Wat zou je liever..?


Mensen die mij goed kennen weten dat dit een van mijn favoriete ‘spelletjes’ is: ‘Wat zou je liever..?’. Op gezellige huisavonden, saaie momenten tijdens colleges of stiekem tussendoor op een drukke werkdag.. er is altijd wel tijd voor een ‘Wat zou je liever..?’- vraag.
Ik maakte al vroeg kennis met dit spel, want hierboven zie je mijn lievelingskinderboek. Dit boek bevatte allerlei dilemma’s (meer voorbeelden na de klik) waartussen je als kind moest kiezen. Lastig! Dit heeft wel een goede basis gelegd, want tegenwoordig weet ik goede dilemma’s te bedenken.
Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn lievelingskinderboek, én gaan we zelf een potje ‘Wat zou je liever..?’ spelen! Perfect voor deze saaie regenachtige dag, niet? Lees verder voor mijn dilemma’s en uitleg van het spel.

Zoals je ziet staat het boek vol dilemma’s, sommigen nog best wel gruwelijk. Het boek komt uit 1983 en heeft z’n beste tijd wel gehad, en toch bleef ik het keer op keer lezen.
Hoewel sommige dilemma’s echt lastig waren, eindigde het boek gelukkig goed. En met het zien van deze voorbeelden is de strekking van het spel denk ik wel duidelijk?
Het zit zo: ik noem wat dilemma’s waar jullie tussen moeten kiezen, je mag deze beantwoorden in de comments. Om het spel een beetje dynamisch te houden bedenk je vervolgens zelf ook nog een nieuw dilemma, waarop de volgende persoon weer reageert. Je geeft dus antwoord op mijn dilemma’s én het dilemma uit de comment voor je. Leuk toch? Stiekem hoop ik zo ook wat inspiratie op te doen, want mijn collega’s zijn inmiddels wel bekend met mijn dilemma-vragen..
Mijn dilemma’s:
– Geen wenkbrauwen, of een monobrow? Bijtekenen of epileren is geen optie!
– Altijd met dichtgeknepen neus praten, of achter elke zin die je zegt ‘Ba dum tss‘ roepen.
– Elke dag een selfie op Facebook posten, of altijd een buitenboordbeugel dragen.
– Elke dag ontbijten met spaghetti, of al je eten bestrooien met hagelslag voordat je het op eet.
Mijn antwoorden zal ik er vanavond bijzetten, ik ben eerst benieuwd naar jullie keuzes. En vergeet dus niet om zelf ook een dilemma toe te voegen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Lauriëtte

  Haha wat een leuk idee! Volgens mij is dit ook een vaste rubriek op 3FM, weet zo snel even niet meer welke show. Pfoeh wat lastig!

  Geen wenkbrauwen
  Altijd met dichtgeknepen neus praten
  Elke dag een selfie op Facebook posten
  Elke dag ontbijten met spaghetti

  Een dillema bedenken vind ik stiekem nog moeilijker! Pfoeh! Aaah ik kan echt niks bedenken!

 2. agneta

  Wat leuk!! Ik doe even mee!!

  – Geen wenkbrauwen
  – Altijd met dichtgeknepen neus praten
  – Elke dag een selfie op Facebook posten
  – al je eten bestrooien met hagelslag voordat je het op eet.

  Een been missen of een hand missen…

 3. Kimberley R.

  – Geen wenkbrauwen, of een monobrow? Bijtekenen of epileren is geen optie!
  Geen wenkbvrauwen – Dan maar een rechte pony, haha

  – Altijd met dichtgeknepen neus praten, of achter elke zin die je zegt ‘Ba dum tss’ roepen.
  Altijd met dichtgeknepen neus praten, badum tss wordt zo vervelend!

  – Elke dag een selfie op Facebook posten, of altijd een buitenboordbeugel dragen.
  Een selfie, haha.

  – Elke dag ontbijten met spaghetti, of al je eten bestrooien met hagelslag voordat je het op eet.
  Dan maar ontbijten met spaghetti, bah.

  1. Marlous H

   Niet vergeten om zelf nog een dilemma te bedenken en te reageren op de comment boven je! ;-)

 4. Ah wat super leuk, haha!

  – geen wenkbrauwen hebben
  – met dichtgeknepen neus praten
  – elke dag een selfie posten op facebook
  – elke dag ontbijten met spaghetti
  – een hand missen, dan kan ik iig blijven hardlopen!!!!

  Zou je liever….
  – de rest van je leven heel hard en veel werken zonder vrije tijd, of de rest van je leven heel veel vrije tijd en geen werk?
  – gelukkig willen zijn en geen geld hebben, of heel veel geld hebben en ongelukkig zijn?
  – in 1 kleine kamer met 10 mensen willen wonen of alleen in een groot huis?

 5. Anonymous

  – monobrow
  – Altijd met dichtgeknepen neus praten
  – Elke dag een selfie op Facebook posten
  – Elke dag ontbijten met spaghetti

  – de rest van je leven heel veel vrije tijd en geen werk (of is een hobby ook werk?)
  – gelukkig willen zijn en geen geld hebben
  – in 1 kleine kamer met 10 mensen willen wonen (deze was moeilijk!!)

  Ik volg altijd dilemma op dinsdag en die zijn echt erg;
  -Je moet elk weekend met een plak brie onder je tong slapen óf je bent altijd ziek op alle feestdagen
  -je bilnaad loopt door tot je nek óf je moet altijd je tanden poetsen met filet americain
  – je huid (behalve je gezicht) is van krokettenkorst óf er loopt altijd een kabouter naast je die zegt dat je liegt

  Leuke blogpost en leuk boekje!

