My favorite magazines

Magazines verkeren in een zware tijd: steeds meer magazines worden opgeheven omdat ze niet meer winstgevend zijn. Het is steeds lastiger om met online media te concurreren, en magazines zouden niet meer vernieuwend zijn.
Zelf vind ik dat erg jammer: niets fijners dan met een stapel tijdschriften in het zonnetje zitten. Tuurlijk lees ik ook graag blogs en is er inderdaad al veel informatie te vinden op het internet. Mode of beauty reportages in tijdschriften vind ik vaak ook niet zo interessant. Maar reisgidsen, recepten, mindstyle artikelen of binnenkijkers vind ik juist hartstikke leuk! En zeg nou zelf: een blog lees je nou eenmaal niet zo soepel in bad, of in de volle zon.

Er wordt vaak gezegd dat er helemaal geen leuke tijdschriften meer zijn, maar daar ben ik het niet mee eens! Vandaag laat ik jullie mijn favoriete Nederlandse tijdschriften zien, en hoop ik dat jullie ook nog wat leuke tips voor me hebben. Hoe graag ik ook blog en van het bloggen hou, laten we de print media in leven houden!

Jamie Magazine

Jamie Magazine verschijnt 8 keer per jaar, en staat vol heerlijke recepten, kookboekentips en cityguides. Het blad is mooi vormgegeven, en wordt gedrukt op mooi stevig mat papier.
Hoewel de tips en aanbevelingen altijd actueel zijn en de recepten aangepast op seizoen, is het tijdschrift verder vrij tijdloos. Daardoor kun je ze prima bewaren en later nog eens inkijken. 

Zelf vind ik de cityguides altijd het leukst (deze maand staat er een uitgebreid stuk in over Utrecht!), maar ook uit de recepten haal ik veel inspiratie (zowel op kookgebied als op fotografiegebied). Verder ben ik Jamie fan, dus ja: Jamie Magazine is een favoriet!

Flow Magazine

Flow Magazine is uniek in z’n soort: dit valt niet te vervangen met een digitaal product. Flow gebruikt verschillende soorten papier, met mooie afbeeldingen en quotes. Daarnaast zit het altijd vol extra’s, zoals invulboekjes en papierenslingers. 
Ook de inhoud is bijzonder: veel diepgaande interviews of mooie psychologische artikelen. Ik merk dat ik niet helemaal binnen de doelgroep val: ik ben wel dol op het creatieve gedeelte, maar qua leeftijd ben ik net wat te jong. Meestal maakt dat niet uit, maar bij artikelen over co-ouderschap of de overgang haak ik af.
Ik koop Flow meestal in de winkel, omdat ik niet elke uitgave even interessant vind.

Toch is het een van mijn favoriete bladen: Flow leert je tot rust te komen en gelukkig te zijn met wat je hebt.

101 Woonideeën 

Van alle woonmagazines vind ik 101 Woonideeën het leukst, door z’n vrolijke en creatieve insteek. In elke uitgave komen meerdere binnenkijkers (mijn favoriete rubriek) aan bod, en daarnaast staan er ontzettend veel DIY’s en tips in ter inspiratie voor je eigen huis. 
Ondanks Pinterest en de vele blogs vol interieurinspiratie blijf ik 101 Woonideeën een aanvulling vinden, omdat ze veel content zelf maken die je dus nog niet eerder ergens hebt gezien.
Zelf heb ik een abonnement op 101 Woonideeën en lees ik ‘m elke maand trouw.

