Cookbook review: The Forest Feast

Ik heb dit boek nog geen week in huis, maar ik kan nu al stellen dat het mijn favoriete kookboek is: The Forest Feast van Erin Gleeson. Dit kookboek staat niet alleen vol originele en simpele recepten, maar is ook nog eens prachtig vormgegeven.
Auteur Erin is food fotografe, en dat zie je terug in haar foto’s. Alles is prachtig vormgegeven, en overal is aan gedacht. Daarnaast staat het boek ook vol mooie aquarel illustraties – ook allemaal door Erin zelf gemaakt.
Dat alles maakt dit boek niet alleen heel praktisch, maar ook ontzettend mooi. Lees verder voor een uitgebreide review met een kijkje in het boek!

Meestal laat ik niet elk klein detail van een kookboek zien, maar dit boek is zo mooi vormgegeven! Ik ben dol op aquareltekeningen, ik zou zelf ook graag zo mooi willen kunnen illustreren.

Indeling

De recepten in dit kookboek zijn vrij eenvoudig, maar wel heel erg origineel. De perfecte combinatie als je het mij vraagt. Ik zag veel nieuwe recepten en combinaties, zonder ingewikkelde ingrediënten of lastige bereidingswijzes die me er meestal van weerhouden om het recept te maken.
De hoofdstukken zijn niet echt ingedeeld op hele maaltijden of dinergangen, maar meer op kleine gerechtjes. In de uitgebreide en interessante inleiding legt Erin uit dat ze zelf het liefst op deze wijze eet (veel bordjes op tafel, van alles wat).
Vooraf aan alle hoofdstukken vind je een kort overzicht van alle recepten, met wat extra uitleg. Op de pagina’s van de recepten zelf vind je namelijk alleen een korte bereidingswijze, voor extra informatie kijk je dus op deze overzichtspagina.

Vormgeving
Zoals ik al zei is de auteur food fotografe van beroep. Dat zie je terug in het kookboek: de recepten krijgen alle aandacht met maar liefst twee pagina’s per recept. Niet alleen de gerechten zijn heel erg mooi en creatief gefotografeerd, maar ook het recept en de ingrediënten zijn heel mooi vormgegeven. Je ziet dat bij het maken van de foto al rekening is gehouden bij de vormgeving van het boek. Er is ruimte over gelaten om later tekst in te voegen.

Als blogger vind ik dit enorm inspirerend, en haal ik hier ook ideetjes uit voor de vormgeving van mijn eigen recepten. Wanneer een kookboek mij niet alleen weet te inspireren op gebied van eten maar ook op creativiteit, dan zit het helemaal goed!

Recepten

Alle recepten zijn vegetarisch, maar in eerste instantie valt dat helemaal niet zo op. Dit boek draait vooral om lekker en origineel eten, en niet per se om het vegetarisch zijn. Erin is toevallig zo opgevoed, en weet daardoor niet beter. Hierdoor valt het eigenlijk helemaal niet op dat er geen vleesgerechten in staan.

Zoals je ziet bevatten de recepten niet heel veel ingewikkelde constructies, maar is het resultaat wel erg verrassend. Ondanks dat de recepten misschien niet heel ingewikkeld zijn, denk ik toch dat dit ook een zeer geschikt kookboek is voor de gevorderde koks, omdat er zoveel originele recepten en smaakcombinaties in staan.

Naast eten staan er ook wat originele cocktailrecepten in, zoals bijvoorbeeld een mojito met komkommer. Super leuk voor komende zomer, of voor op een feestje!
Ik ben ontzettend blij met het kookboek, en ga er snel wat uit koken. Ik heb ‘m al van voor tot achter doorgebladerd en veel ideetjes opgedaan voor mijn eigen foodstyling. Zeker als foodblogger of food fotograaf is dit boek een aanrader! Het kost slechts €24,95, en het is o.a. hier te koop. 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Femke

  Wat een vrolijk kookboek! Mooi vorm gegeven. Ik ben benieuwd hoe de recepten bevallen!

 2. Lyn

  Wow wat een leuk boek! Als liefhebber van originele recepten ga ik hier zeker eens in bladeren…

 3. Linda

  Wow wat een mooi boek! Alleen al om de foto’s en lay-out zou ik het willen hebben!

 4. LNNK

  Ik heb zo’n zwak voor mooi vormgegeven boeken en dit lijkt er ook weer een te zijn. Ik zet hem meteen op mijn verlanglijstje (die groeit en groeit)

 5. Evi

  Inderdaag een erg mooi boek! Een mooie vormgeving is toch wel een dik pluspunt!

Geef een reactie