Diary: week 17 & 18

Wat vliegt de tijd! Volgens mij is dat altijd zo in het voorjaar, wanneer de dagen opeens weer langer worden en de zomer wel heel dichtbij komt. Maar het is gewoon al mei! Over minder dan een maand ben ik jarig! Woehoe!
Afgelopen twee weken waren druk, wellicht dat ze daarom ook voorbij zijn gevlogen. Ze stonden vooral in het teken van mijn kamer, die steeds mooier begint te worden. Ook komt er weer een lading aan lekker eten voorbij, zoals je van me gewend bent ;-) 

Wat waren de laatste twee weken van april weer mooi! Ok, af en toe wat buien, en afgelopen vrijdag leek het weer even winter, maar verder zat ik veel in de zon (met m’n nieuwe hoed!).

Mijn Pasen was saai, ik was namelijk gewoon aan het werk. Wel maakte ik dit heerlijke Paasdiner voor mezelf: pompoensoep met stokbrood, kaas en dips.

Selfie! Word zo blij van deze zomerse foto. Heb ‘m maar gelijk als twitterprofielfoto ingesteld. Oh, met nieuwe ketting trouwens, van de WE. Hij is goudkleurig en heel erg gaaf!

Woensdag’s scheen het zonnetje weer heeerlijk. Eerst heb ik bij Maura in de tuin gezeten, maar daarna zijn we naar het park verkast met allemaal lekkere dingetjes. Jum!

Daarna ging ik door naar mijn Journalistiek Schrijven cursus, waar ik altijd zo veel inspiratie van krijg! ‘s Avonds nog snel aan de slag gegaan voor m’n blog.

Donderdag was een leuke dag, m’n moeder en tante waren een dagje in Utrecht. Ik liet ze alle leuke straatjes zien en nam ze mee voor een lunch bij KEEK. Super lekker als altijd. Ik nam nog een heerlijke frambozen-witte chocolade koek mee voor onderweg. Ook ontzettend lekker! Als iemand van KEEK dit leest: mag ik het recept?? ;-)

Vervolgens zag ik erg mooie kleden en kussens van House Doctor in een leuk interieurzaakje in de Twijnstraat. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een kleed, maar kon niks vinden.

Op de Lijnmarkt trok m’n tante ons een winkel in, een winkel waar ik al heel vaak voorbij ben gelopen zonder te weten dat ze op de benedenverdieping de prachtigste kelim’s verkochten. Ik liep dus ook tegen deze prachtige kelim aan en was meteen verliefd!
Maar ja, het is wel een dure aankoop, en zou hij wel in mijn interieur passen (qua stijl en grootte?). Dus hup naar huis, alles opgemeten en toen toch maar de knoop doorgehakt: nu is het kleed van mij! En ik ben er zoooooooo ontzettend blij mee!!

Daarna moesten we natuurlijk even bijkomen met een caramelfrap. Ik legde m’n moeder uit dat als je in Starbucks bent en een frappuccino drinkt, je een selfie moet maken. Liefst met logo naar de camera gekeerd, maar bij mijn moeder zie je haar naam (met ‘AKA mama’ erachter, haha. M’n collega’s ‘kennen’ m’n moeder inmiddels), en dat is eigenlijk nog leuker.

Daarna stortten we ons ook nog op de burger van La Place, met prachtig zicht over Utreg. Daarna zaten we inderdaad vol en was het wel tijd om naar huis te gaan.

Waar ik met mijn kleed aan de slag ging: verticaal?

Of horizontaal? Het werd horizontaal, al ligt het kleed nu iets meer richting de kist (en niet zo ver onder de verwarming haha). Later deze week komt er nog een kleine room tour sneak peek online, maar ik zal ook nog een apart artikel over het kleed maken. Daar vertel ik je alles over kelim’s, de winkel waar ik mijn kelim heb gekocht en geef ik nog wat interieurtips (zo weet ik nu dat ik mijn kleed niet verticaal had mogen leggen, want hij moet in de lengte van je kamer!).