Flair

Flair ken ik al jaren, ik las ‘m vroeger wel eens bij de kapper. Ik vond het maar een suf en degelijk vrouwenblad. Een paar jaar terug kreeg het blad een make over en nu is het een heel leuk blad geworden! Het blad is wat minder suf, maar het is nog steeds een echt vrouwenblad (geen tienermagazine, waar er zoveel van zijn).
Het verschijnt elke week en het lijkt wel een beetje op een lifestyleblog: je vindt er van alles wat. Vaak een interview, een binnenkijker, reistips en mijn favoriet: de pagina’s met tips voor nieuwe boeken, films, events en andere dingen. 
Je hebt Flair zo uit, daar is het dan ook een weekblad voor. Toch vind ik ‘m de moeite waard. Het blad is mooi vormgegeven en gaat heel erg mee met de tijd en het digitale tijdperk. Ik heb geen abonnement op Flair, maar zodra ze een keer een leuke deal hebben ga ik het toch eens overwegen!
En verder..
Naast bovenstaande bladen lees ik af en toe ook nog wat andere bladen. Niet direct favorieten, maar af en toe wel leuk genoeg om door te bladeren.
Glamour neem ik af en toe mee, voor €3 krijg je toch nog een vrij compleet blad. De beauty en fashion rubrieken boeien mij wat minder, maar de interviews en lifestyleartikelen vind ik erg leuk. Ik heb ooit een abonnement op de Glamour gehad, maar nu koop ik ‘m alleen nog af en toe los.
De Linda vind ik ook leuk, ik geloof dat dit het enige blad is waar ik de editorials oprecht leuk vind en graag lees. Ook de columns van Sylvia Witteman en de mooie artikelen lees ik graag, maar verder merk ik wel dat ik niet helemaal binnen de doelgroep val. Het blad is vrij duur, dus daarom gooi ik ‘m wat minder snel in m’n mandje.
Als laatste de Quest, die ik stiekem ook heel leuk vind! Vol weetjes en feitjes, waar ik dol op ben. Al is dit wel echt zo’n blad wat je voor de vakantie koopt, wanneer je een stapel tijdschriften meeneemt naar het strand. Niet per se mijn eerste keus, maar wel een leuke!
Nu ben ik heel benieuwd naar jouw favoriete magazines. Misschien heb jij nog leuke aanraders voor mij? Want nogmaals: niks fijners dan een papieren magazine wat je altijd en overal kan lezen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. cheyenne

  jaaa heerlijk tijdschriften :) het internet zou ze voor mij niet kunnen vervangen! soms heb ik gewoon even genoeg van het staren naar een beeldscherm. ik heb zelf abonnementen op viva & flow, dat zijn wel mijn favorieten. soms pik ik ook een cosmopolitan mee, maar alleen omdat er bij mijn ouders thuis een abonnement loopt, af en toe een flair en voor eten meestal delicious! de linda klinkt wel erg goed moet ik zeggen, misschien vandaag ook maar eentje meenemen :)
  ox, cheyenne

 2. Anniek

  Van al deze tijdschriften vind ik het Jamie Magazine denk ik wel het leukste. Ik vind de vormgeving altijd heel erg gaaf, en die recepten die erin staan, ZO LEKKER! Leuk artikel!

 3. Desirée

  Stuk voor stuk fijne tijdschriften! De flow is een bijzonder magazine :) Thuis lees ik regelmatig de Libelle, m’n moeder heeft daar een abonnement op dus dat is handig. Vooral veel columns en diepte-interviews, leuk om te lezen.

 4. Anieke

  Ik ben een groot voorstander van tijdschriften! Zo nu en dan loop. Ik eens naar de boekhandel om daar heel bewust een tijdschrift te gaan kopen. Ik kies vaan voor de Flow of de Happinez, maar heb een tijd een abonnement gehad op de Quest en op de Optimist, die laatste is ook echt een aanrader als je interesse hebt in duurzame projecten en allerlei andere dingen waar je bij van wordt!

 5. Lauriëtte

  Jaa laten we de magazine wereld in leven houden! Vind het gewoon zo fijn om een echt tijdschrift te lezen, denk dat ik nooit zal overstappen naar de digitale magazines of naar zo’n e-reader! Leuk om te zien wat jouw favoriete tijdschriften zijn. Heb zelf een abonnement op de Flow en Linda! :)

 6. Kim

  Ik hou van Flow magazine! Jammer dat hij zo duur is :(

 7. Irene

  Het zou inderdaad zo fijn zijn als tijdschriften zouden blijven bestaan! Ik lees graag de Landidee, maar ik droom dan ook over een huisje op het platteland ;). Verder vind ik de Delicious een erg fijn blad :). Jamie Magazine moet ik ook maar een keer uitproberen!
  Leuk artikel trouwens, misschien dat ik maar eens in de zon ga liggen met een stapeltje ;).

