TGIF: Welcome to the weekend!

Het is vrijdag, dat betekent dat het bijna weekend is! Om dit te vieren heb ik voortaan een nieuwe rubriek op vrijdag, waar jullie een kijkje achter de schermen van mijn blog krijgen en ik wat leuke tips en links deel. Genoeg inspiratie om mee het weekend in te gaan!

Afgelopen week was ik een paar dagen vrij en had ik veel inspiratie, en heb ik dus veel geblogd. Daarnaast werkte ik achter de schermen samen met Angelina aan de nieuwe layout en kan ik jullie vandaag eindelijk een preview laten zien. Lees verder voor deze eerste TGIF: Welcome to the weekend!

Behind the scenes


Elke week zal ik wat achter de schermen foto’s laten zien. Foto’s puur over het bloggen, dus geen persoonlijke foto’s (die zie je in mijn diary). De ene keer zal het wat saaier zijn dan een week waar ik veel events afga, maar ik zal jullie ook een keer een kijkje geven in mijn boekjes en lijstjes. Daarnaast geef ik ook een kleine update over de technische dingen van mijn blog zoals nieuwe functies of rubrieken, en in dit geval de nieuwe layout!

Afgelopen week besloot ik eindelijk eens een goede planning te maken voor mijn blog. Ik heb veel ideetjes maar vergeet deze ook weer doordat ik ze niet op schrijf. Nu heb ik alles bij elkaar en kan ik ook een beetje vooruit werken. Ik ben fan van de planners en to-do lijstjes van Hema, deze zijn overzichtelijk en voordelig. 

En eindelijk een preview van mijn nieuwe layout! Zoals jullie zien verandert er niet heel erg veel, ik was eigenlijk al heel erg tevreden met de look van mijn blog. Wel wordt alles veel overzichtelijker en is het net wat mooier afgewerkt.
Ook wordt het een stuk makkelijker om oude artikelen terug te vinden, want de recepten, DIY’s en kookboek reviews krijgen allemaal een indexpagina. Zo zie je in een oogopslag alle artikelen en kun je gemakkelijk doorklikken.
Leuk, want ik heb in de afgelopen jaren toch nog wat DIY’s online gezet (hier zie je slechts een kleine selectie voor de vorm), en ook de recepten zijn te lekker om vergeten te worden!
Daarnaast stap ik over op WordPress wat het reageren op artikelen ook een stuk makkelijker maakt (en ook het reageren van mij op jullie!), en de site wat professioneler. Ik kan ook alvast verklappen dat mijn nieuwe url www.lastdaysofspring.com zal zijn. Zonder blog dus! Voorlopig valt er nog weinig te zien, maar wen er maar alvast aan ;-)
Ook schoot ik veel foto’s afgelopen week. Mijn voornemen is om voortaan zoveel mogelijk foto’s zelf te maken, omdat dit eerlijker is en ook beter bij mijn blog past. Ik moet nog een beetje sleutelen aan de foto’s en soms wisselen met composities, maar ik hoop dat jullie het ook als vooruitgang zien! 
Freebie
Ik zal elke week een leuke freebie met jullie delen. Meestal is dit een printable, maar het kan ook een tip zijn voor gratis te downloaden graphics/layouts, of een proefabonnement op een magazine.

Bij Eatdrinkchic.com ontdekte ik deze super leuke printable: kleine papieren donuts! Leuk om je cadeautjes mee in te pakken, slingers van te maken of memory mee te spelen. Ik werd er super vrolijk van en denk dat ik wel een mini donutslinger in mijn kamer ga hangen ;-)
Klik hier om naar Eatdrinkchic.com te gaan de de printable gratis te downloaden.
Quote + font


Elke week zal ik een mooi gratis lettertype met jullie delen in de vorm van een quote. Bovenstaande afbeelding is ook te downloaden (klik er op zodat hij groter wordt, en vervolgens rechter muisknop ‘opslaan als..’) zodat je hem kan inlijsten. Op die manier ontdek je niet alleen een leuk font, maar heb je ook gelijk een mooie quote!