Vrijdag was het warm! Maar mij hoor je absoluut niet klagen! Ik ging samen met een collega/vriend chillen in het park. Ik droeg m’n maxidress (die ik trouwens ook de dag ervoor had gekocht. Ik vind die dingen altijd zo mooi bij anderen, maar zelf stonden ze me niet. Totdat ik deze van H&M aan probeerde!), samen met m’n flaphoed. 
Best wel gewaagd, maar met m’n fashionable collega die ook een hoedje droeg aan mijn zijde durfde ik het aan. Ik kreeg overigens best wel wat complimentjes dus voortaan zet ik gewoon lekker m’n hoed op haha. M’n collega is trouwens net actief geworden op instagram, waar hij hele mooie fashion tekeningen plaatst. Zeker even een kijkje nemen!
‘s Avonds ging ik nog even met Maura de stad in. Ik had eigenlijk niet zo’n zin in de drukte, maar het was uiteindelijk zo leuk!! Ik heb echt de meest hilarische foto’s van deze avond, maar ter bescherming van onze reputatie plaats ik die maar niet online ;-)
Op Koningsdag moest ik gewoon werken, en was het eigenlijk niet zo’n bijzondere dag. Behalve dat deze super grote en harige hond op mijn werk was.
En: Christa kwam langs om mij deze poster te geven. Hier ben ik zo ontzettend blij mee, en Christa zo dankbaar voor! Het zit namelijk zo: een tijd geleden plaatste ik een post over posters in interieur, en sloot ik af met deze poster. Deze is onderdeel van een collectie posters met quotes van Andy Warhol, deze hebben ooit in het Modern Museum van Stockholm gehangen.
Inmiddels zijn het echte designitems geworden, en zijn ze heel erg gewild. Echter, ze zijn super moeilijk verkrijgbaar! Je kunt ze alleen in de museumwinkel in Stockholm kopen. Gelukkig was daar Christa, die me een mailtje stuurde waarin ze vertelde dat ze in Stockholm woonde en ze de poster wel even voor me wilde halen. Toen bleek dat de verzendkosten heel erg hoog waren (zo’n €50, de poster zelf is slechts €15), bood ze ook nog aan om ‘m gewoon mee naar Nederland te nemen, aangezien ze hier toch rond Koningsdag was. 
Dus ja, ik heb eigenlijk vrij weinig hoeven doen om deze poster in mijn bezit te krijgen? Ik vind dit nog steeds zo bijzonder, en ben heel erg blij met zulke lezers. Super lief Christa, bedankt!
‘s Avonds gingen we vroeg dicht, dus hadden we (enkele collega’s en ik) eindelijk tijd voor wat quality time: pizza en… Rummikub! Blijkbaar schuilt er in mij een ware Rummikubber, want mijn team won twee keer op een rij. Best wel leuk spelletje eigenlijk… ;-)
Maandag was een bijzondere dag: zowel Maura als mijn schoonzusje kregen hun masterbul Psychologie uitgereikt. Dat was twee keer een lange zit achter elkaar, maar de moeite waard. Gelukkig was in de tweede ronde John Ewbank aanwezig (zijn vriendin studeerde blijkbaar af), wat alles nog enigszins grappig maakte. We hoopten nog dat ie zou uitbarsten in het Koningslied, maar helaas.
Dinsdag was ik bij mijn vader, waar ik op alle beestjes paste en ik rustig aan mijn blog kon werken. 
Woensdag en donderdag was ik aan het werk, op zulke dagen maak ik eigenlijk weinig tot geen foto’s. We schakelen dus over op vrijdag! Ik was al vroeg wakker want ik wilde naar Ikea voor bovenstaande lamp. Uiteindelijk bleek die in het echt veel te lomp en groot voor mijn kamer te zijn, dus ik ging voor goedkoop tijdelijk exemplaar.
Deze om precies te zijn. Voor nu vind ik deze ook wel leuk, en hij was maar €13!
Na de hele dag mijn kamer verder te hebben opgeruimd ging ik snel naar de winkel om nog wat dingen in te slaan: wijn, rucola, geitenkaas, pancetta.. dat beloofde een goede maaltijd.
En dat werd het ook! Maura kwam eten en we maakten deze heerlijke voorjaarsrisotto met groene asperges, pancetta, geitenkaas, rucola en parmezaan. En hij was goddelijk lekker! We konden ook weer lekker foodbloggen en uitgebreid foto’s nemen. Dat is zo fijn aan een vriendin die ook blogt ;-). Morgen staat het recept (en het resultaat van de food fotoshoot ;-)) online!
Gisteren ontbeet ik met rood fruit en homemade donuts die Maura voor me had meegenomen. Beter ontbijt kan niet toch? ;-)
Daarna de stad in om wat spulletjes te halen, o.a. shampoo bij The Bodyshop. Ik werd daar zo vriendelijk geholpen! Bovendien kreeg ik 30% korting (ik rekende €26 af i.p.v. €65!) en ik mocht een gratis lipgloss uitzoeken. Whoa! Super leuk, en wat is die Grapefruitlijn lekker!
Ik liep over de markt terug naar huis, en kon deze oranje/roze roosjes niet weerstaan, dus nam deze ook mee. 
‘s Avonds kwam mijn vader onverwachts langs. Om een beetje uit te pakken (en om het restje asperges op te maken) maakte ik deze asperge galette van Maura. Zo lekker! En zelfs zonder hulp van Maura lukte het! Jeej!
Mijn vader hing gelijk dit rekje voor me op, ben er zo blij mee! Het is dus een String Pocket look a like, van Tomado. Je kunt hem kopen via de Hema webshop (zoek op ‘boekenrek’). Ik heb er uiteindelijk maar €30 voor betaald, een stuk voordeliger dan de echte.
Wat is ‘ie mooi he? Ik kreeg ook gelijk allemaal leuke reacties op instagram.
Zo, en dat waren mijn twee weken! Mijn kamer begint steeds meer te lijken op het plaatje wat ik in mijn hoofd heb. Ik moet nu alleen nog nieuwe gordijnen, wat fotolijsten boven mijn bank ophangen en ik wil de schouw verven. Oh en misschien mijn stoelen ook nog wel. En verder mogen er nog wel wat accessoires bij. Maar yes, het wordt al heel mooi!
Komende weken heb ik nog niet heel veel plannen. Ik heb een afspraak bij de kapper staan en twijfel om eens iets heel anders te doen. Daarnaast komen nog twee vriendinnen over om te shoppen en te stappen in het mooie Utrecht. En ohja: morgen bevrijdingsfestival! Gaan jullie ook? In ieder geval twee leuke weken, vast weer goed voor een volle diary de volgende keer ;-).

