Moederdag cadeau per post

Vandaag is het Moederdag, tijd om onze lieve en sterke moeders in het zonnetje te zetten. Zelf ben ik helaas aan het werk vandaag, dus bedacht ik iets leuks: een verrassingspakketje per post! Omdat mijn moeder zelf trouwe volgster is van mijn blog kon dit artikel helaas niet eerder online komen, maar ik wilde het idee toch met jullie delen. Zo’n pakketje is natuurlijk altijd leuk om te sturen, en ook heel geschikt voor beste vriendinnen ;-).
Lees verder voor meer informatie over de inhoud en over het verzenddoosje. Ik wens jullie vandaag een hele fijne Moederdag! En iedereen die het vandaag om wat voor reden dan ook zonder mama moet doen: dikke knuffel :-).

Het doosje
PostNL heeft een speciaal brievenbuspakket tarief: je betaalt €3,84 voor een pakketje. Hij mag niet zwaarder wegen dan 2kg en de maximale afmetingen zijn 38 × 26 × 3,2 cm. Vooral die laatste afmeting is belangrijk, hij moet namelijk wel door de brievenbus passen, anders betaal je gelijk het pakketpost tarief á €6,75.

Je kunt zulke doosjes bij het postkantoor, een copyshop of online kopen. Ik ging voor een A5-formaat en betaalde hier een euro voor. De doosjes zijn vaak van wit of bruin karton, perfect om nog een beetje op te leuken! Ik gebruikte mooi papier, washi tape en een dikke stift.

De inhoud

Het leuke aan zo’n doosje is dat je er net wat meer dingen in kan stoppen, en zo je kaart wat extra’s kan geven. Moederdag staat een beetje in het teken van verwennen, dus ik ging voor ‘lekkere’ dingen (zowel letterlijk als figuurlijk). 
Het maximale gewicht van 2kg is vrij ruim: mijn pakketje was nog niet eens 1kg! Maak je over het gewicht dus niet al te veel zorgen, let vooral op dat je product niet te dik is. Ter inspiratie de inhoud van mijn doosje:
– Maskertjes van Hema, deze zijn lekker dun dus kunnen er altijd wel bij!
– Losse thee, dit was een proefsetje en ideaal voor mijn pakketje want gewonde theezakken zijn te dik.
– Een mini bodybutter van The Bodyshop. Deze is precies dun genoeg voor zo’n pakketje, en geeft wel een luxe uitstraling (sowieso zijn deze butters zo lekker!)
– Een lipproduct, make-up is natuurlijk ook ideaal voor zo’n klein pakketje!
– Een travelsize luchtje, ook deze was precies plat genoeg voor in het pakketje.
Als laatste voegde ik nog wat chocolade toe, omdat mijn moeder dol is op chocola en dit er ook makkelijk bij paste.
Als extra toevoeging zou je kunnen denken aan confetti (past er ook altijd bij en is lekker vrolijk!), een mooie poster, een dun boek (of bijvoorbeeld zo’n dwarsligger), een cd/dvd, kruiden of zaadjes, een tijdschrift, mooie schrijfwaren, foto’s.. De doosjes zijn er ook in grotere maten (A4), voor grotere voorwerpen.
Ik vond het in ieder geval heel erg leuk om op zoek te gaan naar allerlei kleine cadeautjes, en ben zo benieuwd naar de reactie van mijn moeder! Ze verwacht als het goed niks, en al helemaal niet van de postbode ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Maura - YLT

  Aaaah, heel leuk dit. Ligt het vandaag bij haar op de deurmat? Is ze vast heel blij mee :)

 2. Elianne

  ja wat een leuke verassing van mijn lieve meisje, mijn dag kon niet meer stuk.
  Werk ze vandaag en tot van de week als we ons moeder-dochter moment hebben bij radboudrocks met Miss Montreal en de Kik…..

 3. Emmelien

  Oh wat leuk is dit! Ik ben dit jaar nog in Nederland, maar volgend jaar zit ik als au pair in Californië en ik was nu al aan het nadenken wat ik mijn moeder dan kon sturen… Zo’n klein pakketje is perfect! Mijn moeder is alleen helemaal niet van de beautyzaken (dit jaar kreeg ze een hoesje voor haar nieuwe telefoon…), maar misschien kan ik zo’n doosje maken met een typisch Amerikaans ontbijtrecept en wat ingrediënten, en een kaartje erbij dat ik mijn best heb gedaan om zo dicht mogelijk bij een ontbijtje op bed te komen!

  1. Marlous H

   Hahaha ja mijn moeder is ook helemaal geen beautymens hoor. Maar ze gaat maar lekker met een masker op d’r benen insmeren met een bodybutter en dan op de relaxstand ;-)

 4. Lotte

  Wat handig dat je zo’n doosje gewoon bij het postkantoor kunt kopen! Anders moet je er zelf met de meetlat langs om te controleren of de afmetingen wel binnen de normen zijn. Weer wt geleerd. :) Zeker iets om te onthouden en mijn moeder, zusjes of vriendinnen en keer mee te verrassen. Ontzettend leuk! En wat een heerlijk pakketje, daar is je moeder vast blij mee. ;)

 5. Lauriëtte

  Dit is zo’n tof idee! Hoewel een kaartje al een mooi gebaar is, vind ik dit veel leuker! Misschien handig voor volgend jaar!

 6. Superleuk pakketje!
  De buitenkant is ook nog eens heel erg mooi geworden.
  Je mama is er vast heel blij mee :)
  Liefs, Rensina

 7. Kim

  Super leuk idee! Je hebt er echt een mooi pakketje van gemaakt :)

 8. Aww, super leuk! Toch een fijn pakketje, lekker persoonlijk en niet per se duur. Wij deden nooit aan moederdag, eigenlijk. Nu nog steeds niet. =P

 9. Eva C.

  superschattig gedaan. Ze zal er wel erg blij mee zijn geweest ;)

 10. Linda

  Wat leuk bedacht! Inderdaad leuk om te doen als je iets anders te doen hebt met moederdag!

 11. Marleen

  wat een ontzettend leuk idee en geweldige inhoud! Zeker als je moeder verder weg woont een ideaal cadeau.

Geef een reactie