Mijn nieuwe favoriete lettertype is ‘KG Hard Candy’ van Kimberly Geswein. Naast dit type is er ook een gestreepte variant, en je kunt ze hier gratis downloaden. Vergeet niet door te klikken naar de andere fonts van Kimberly, ze heeft nog veel meer mooie gratis fonts op haar naam staan!

Favorite blogposts
Elke week zal ik ook wat blogposts uitlichten die mij afgelopen week opvielen in mijn bloglovin lijstje. 

– De USA Travelguide van Yourlifestyleguide.nl
– Deze simpele maar oh zo leuke ‘Happy Birthday’ DIY van Ohhappyday.com
– Dit overheerlijke recept voor ‘Oven baked Pancakes’ van Foodbandits.blogspot.nl
– En deze post over hoe je deuren op te pimpen van eenigwonen.nl

Dat was de eerste TGIF: welcome to the weekend! Ik hoop dat ik jullie genoeg inspiratie en ideetjes heb gegeven om goed het weekend in te gaan. Mocht je nog een leuke tip hebben voor volgende week (een blogartikel, een font of misschien wel een freebie), schroom dan niet om ‘m te delen (via de comments of bijvoorbeeld via twitter). Fijn weekend!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Lauriëtte

  Nu al mijn favoriete artikelreeks, heel leuk! Die printable donuts zijn echt schattig! :)

 2. Anne

  Heerlijk :) Die donuts zien er zo schattig uit! En ik verheug me nu al op je nieuwe layout, hoera! Fijn weekend!

 3. elisewuyts

  Wat een leuke rubriek. Zo’n beetje vanalles wat, daar hou ik wel van!

 4. Dina

  Wat gezellig deze rubriek. Leuke bloemen heb je in huis trouwens, lekker vrolijk. :)

 5. Oh wat wordt je nieuwe layout mooi! Leuk dat je meer eigen foto’s gaat gebruiken, dat zou ik ook graag willen. En bedankt voor het noemen van mijn blog, super lief! :D <3

 6. Jolijn

  Leuk, ik hou van zulke behind the scene foto’s! Waar heb je die jar gekocht?

 7. Suus

  Oh wat leuk om mee te kijken. En super om te horen dat je de ovenbaked pancakes te gek vindt. Liefs Suus

 8. Sylvia

  Klinkt heel goed! Ben benieuwd, de nieuwe lay-out belooft ook veel goeds :)

 9. Superleuke nieuwe blogpost!
  Heel leuk om te lezen wat je allemaal met je blog doet.
  Je vernieuwde layout wordt helemaal geweldig zo te zien.
  Lieve groet, Rensina

 10. Karin

  Gefeliciteerd met (de aanschaf van) je nieuwe domein! :D En WordPress is erg relaxt om mee te werken (en als je je blogposts meer wilt optimaliseren voor zoekmachines, er is een heel handige plugin die je daarbij helpt). Layout ziet er leuk uit, ik zie waar je de inspiratie voor die overzichtspagina’s voor vandaan hebt gehaald ;) Gaat dat automatisch via een plugin of heb je dat handmatig aangemaakt?

  En nog een kleine tip, al heb je er zelf vast al aangedacht: niet zomaar je oude blog verwijderen, maar een 301 redirect instellen!

 11. Iris

  Leuke rubliek! De nieuwe lay out ziet er mooi uit!

 12. Linda

  Wat een heel erg leuke rubriek! Ik kijk nu al uit naar de volgende!!

 13. Karlijn

  Leuk, deze rubriek! Random linkjes en dingetjes vind ik altijd fijn om te lezen :)

 14. LNNK

  Wat fijn dat je overgaat naar WordPress. Dat is een stuk makkelijker reageren ;-) Ik ben erg benieuwd, maar hij zal vast prachtig zijn!

Geef een reactie