 8. Pauline

  Tegenwoordig koop ik eigenlijk geen tijdschriften meer, zo af en toe kocht ik de VOGUE maar die vind ik nogal prijzig. Maar deze zien er zeker niet verkeerd uit! Wie weet neem ik er binnenkort eentje mee naar huis :).

  Liefs,
  Pauline

 9. Con leche

  Ik vind tijdschriften lezen ook echt heerlijk en al helemaal met dit prachtige weer heerlijk buiten met een kopje koffie of vers sapje! :) Jamie vind ik ook erg leuk. Ook Delicious vind ik een erg leuk food-tijdschriften met lekkere recepten, mooie fotografie en leuke weetjes en achtergrondartikelen. Maar mijn absolute favoriet blijft VTWonen, ook een heerlijk tijdschrift dat qua stijl erg bij mij past en hele leuke binnenkijkers en mooie fotografie heeft!

 10. Daniëlle

  Tijdschriften zijn heel fijn om even te ontspannen. Ik koop altijd standaard een hoop tijdschriften voor op vakantie. De tijdschriften die ik regelmatig koop zijn Foodies, Jamies Magazine en VTWonen.

 11. Pebblyn

  Ik vind de Flow inderdaad heel mooi, maar qua inhoud boeit het mij meestal niet zo… Maar misschien moet ik er eens écht de tijd voor nemen :)
  Ik ben fan van Humo, hoewel ik misschien een beetje bevooroordeeld ben. Veel en lange interviews, vaak met Vlamingen maar ook veel muziek en zo, dus dat lijkt me zelfs over de landgrenzen heen nog interessant ;-)

 12. Evi

  Leuk artikel! Flow heb ik laatst ontdekt, het is inderdaad een erg interessant blad met hele inspirerende teksten en ik vind het daarnaast echt heel leuk voorgegeven!

 13. Kimberley R.

  Ik moet bekennen dat ik zelf ook geen magazines meer koop. Het is natuurlijk ook wel beter voor het milieu om het via de tablet te bekijken. Maar een echt magazine blijft leuk!

 14. Superleuk blogje zeg!
  Leuk om te lezen wat voor tijdschriften jij vaak leest.
  Af en toe koop ik zelf de 101, de Daphne’s Diary of een ander creatief blad.
  Meestal is dit in de vakantie, heb ik eindelijk de tijd om eens heerlijk te lezen.
  Bij de bieb haal ik af en toe ook wel tijdschriften, zo ontdek ik nog eens wat nieuwe tijdschriften.
  Binnenkort komt er op mijn blog een review over het tijdschrift ZOMER. Dit blad kende ik niet, maar ziet er super uit. Ben benieuwd naar de inhoudt. Misschien ook een tip voor jou?
  Lieve groet, Rensina

 15. Lydia

  Leuk artikel! De Flow lijkt me een erg leuk tijdschrift!

 16. Linda

  Ik vind tijdschriften ook echt zooo fijn om te lezen maar ik merk dat ik het veel minder makkelijk doe dan bijvoorbeeld een blog. De laatste tijd pak ik er toch weer vaker eentje bij, heel fijn!

 17. Ik heb een abbo op 101woonideeën en VTwonen. De Flair en Flow koop ik af en toe los, maar die vind soms wat te duur. Stiekem vind ik het ook best leuk om de Libelle van mijn moeder te lezen! Psychologie magazine leen ik wel eens bij de bieb, staan ook interessante dingen in!

 18. Joyce

  Ik vind de LINDA meiden erg leuk, maar komt helaas te weinig uit.

Geef een reactie