Diary: week 19 & 20

Na regen komt zonneschijn, zo bleek ook afgelopen weken weer.. Stiekem vond ik het ook wel gezellig, die tekende regen tegen de ruiten en het gerommel en gedonder in de verte. Maar: ik blijf een zomerkind, dus doe mij maar dit heerlijke zonnetje!
Dat is ook deels de reden dat deze diary niet zoals gewoonlijk op zondag online kwam, maar vandaag. Zaterdag was ik nog laat in de stad, en gisteren heb ik vooral van het mooie weer genoten. Maar dat leverde wel nog wat mooie foto’s voor deze diary op ;-)

Maandag 5 mei ging ik naar het bevrijdingsfestival. Ik had nog goede herinneringen van vorig jaar, en ook deze keer was het weer erg leuk. Weer scheen de zon, en Kensington Go Back to the Zoo zorgden voor een leuk feestje. Wat is dat zomerse festivalsfeertje toch leuk!
Donderdags ging ik naar de kapper. Ik ga altijd naar The Graduates. Hier krijg je vooraf aan je knipbeurt eerst een gesprek, waarbij je je wensen kunt doorgeven en waar de haarstyliste haar advies geeft. 
Bij mij zouden we voor ‘beachy’ haar gaan. Ik wilde er niet te veel van af, maar er mocht wel wat volume en een masker in.
Uiteindelijk nam ik een color & shine boost wat ook wat extra kleur geeft. Daarvoor moest ik wel een halfuur als een soort leftover foodie in plastic folie onder een droogkap.. haha. 
Maar het resultaat mag er wezen.. kijk hoe mooi! De kleur trekt over een tijdje vanzelf weg (het is geen echte spoeling, meer een laagje over mijn haar heen), maar ik denk er serieus over na om in de winter het in deze kleur te verven.
Ik werd geknipt door de lieve en uiterst bekwame Sanne. Zij werkt eigenlijk bij The Graduates in Eindhoven, maar tot de zomer zit ze nog in Utrecht. Mocht je een afspraak maken, vraag dan naar Sanne! Met de vriendelijke groeten van mij ;-)
Daarna ging ik door naar de boekpresentatie van het kookboek Goed Zoet, waar ik eerder al over vertelde. Hier komt snel een review over online!
Vrijdag kwamen vriendinnen bij me op bezoek in Utrecht. Een van hen is ontzettend goed met make up, zie haar instagram. Ik zeur d’r al maanden aan d’r kop of ze een blog begint, wellicht kunnen jullie het ook nog eens vragen? Ze heeft zoveel talent!

We shopten wat make up (ik heb eeeindelijk een mooie foundation in de juiste kleur, die niet te pannekoekerig is) en ze maakte een smokie ei bij me. Op de foto komt de look totaal niet tot z’n recht omdat het met de crappy frontcamera van mijn telefoon is gemaakt, maar toch. Kreeg er ook ontzettend veel lieve reacties op, dus thanks! ^_^
Tijdens het shoppen werd ik trouwens herkend door de medewerkster van The Bodyshop, zo leuk! Ik vind het altijd heel erg leuk als lezers me aanspreken – maar ook een beetje eng hoor. Ik probeer maar altijd zo aardig en ‘gewoon’ mogelijk over te komen ;-)

‘s avonds aten we bij een Mediterraans restaurant in de Zakkendragerssteeg. Was lekker, maar niet heel bijzonder.
Zaterdag kwamen mijn broer en schoonzusje op visite bij mijn andere broer en schoonzusje (die ook in Utrecht wonen), dus schoof ik ook aan voor een broers en zussen middag. Het was nog steeds saai en regenachtig weer, dus we hebben vooral op de bank gehangen maar dat was toch heel fijn!
In het weekend werkte ik ook, en probeerde ik een nieuw food item uit van mijn werk: een bulgur salade met o.a. pompoen, kikkererwten en falafel. Serieus lekker, ik ga eens proberen of ik deze na kan maken.
Dinsdag lunchte ik bij Barbeton en kocht ik een nieuw (en nu al favoriet) kookboek: The Forest Feast. Beiden hebben jullie al voorbij zien komen op de blog.
Donderdag ging ik naar mijn moeder, en doken we wat oude fotoboeken in. Zo grappig. Dit ben ik, een jaar of 3 oud. Kijk mijn apenteentjes! ;-)
We lunchten bij Sid en Liv, mijn lievelingsplek in Nijmegen. Ik heb er zelf ook een jaartje gewerkt, en het voelt altijd een beetje als thuis komen. Ook hebben ze de allerlekkerste dirty chai latte (dirty betekent dat er een shot espresso in zit) van heel Nederland!
Daarna wandelden we nog wat door de stad, o.a. naar de nieuwe Dille en Kamille die ontzettend mooi is! Bij zara spotte ik deze mooie maxidress met lage rug, ik kreeg ‘m cadeau van mijn moeder. :-)
Hebben jullie nog tips voor de juiste schoenen bij deze jurk? Slippertjes kunnen natuurlijk sowieso, verder twijfelde ik over m’n lage witte all stars.. advies is welkom!

