Hotspot: Barbeton Utrecht

In de Korte Jansstraat in Utrecht, vlakbij de universiteit, vind je veel koffiebarretjes. Barbeton is er ook een, maar hier kun je ook terecht voor de lunch of een glas wijn. De hippe zaak is tot in de puntjes gestijld: van de betonnen bar (waar de bar zijn naam aan dankt), tot in de vintage meubels en de vlinderdasjes van de obers.
Je kunt hier terecht voor een gezellige kop koffie met vrienden, maar er is ook genoeg ruimte om met je laptop te werken. De zaak is ruim opgesteld, en van echte drukte is meestal geen sprake. Zo kun je lekker je eigen ding doen. Lees verder voor een uitgebreide review!

De zaak zit op de kruising van de Korte Jansstraat en de Jansdam, bij het Janskerkhof. Dit is midden in het centrum, vlakbij de Neude. Bij binnenkomst loop je direct tegen de bar aan, het is ook de bedoeling dat je zelf je drankje hier bestelt.
De zaak is in een soort U-vorm opgesteld. In het midden vind je de bar, met krukken voor het raam en wat tafeltjes. Aan de zijkanten zijn er langere tafels waar aan gewerkt kan worden, afgewisseld met kleinere tafeltjes. Vooral aan deze zijdes is het relatief rustig, en kun je hier prima werken of studeren.
Naast allerlei soorten koffies kun je hier ook terecht voor ontbijt en lunch, of voor een glaasje wijn. Het ontbijt is niet heel bijzonder, maar de lunch ziet er goed uit. Er is keuze uit twee soorten verse soep, verschillende broodjes en boterhammen, en salades. Daarnaast zijn er ook nog heerlijke taarten en gebakjes die je aanstaren vanuit de gebaksvitrine.
Qua koffie hebben ze hier de standaard lattes en espresso’s, waar je eventueel een siroop doorheen kunt doen. Voor echt aparte koffies moet je bij buurman Douwe Egberts zijn, maar Barbeton serveert z’n koffies wel met een heerlijk stukje homemade boterkoek.
Wij gingen voor de soepdeal (á €5,50 voor soep met brood en koffie/thee naar keuze) en de boterhamdeal (á €6,95 voor twee boterhammen, een appel en koffie/thee naar keuze). Iets aan de dure kant, zeker omdat de broodjes niet heel bijzonder waren. De soep was echter heerlijk, en proefde erg vers.
Qua prijs moeten e natuurlijk niet vergeten dat de drankjes erbij in zaten. Die waren trouwens erg lekker, en goed heet. Het schuim was perfect, en de bonen smaakten zacht.

Conclusie: voor de lunch zijn er leukere plekjes in Utrecht, maar voor een heerlijke kop koffie of thee met gebak, óf voor een buiten huis werkplek is Barbeton ideaal. Ik zie mezelf hier ook nog wel werken achter mijn laptopje, nippend aan een cappuccino.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Sophie

  Ziet er best leuk uit :) Ik vind dit soort artikelen altijd erg leuk om te lezen. Ik wil graag na mijn vwo in Utrecht gaan studeren!

 2. Jantine

  Ik heb er een keer binnen gezeten, ‘s avonds loopt er bediening rond en zijn ze meer een soort van café. Helaas waren onze bestelde drankjes er na een uur nog niet ;-) dus zijn we maar weer weg gegaan. Toch jammer, want we waren met meer dan 10 mensen, dat waren een hóóp drankjes die ze niet verkocht hebben.

 3. Lauriëtte

  Wat een leuke plek! Toen ik de foto’s zag dacht ik ook gelijk hetzelfde, dat het een perfect plekje is om een paar uur met je laptop te werken :)

 4. Con leche

  Wanneer ik in Utrecht ben kom ik hier ook graag voor een kop koffie, heerlijk! De lunch is inderdaad verder oke, maar niet heel bijzonder. Ik vind het ook echt de ideale plek om lekker met je laptop te werken onder het genot van een goede kop koffie, leuk! Naast Barbeton zit trouwens Brandmeester waar je goed terecht kunt voor heerlijke koffiebonen, tipje!

 5. Maura - YLT

  Ik fiets er zoooooo vaak langs, maar echt nog nooit naar binnen gestapt. Ziet er wel leuk uit. Anders keertje daar een dag bloggen met laptop en koffie?

 6. Betty

  Hier wil ik graag nog 1 puntje aan toevoegen: Barbeton heeft de beste carrot cake van heel Utrecht ! (en misschien ook wel van daarbuiten) :-)

  1. Marlous H

   Haha ja bij binnenkomst zei ik dat ik sowieso ook een stuk taart zou nemen, maar de soep vulde beter dan verwacht.. toch maar weer terug gaan ;-)

 7. anne

  geweldig zaakje en wat ziet alles er lekker uit ik ga zeker binnenkort

 8. Rozemarijn

  Ik heb nog een tip voor een leuk artikeltje over een andere Utrechtse hotspot! Namelijk: boodschappen doen in de Kanaalstraat. Ken je dat al? Om de tien meter zit daar een een Turkse groentenboer met zijn kleurrijke waren uitgestald. Je kunt er alle soorten groenten, fruit en kruiden kopen, en bij bijvoorbeeld de Persepolis vind je allerlei bijzondere ingrediënten voor een exotisch maaltje. Je waant je echt even op vakantie in het Midden-Oosten. En het is er 100x goedkoper dan de Appie (:

  1. Marlous H

   Ja leuk! Ik heb zelf 1,5 jaar in Kanaleneiland gewoond met alle turkse groentemarktjes om de hoek. Kom ook graag in Lombok (dat vakantiegevoel ja!). Al betrap ik me er nu op dat ik vaak snel naar de jumbo ga, die 100 meter van mijn huis af zit..

Geef een reactie