Het nummer bij deze diary is No Diggity, en dan de versie van Chet Faker. Het origineel was natuurlijk al goed, en de cover van Ed Sheeran vond ik ook best leuk maar deze van Chet Faker overtreft alles. Perfect voor een zwoele voorjaarsavond, je voelt de zomer gewoon lonken ;-). Sowieso is Chet een aanrader qua muziek.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Marion

  Wat een heerlijke Diary om te lezen en bekijken! Thanks. Lekker wakker worden zo op de zondagochtend…. :-)

 2. Hahahah die foto van Koningsnacht daar moest ik echt hard om lachen (ik heb ook nog 100 selfies op m’n telefoon staan haha).

  Je kleed is zo mooi, ben jaloers! En je kamer wordt ook echt steeds leuker!

  Enne wat is je galette mooi geworden, zie je wel je bent ook gewoon een keukenprinses ;)

 3. Die selfie is echt zo tof! En dat kleed! Wauw! Horizontaal is hrt mooiste inderdaad.

  Die maxi dress staat je echt heel er mooi trouwes!

  Oh. En ik wil ook het recept van dat koekje :O

 4. Linda

  Wat een gezellige foto’s weer :-) Het rek is echt mooi en het kleed ook! En die ketting heb ik ook, maar dan in het zilver. Ik vind hem echt leuk!

 5. Lauriëtte

  Wat een leuke diary! Dat kleed, zo mooi! & Die jurk, must have! Heb je misschien een linkje van welke jurk het is? Hij is echt prachtig! & dan die string pocket look a like, scheelt super veel geld maar is net zo mooi! Word hier helemaal gelukkig van haha!

  1. Marlous H

   Ik heb zo 123 geen link, maar hij was 14,95 en hij hing er ook nog in het grijs en kobaltblauw!

 6. Nanda

  Wat een fijne weken! En die jurk staat je goed hoor. Vind je kleed ook erg mooi trouwens, ben benieuwd naar het totaalplaatje.

 7. cheyenne

  wat een heerlijke weken :) en is de cursus journalistiek schrijven aan te raden? zat er zelf ook aan te denken deze de volgende keer te volgen!
  xo, cheyenne

 8. Wat een leuk hoedje!
  En een hoop lekker eten ook, yum.
  Nu zit ik wel de hele dag met No Diggity in mijn hoofd,
  je wordt bedankt, haha.

 9. leuk artikel! Het is leuk om je interieur zo stukje bij beetje een geheel te zien worden! Het boekenrek is erg leuk!

 10. Irene

  Fijne 2 weken waren het zo te zien! Ik vind je maxidress super, maar ook het bloemetjes jurkje/topje(?) van de 2e foto is leuk!
  Ik hoop dat er bij Maura snel een donutrecept online komt want ze zien er yummy uit!

 11. Tessa

  Ik volg je ook net op instagram! Je hebt zulke leuke foto’s hihi en daarna vond ik pas je blog! Superleuk!!

 12. Ines

  Leuke foto’s! Die ketting in je eerste foto is erg mooi!

 13. yvonnedo

  Leuke foto’s weer! En heerlijk is dat liedje wat je erbij hebt gezet.

 14. Stephanie

  Jouw weken zien er altijd zo gezellig druk uit! Welke kleur nagellak draag je trouwens op je nagels op die picknickfoto?

 15. Wat leuk om weer te zien. De jurk staat je echt geweldig en ohh.. Wat is dat kleed geweldig en ohh.. Dat “boekenrek” is echt geweldig. Ik verheug me nu er al op om een eigen kamer te hebben.. Ik ben erg benieuwd naar een room tour, die zal vast geweldig worden.
  Xoxo chy

 16. Raya

  Wat een heerlijke foto’s heb je gemaakt!
  Ben al helemaal zot van je ketting ;)

Geef een reactie