De leukste foodfestivals van zomer 2014

Food is een hot item. Elke week verschijnen er nieuwe foodblogs, men gaat steeds (milieu)bewuster eten en zelfs je oma zit tegenwoordig aan de superfoods. Ook waren er nog nooit zoveel festivals met eten in de hoofdrol: de zogenaamde Food Festivals met kleine stands of ‘rollende keukens’.
Mij hoor je niet klagen, ik ben dol op eten en dat heerlijke festivalsfeertje. Foodfestivals zijn de perfecte plek om nieuwe smaken en trends te ontdekken, en om van heel veel een beetje te eten.
Afgelopen week was ik op de allereerste Utrechtse editie van de Neigbourfood Market, waar ik deze foto’s schoot. Mocht je deze gemist hebben: don’t worry, er staan nog veel meer gratis food festivals op de planning voor deze zomer! Ik zette ze voor je op een rijtje.

De Rollende Keukens Amsterdam / 28 mei – 1 juni
Waar: Westergasterrein Amsterdam, dagelijks van 13:00 tot 23:00
Dit grote festival is gisteren al van start gegaan! Gelukkig heb je nog tot en met komende zondag de kans om langs te gaan. Hier vind je een enorme verzameling van ‘rollende keukens’: busjes en andere rijtuigen omgebouwd tot mobiele keukens. Zo vind je er koffiekarren, rijdende hamburgertenten.. van de meest simpele tentjes tot culinaire hoogstandjes. Zelf ga ik ook even een kijkje nemen, en m’n buik rond eten ;-)

Smaakmarkt Nijmegen / 29 mei – 1 juni
Waar: de Vasim Nijmegen, dagelijks van 13:00 tot 0:00
Ook in Nijmegen is er dit hemelvaartsweekend van alles te doen. Op de Smaakmarkt vind je naast verschillende eetkraampjes en rollende keukens ook een heleboel andere kraampjes met vintage en handgemaakte spullen. Daarnaast is er live muziek en entertainment voor kleine kinderen. Hier kun je dus wel een dagje rondhangen. Ook hier ben ik van plan even langs te gaan!

Lepeltje Lepeltje Amersfoort / 6-9 juni

Waar: Burgermeester Brouwerplantsoen, 12:00 – 0:00
Niet alle foodfestivals vinden plaats in Amsterdam: ook in Amersfoort vindt er dit Pinksterweekend een festival plaats. Hier vind je zowel rollende keukens uit het hele land als kraampjes van lokale zaken, een mix van culinaire hoogstandjes en festivalfood. Ideaal wanneer Amsterdam net te ver weg is!

Foodtruck Festival Trek Utrecht / 6 – 9 juni
Waar: Lucas Bolwerk Utrecht, elke dag van 14:00 tot 23:00
Ook in Utrecht vindt er tijdens het Pinksterweekend een foodtruck festival plaats. Ook hier vind je allerlei rollende keukens, met namen als ‘Haute Friture’ en ‘Of je Spaanse worst lust?!’ Klinkt goed toch? Naast food kun je hier ook terecht live muziek en theater. Hier ben ik natuurlijk zeker te vinden, leuk als je ook komt!
Neighbourfood Market Man Made / 14 – 15 juni
Waar: Krugerplein Amsterdam Oost, 12:00 – 20:00
De Neighbourfood Market vindt gelukkig elke maand plaats. In juni is er een speciale Weekender editie, die dankzij vaderdag (15 juni) is omgedoopt als ‘Man Made’ weekend. Veel bbq en stoer mannelijk eten, maar natuurlijk ook veel lokale kraampjes zoals je gewend bent.
Viva las Vega’s Amsterdam / 29 juni
Waar: Oldschool Amsterdam, 11:00 – 22:00
Speciaal voor de vega’s is er dit vegetarische foodfestival in Amsterdam. Naast verschillende foodtrucks kun je ook workshops volgen en speciale docu’s bekijken (hiervoor moet je wel kaartjes kopen). Erg leuk, en ik denk ook zeer inspirerend om te zien wat er allemaal voor lekkers is op gebied van vegetarisch eten.
Zoals je ziet: er valt genoeg te beleven! Ik heb er heel erg veel zin in en probeer 3 van deze festivals aan te doen. Welk festival lijkt jou het leukst?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Tessa

  Het lijkt mij echt ontzettend leuk om een keer naar een foodfestival te gaan, misschien naar die in Amsterdam! Ik zag ook al foto’s op instagram van het foodfestival waar je was geweest, het zag er echt heerlijk en gezellig uit!
  Liefs, Tessa

 2. Andrea

  Leuk, ik ga vandaag naar de rollende keukens. Helaas niet zulk mooi weer als vorig jaar, maar het is er vast weer erg gezellig.

 3. Inês

  I know how silly this is going to sound, but I only found out about the “Change language? Click here” button. I love your blog but now I love it even more by being able to properly read it!

 4. Jolanda

  Wat te denken van de swanmarket in rotterdam? Mijn favoriet:)

 5. Anne

  Oh, ik baal er stiekem een beetje van dat ik net met de SMKMRKT in Nijmegen een weekendje weg ben. De Vasim is op loopafstand, dus hoe ideaal was dat :) (al is een weekendje naar Edinburgh natuurlijk wel de bom :D)

 6. Nanda

  Ik vind foodfestivals zo leuk! Ben zelf vorige week naar een festival in deventer geweest, volgend weekend ga ik naar die in amersfoort :)

 7. Evi

  Aah, dat lijkt me super leuk zo’n foodfestival! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord..

 8. Sanne

  Wat een super leuke post!
  Mooie foto’s heb je gemaakt :)

 9. Lianne

  Jaaa, foodfestivals! Wanneer ga je naar Smaakmarkt? Ik ga denk ik vanmiddag of vanavond!

 10. Marlissa

  Food markets zijn altijd zo gezellig! Ik hoop dat ik er dit jaar nog een kan bezoeken:)

 11. blauwesokken

  Lijkt me ook fantastisch om een keer naar toe te gaan!
  Zo leuk om dan weer nieuwe dingen te proberen en te ontdekken. Het Foodtruck festival lijkt mij het leukst!

 12. Karlijn

  Ik had plannen om met een vriendin naar rollende keukens te gaan, maar school heeft roet in het eten gegooid :P

 13. acupofpaper

  Oh ik ben nog nooit naar een food market geweest. Maar ga zeker eens kijken! Ziet er heel gezellig uit.

 14. Annemiek

  Gister naar Smaakmarkt geweest. Was wel leuk, maar wel erg koud. Er waren een paar rijen kraampjes met wel wat leuke dingen, maar ik heb niets gekocht. Wel heerlijke uiensoep gegeten en taughetti geprobeerd!

Geef een reactie