‘s Avonds gingen we naar een mini festival van mijn moeder’s werk. Moeder en dochter :-)

De volgende dag zat ik alweer vroeg in de trein richting Utrecht. Onderweg bewerkte ik wat foto’s (ik pas meestal de belichting en grootte aan).

Zaterdagavond ging ik nog even met collega’s de stad in. We zaten op het terras bij de Rechtbank, wat een heel fijn terras is! Het is lekker groot, heeft chille loungebanken en is best rustig ondanks dat het midden in het centrum zit.
Uiteindelijk werd het nog vrij laat, en zijn er ook veel foto’s gemaakt maar die zal ik maar niet op het internet zetten ;-)

Een van de leuke ‘perks’ van het bloggen: pakketjes!

In de doos zaten echte Mason Ball jars, van masonmadness.com. Hier vind je de originele mason jars in allerlei soorten en maten. Zo vind je er bijvoorbeeld ook de drinkbeker, en zijn er allerlei verschillende deksels te verkrijgen waarmee je je pot omtovert tot een bidon of pompfles. Heel erg leuk, en stylish voor in je interieur!

Gisteren was zo’n mooie en relaxte dag! Wat is Utrecht toch mooi!

Sinds ik mijn haar met shampoo van The Bodyshop was (zonder parabenen, siliconen en andere enge dingen) is het veel stugger, maar daardoor ook veel krulleriger! Een hele bos zo :-)

Ik dook het park in, maar ik was niet de enige met dat idee.. wat was het druk!

Gelukkig was m’n favoriete plekje nog vrij, en daar plofte ik neer met m’n boek. Ik heb ruim twee uur in de zon gelegen, met fluitende vogels en geroezemoes op de achtergrond. Het was zo relaxed om even in m’n eentje te zijn.
Ik sloot de dag af in stijl met een heerlijke burger van Meneer Smakers, lekker thuis op de bank. Wat zijn die burgers toch goddelijk lekker..
En dat waren alweer mijn twee weken! Door het slechte weer heb ik de eerste week niet zoveel foto’s gemaakt. Met mooi weer trek ik er altijd meer op uit en ben ik sneller geneigd om foto’s te maken.

Het nummer bij deze diary is natuurlijk Calm After the Storm! Ik ben geen groot songfestivalfan, maar heb vorige week zaterdag toch even de finale gekeken. Ook ik was sceptisch in het begin, maar dat kwam vooral door de presentatie bij DWDD. De uiteindelijke uitvoering (tegenover elkaar, het knipoogje van Waylon) was erg mooi! Vind het nummer ook wel relaxed om de dag mee te beginnen.
De komende twee weken worden druk.. Begin juni ben ik jarig, en dat geeft me altijd een beetje stress. Ik wil het graag vieren, maar wanneer en hoe? Misschien vier ik mijn verjaardag gewoon wat later, zodat ik wat meer tijd heb. Daarnaast heb ik ook een heleboel andere feestjes en events op de planning staan. Gelukkig alleen maar leuke dingen, dus mij hoor je niet klagen! ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Anniek

  Wauw, wat ben jij een mooie meid, die lange jurk staat je ook prachtig! Ik denk dat witte allstars er heel gaaf bij staan, en bruine sandaaltjes met hele dunne bandjes lijken me er ook leuk bij. En hm, wat heb jij lekker gegeten deze week zeg, ik krijg er spontaan honger van! :)

 2. Tessa

  oh jammie al dat lekkere eten! Die jurk staat je zo mooi! En wat tof die masonjars :D

 3. Leneth Witte

  Aah wat een superleuke, uitgebreide diary. Ik zoek nog een goede kapper in Utrecht dus bedankt voor de tip :) en die jurk kan sowieso met All Stars! :) liefs x

 4. Lauriëtte

  Wat een heerlijke zomerse diary vol met lekker eten! Blijf de Mason Jars zo tof vinden!

 5. Lin

  Die frietjes bij de burger zien er ZO goed uit.

 6. Marion

  Die foto met dat boek in het gras! Geweldig! En samen met je mams :-)

 7. Kimberley R.

  Ziet er gezellig uit. Wat een leuke foto’s en een hoop lekker eten. Je haar is leuk geworden!

 8. cheyenne

  ohhh wat een heerlijke week zeg :) en nu heb ik zin in mr. smakers! snel nog maar eens langsgaan.
  xo, cheyenne

 9. Ines

  Superfijne foto’s! Die maxi-dress is erg mooi!

 10. Julia

  Ooh die geurkaars van Dille en Kamille heb ik vandaag toevallig geroken en die is zooo lekker! Ik vond hem alleen vrij duur, dus ik heb hem niet gekocht :( En jouw haar is echt mooi!

 11. Shanna

  Wauw ik krijg echt een zomergevoel bij je foto’s :D
  Je zonnebril, is dat een ray ban clubmaster of een replica? Ik ben namelijk op zoek naar een soortgelijk model als de clubmaster :)

Geef een reactie