 6. – Geen wenkbrauwen, of een monobrow? Bijtekenen of epileren is geen optie!
  Ik ga voor de monobrow. Lekker Frida-stylo.

  – Altijd met dichtgeknepen neus praten, of achter elke zin die je zegt ‘Ba dum tss’ roepen.
  Doe dan toch maar de dicht geknepen neus.Daar kan je nog aan wennen.

  – Elke dag een selfie op Facebook posten, of altijd een buitenboordbeugel dragen.
  De selfie dan maar, al heb ik er een hekel aan. Een buitenboordbeugel lijkt me gewoon heel lastig.

  – Elke dag ontbijten met spaghetti, of al je eten bestrooien met hagelslag voordat je het op eet.
  Doe spaghetti maar. Brrr bah. haha!

 7. Marloes

  Monobrauw, dichtgeknepen neus, selfie en spaghetti. En als ik er eentje uit het boek mocht kiezen, zou ik ontbijten in een ballon kiezen!

 8. Sylvia

  Aah, leuk! Ik houd ook van dat spel, ben ook fan van de Dilemma op Dinsdag Facebookpagina, dat is hetzelfde principe.

  – Geen wenkbrauwen, of een monobrow? Bijtekenen of epileren is geen optie!
  Monobrow
  – Altijd met dichtgeknepen neus praten, of achter elke zin die je zegt ‘Ba dum tss’ roepen.
  Dichtgeknepen neus
  – Elke dag een selfie op Facebook posten, of altijd een buitenboordbeugel dragen.
  Haha, toch maar de selfie, al heb ik nog nooit een selfie gemaakt ;)
  – Elke dag ontbijten met spaghetti, of al je eten bestrooien met hagelslag voordat je het op eet.
  Spaghetti, yum! :)

  Niet iedereen bedenkt zelf een dilemma zie, dus ik pak even de laatste die door lezers verzonnen is: je huid (behalve je gezicht) is van krokettenkorst óf er loopt altijd een kabouter naast je die zegt dat je liegt. De kabouter, ik vind tuinkabouters fantastisch ;)

  Hmm, nu zelf nog eentje.. Oké, altijd alles met de benenwagen moeten doen (dus geen fiets, auto, etc. Geldt ook voor vakanties) of voor de rest van je leven een donderwolk boven je hoofd hebben hangen? ;)

 9. Wat leuk!
  Ik zou liever altijd met een monobrow rond lopen, je wenkbrauwen zijn zo belangrijk voor je expressies. Ik zou liever met een dicht geknepen neus praten. En ik zeg 100% zeker de selfie, genoeg Facebook vrienden van mij doen het al, dus niks raars :p. En ik zou wel liever overal hagelslag op doen, misschien ontdek je nog geweldige combinaties.
  Nu het dilemma van Sylvia ik zou toch liever altijd een donderwolk boven me hebben hangen.
  Als laatst heb ik nog een paar dilemma’s: leef je liever in een wereld zonder problemen of in een wereld die jij beheerst. Heb je liever eeuwige roem en rijkdom en verder niks of altijd met de liefde van je leven zijn zonder materiële dingen. Als laatst ben je liever de helft kleiner of verdubbeld je gewicht.

  Xoxo chy

 10. Doe mij maar een monobrouw, de leus ‘Ba dum tss’, duizenden selfies en spaghetti for life. En ontbijten in een ballon, dat moet ook gaaf zijn…

  Over de dilemma’s van chylene: liever een wereld die ik beheers dan een wereld zonder problemen, dan is erg geen uitdaging of ontwikkeling. Ik ben liever samen met mijn grote liefde. En ik zou liever kleiner zijn dan zo’n levensbedreigend gewicht hebben, aan klein zijn ga je tenminste niet ziek worden of zelfs overlijden.

  Mijn dilemma’s: Zou je liever jong sterven na een kort maar krachtig leven of zou je honderd willen worden zonder ooit iets te beleven? Zou je liever super slim zijn of super knap? En zou je liever de wereld over reizen of je eigen huis bezitten?

 11. Linda

  Hahah wat leuk!

  Doe mij maar geen wenkbrauwen, de dichtgeknepen neus (ik zou gek worden van ‘ba dum tss’ denk ik), de selfie en de hagelslag (dan eet ik gewoon alleen maar zoete dingen hihi)

  De dilemma’s van Desiree:
  Liever jong sterven met een gaaf leven achter de rug, super slim en de wereld over reizen natuurlijk!

  Mijn dilemma: zou je liever voor altijd zonder telefoon/smartphone/tablet OF zonder laptop/computer willen leven? En je mag ook niet gebruik maken van iemand anders apparaten, om het nog moeilijker te maken :-)

 12. Maura - YLT

  Hahhaha leuk. Ik vind ze redelijk makkelijk.

  – Geen wenkbrouwen
  – Dichtgeknepen neus
  – Elke dag een selfie
  – SPAGHETTI (ik lust geen hagelslag)

  Mijn dilemma’s (van de dinsdag dilemma’s):
  – Ieder weekend met een plakje brie onder je tong slapen OF altijd ziek zijn op alle nationale feestdagen
  – Maar 100 woorden per dag zeggen OF altijd ovenwanten aan
  – Een jaar je tanden niet poetsen OF een jaar dezelfde onderbroek aan

  haha LASTIG ;)

  1. Maura - YLT

   Oh en mijn reactie op het dilemma hierboven van Linda.
   – Die is nog wel easy: zonder laptop/computer (want met een telefoon kun je tegenwoordig bijna alles)

 13. de bruycker

  waar kan ik dit boek kopen?

Geef een reactie