Hotspot: Make my day Nijmegen

Ik ben dol op concept stores: zaken waar het draait om de productbeleving, en waar vaak veel meer te doen is dan alleen kopen. Meestal vind je er aparte en unieke items, anders dan wat je overal al vindt. Ook in Nijmegen zit zo’n concept store: Make My Day, in de oudste (en leukste!) winkelstraat van Nederland: de (stikke) Hezelstraat.
Net geopend, maar nu al superleuk! Je kunt hier namelijk ook terecht voor een knipbeurt of een verse koffie. Naast leuke en unieke producten van opkomende designers of aparte merken kun je hier ook terecht voor kleding, zowel nieuw als vintage.
Eigenlijk kun je je hier de hele middag vermaken: laat je haar en nagels doen, zoek een bijpassende outfit en plaktatoeage uit en rust daarna uit met een frisse smoothie. Oh, en zo nu en dan kun je er ook terecht voor een workshop of ander creatief event. Beter kan niet toch? Lees verder voor meer informatie over deze leuke hotspot.


Make My Day is vrolijk, gekleurd en een beetje gek. Een passende naam ook, want het kan niet anders dan dat je hier vrolijk weer naar buiten loopt. De sfeer is een beetje werelds: een mix van urban-Londen met hip en trendsettend Stockholm.
Je vindt er veel Scandinavische kledingmerken, maar door de samenwerking met vintagewinkel Porch People is er voor elke portemonnee wat wils. Die samenwerkingen zijn kenmerkend voor Make My Day: zo vind je er ook de kapsalon van Amy, en café Louis wordt gerund door Laura. 

Bij Make My Day kun je echt terecht voor unieke en leuke hebbedingetjes. Ze zijn goed op de hoogte van de laatste trends, ik zag veel populaire producten uit de ‘online wereld’, zoals de plaktatoeages van Tattly, of de posters van Cavallini & Co. Deze producten zijn vaak alleen online verkrijgbaar, maar het is juist zo fijn om ze eens in het echt te zien en te voelen.
Bij café Louis kun je terecht voor gezonde powersapjes en zoveel mogelijk biologisch en fair trade gerechten, ook geschikt voor vegans. Maar lekker door een krantje bladeren en al het voorbijgaand winkelpubliek bekijken kan natuurlijk ook.

Make My Day is verfrissend en vernieuwend, en er is altijd wel wat te beleven. Mocht je binnenkort naar Nijmegen gaan, vergeet dan niet om hier even een kijkje te nemen. Zoals ik al zei: in een concept store draait het om beleving, en alleen een kijkje nemen is al heel erg leuk! Pas op: met lege handen (of maag) naar buiten lopen is bijna onmogelijk.. ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Lotte

  Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een concept store gehoord, ik ben niet zo’n shopper, maar dit ziet er ontzettend leuk uit. Wat apart ook dat er een kapper bij de winkel inzit. Je hoeft echt nergens anders meer heen, haha!

 2. Mirne

  Dit ziet er echt heel erg leuk uit! Nog nooit zo’n concept store gezien.

 3. Evi

  Aah, dat ziet er heel gezellig uit! Jammer dat ik niet echt in de buurt woon!

 4. Sophie

  Wat een aparte maar toffe winkel! Dit kende ik nog niet.

 5. Magali

  LEUK! Ik heb het gevoel dat ik veel beter bij dat soort dingen kan gaan kijken en ‘winkelen’ dan in grote H&M-like winkels..

 6. Sara

  Dat is nog eens leuk. Ik werk in Nijmegen en ik was van plan om morgen een kijkje te gaan nemen in de stad, dus ga ik sowieso ook eventjes bij deze winkel kijken. :)

Geef een reactie