altijd een fijne krant, en best leuk om in huis te hebben. Ik heb te weinig tijd om ‘m elke dag helemaal door te nemen, dus een abonnement zou ik niet willen, maar voor twee weken is het eigenlijk wel leuk!
Hier kun je het abonnement aanvragen. Het abonnement loopt automatisch af, maar daarna gaan ze je natuurlijk bellen of mailen met ‘interessante aanbiedingen’. Om hier aan te ontkomen vul je gewoon een fout en/of nep nummer/emailadres in. Ik heb een oud spam-account gebruikt voor deze aanbieding, maar je hoefde je verder niet te registreren om de krant te ontvangen. Je maakt alleen geen kans meer op de prijzen, maar ach.

Quote + font


Per toeval komt het font van deze week van dezelfde ontwerper als vorige week: Kimberly Geswein. Pas bij het opzoeken van het font kwam ik erachter dat dit font wederom van haar hand was. Kijk dus zeker ook bij de andere fonts van Kimberly Geswein!
Het font van deze week is Janda Stylish Script, en kun je hier gratis downloaden. Bovenstaande print kun je opslaan en uitprinten om aan je muur op te hangen.

Favorite blogposts
– De ‘50 ways to kick ass‘ tegen een bloggers writers block van Galadarling.com

– De carrot cake balletjes van beginspiration.nl

– De NY vlogs van livelifegorgeous.nl

– Deze superleuke DIY van abeautifulmess.com

Afgelopen week ontdekte ik ook Blogcandy.nl, een verzameling van de leukste, beste en mooiste Nederlandstalige blogs door Sophie van Naoki.nl. Hier ontdek je in een klap een heleboel leuke blogs. En het beste van al: het is geen gesponsorde bloggroep zoals bv. die van TMG. Sophie bepaalt zelf welke blogs bij haar ‘clubje’ mogen, daardoor vind je er alleen blogs die écht inspireren en waarvan de kwaliteit hoog is. Een geweldig initiatief en de moeite waard om even te bekijken. 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Sophie

  Leuk artikel weer! Mooie quote en wat tof al die likes op Bloglovin’:)

 2. cheyenne

  wat leuk! ik ga snel eens een kijkje nemen op blog candy :)
  xo, cheyenne

 3. blauwesokken

  Mooie quote! Lettertype past er helemaal bij!
  Inspirerend artikel weer, leuk om zo ook nieuwe blogs te ontdekken!

 4. Sophie

  Dankjewel voor het vermelden van Blog Candy! Fijn weekend :)

 5. Hihi leuk om te lezen .. Trouwens nog bedankt voor het geweldig schrijven van mij naam…

  Xoxo Chylène niet Shiliene hahaha ach ik vergeef het je wel

  1. Marlous H

   Hahaha was jij dat?? Ik verstond het eerst verkeerd, dus ik had de S en de H al haha, toen later moest ik serieus denken aan ‘chylene’ uit mijn comments, vandaar dat ik al zei dat ik het hoogstwaarschijnlijk fout had geschreven :p

 6. Linda

  Opnieuw een leuk artikel en fijne foto’s erbij! Ik vind veel lettertypes van Kimberly erg mooi! En de 50 tips zijn erg leuk om te lezen :-)

Geef een reactie