Birthday Wishlist

Over precies een week ben ik jarig. Ik ben geboren op 3 juni 1992, om 3:28. Volgende week word ik dus 22 jaar oud. Als kind leefde ik het hele jaar naar mijn verjaardag toe, ik heb zelfs een keer al een paar cadeautjes de avond ervoor gekregen omdat ik het niet meer volhield.
Ik kan me nog veel verjaardagen en cadeaus herinneren (zoals het Spice Girl t-shirt op mijn vijfde verjaardag en de zelfgebrande cd van Christina Aguilera van mijn broer voor mijn 7e verjaardag). Feestjes begonnen vroeger standaard met een eierkoek die je zelf mocht versieren met slagroom en snoep, en eindigden met frietjes.
De afgelopen jaren schiet mijn verjaardag er telkens een beetje bij in. Ook dit jaar had ik nog geen echte verjaardagsplannen, en ook mijn verlanglijstje bleef leeg. Maar mijn verjaardag niet vieren.. dat nooit! En daarom ben ik toch maar gaan zitten voor een verlanglijstje, en had ik opeens een hele lange lijst. En ik besloot om toch m’n verjaardag te vieren, over een paar weken zodat ik het rustig kan voorbereiden.

Voor iemand die eigenlijk geen wensen had, wist ik toch nog een heel lijstje bij elkaar te krijgen. Een verzameling van praktische dingen, dingen die altijd welkom zijn, en dingen die ik eigenlijk wel zou willen maar niet verwacht (kuch iMac kuch haha). Ik licht ze even toe:
Watercoloring
Met de zomer en dus een hoop vrije tijd op komst wil ik me storten op iets nieuws, een cursus. Watercoloring, oftwel: aquarel verven. Ik heb niet de ambitie om grote meesterwerken te schilderen, maar dit soort illustraties vind ik prachtig. Ik wil het wel serieus aanpakken: goed materiaal en een cursus dus. Ik hoef niet gelijk alle materialen, maar wat goede kwasten en verf en papier staan op mijn verlanglijstje.
Oh, en een cursus dus! Weet iemand een goede en leerzame aquarelcursus (in de stijl die ik liet zien) in de omgeving van Utrecht?
Praktische cadeaus
Praktische cadeaus zijn vaak het saaist en tegelijkertijd het nuttigst: deze dingen had je eigenlijk toch al nodig. In mijn geval is dat een goede staafmixer (eentje met een stevig wattage, aangezien mijn andere kapot is gegaan), een A2 lijst voor mijn Andy Warhol poster, een statief voor mijn camera en het meest saaie ‘cadeau’ op mijn verlanglijstje: een raamuitzetter. Tja. Ik word gek van mijn klapperraam!
Oh, en ik zoek nog zo’n vintage letterbord, voor een mooi prijsje. Ik kon een mooi bord van mijn oude werk overnemen, maar die vond ik wat te groot. Dus mocht je er een tegenkomen in een mooi maatje (20″ ongeveer), let me know!
Dingen die altijd goed zijn
Dan heb je nog de cadeaus die nooit verkeerd zijn: boekenbonnen (zodat ik mijn kook- en reisboeken collectie kan uitbreiden, of specifieker: het 36 hours Europe Weekends boek van The New York times), geld (ik snap nooit waarom mensen dit geen leuk cadeau vinden??), mooi servies (en andere keukenaccessoires) voor mooie food photography, cadeaus in de vorm van lunch/koffie/tapas/wijn (= gezelligheid!) en.. kaartjes! Niets zo leuk als een brievenbus vol post!
Iets bijzonders
Als laatste zou ik graag een keer een mooi blijvend cadeau van mijn ouders samen krijgen. Ik houd van subtiele sieraden, en draag vaak een gouden kettinkje met een klein subtiele hanger. Helaas zijn dit altijd goedkope ‘goldplated‘ kettinkjes die na een tijd verkleuren. Het lijkt me mooi om een tijdloos subtiel kettinkje te krijgen van de mensen die ik het meest liefheb, zodat ik ze altijd bij me kan dragen. Iemand enig idee waar je zulk soort kettinkjes (van echt goud dus!) kan vinden?
Hopelijk vinden jullie me nu geen verwend nest (;-)), eigenlijk heb ik alles dus al. Het belangrijkste vind ik vriendschap en gezelligheid, en ik hoop mijn verjaardag dan ook binnenkort met veel slingers, vrienden en taart te kunnen vieren!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Anniek

  Leuk artikel, er zitten mooie wensen tussen! Aquarelleren heb ik ook een hele poos gedaan, ik was er best goed in! Maar nu doe ik het al een hele poos niet meer. Wie weet dat ik binnenkort weer eens wat ga proberen :)

 2. Lauriëtte

  Wat een leuke spulletjes! Dat boek is echt een aanrader, vind het heerlijk om er zo nu en dan even doorheen te bladeren!

 3. fleursophia

  Wat ontzettend leuk om dit artikel te zien! Ik zelf wordt over iets meer dan twee weken 22 en ben nu ook bezig met mijn ‘birthday wishlist’. Fijne verjaardag alvast hè!

 4. Kimberley R.

  Leuk artikel! Heel bekend hoor. Zelf denk ik vaak ook; Ja, ik heb nu alles wel. En dan kom ik weer wat tegen. Haha.

 5. Angela

  Ik vind die ketting erg mooi, en die pc is denk ik om over te dromen :)

 6. Nanda

  Oh die computer! Maar die is helaas wel schandalig duur, en het is een apple, ik vind persoonlijk dat systeem niet fijn, maar dat is gewenning waarschijnlijk. Hij ziet er wel echt prachtig uit :)
  En dat 36 hours boek klinkt ook tof.

 7. yvonnedo

  Het subtiele kettinkje is leuk! Ik kan meestal nooit wat bedenken voor mijn verjaardag en dan later heb ik een mega wishlist haha:)

 8. Jolanda

  O wat leuk, je bent precies een jaar ouder dan mijn dochter Eva. Zij wordt de 3e 21 jaar, en ze viert het in ZuidAfrika waar ze nu vrijwilligerswerk doet. Alvast gefeliciteerd en je lijstje is top!

 9. Annemiek

  Ik kreeg afgelopen jaar van mijn vriend een mooi zilveren armbandje met een hartje van Reminiscence. Misschien kun je daar eens naar kijken? Al hebben zij geloof ik niet echt sieraden met hangertjes in het assortiment, maar vooral kettinkjes met een hartje of kruisje ertussen. Bij bijenkorf heb ik wel meer van hen gezien dan ik nu op de website zie eigenlijk.

 10. Mylene

  Haha, het eerste wat opviel was die iMac. Die wil ik ook wel voor mijn verjaardag! Benieuwd wat je straks allemaal krijgt.

Geef een reactie