Eigenlijk is mijn kamer nog lang niet af, maar ik kon het niet laten om alvast wat snapshots te delen van mijn woonkamer. Ik ben afgelopen week flink aan het opruimen geslagen (ik hoef nog maar 1 tas uit te pakken..) en het begint steeds meer op thuis te lijken.
Vorige week schafte ik ook de kelim aan, iets waar ik zo ontzettend blij mee ben! Hate it or love it, maar je kan niet ontkennen dat het goed staat zo toch? Verder is het nog aardig wit: er moet nog een boel geverfd worden en er missen wat accessoires, maar ik ben van plan om dit alles rustig op te bouwen. Het is de bedoeling dat ik hier nog een aantal jaren zit, dus dan moet het wel helemaal perfect zijn ;-)
Het is maar een kleine sneak preview, een echte roomtour volgt wanneer mijn kamer wat meer ‘af’ is. Maar voor de nieuwsgierige aagjes onder ons: klik verder!

De stoelen wil ik nog in een ander kleurtje gaan verven. Misschien in het oker geel uit het vloerkleed? Eigenlijk wil ik ook nog twee extra houten stoelen, zodat de klapstoeltjes opzij kunnen en echt alleen als extra zitplek dienen. 
Ook de tafel vind ik nu niet meer zo geslaagd. De vorm en maat is prima, maar het geheel word nu wel heel erg wit. Mijn vorige kamer had donkere vloeren, waardoor er wat meer contrast was. Mocht ik binnenkort nog een mooie donkeren houten tafel scoren, dan doe ik deze weg.
Ik ben zo ontzettend blij met mijn kelim! Hier droomde ik al een tijd van, en deze gaat zeker de rest van mijn leven meeverhuizen. Ik kocht hem in een winkel aan de Lijnmarkt in Utrecht, maar zal hier later nog uitgebreider op terugkomen in een apart artikel.

De bank is van Ikea, en heb ik helemaal in mijn eentje in elkaar gezet. Ik geloof de meest indrukwekkende prestatie van mijn kant tot nu toe ;-). De kussens komen van Ikea en Hema, verder is bijna alles wat je ziet vintage/tweedehands.

Leuke vetplantjes van Ikea, op een vintage legerkist.

Deze planken zijn nog een beetje leeg en saai, hier moet ik nog iets leuks voor gaan bedenken. Ook wil ik de bovenkant van de schouw gaan verven, om de witte muur een beetje ‘te breken’. Met mijn voorliefde voor mintgroen neig ik naar die kleur, maar dan een meer matte/mosgroene variant er van. Binnenkort maar even naar de verfwinkel om inspiratie op te doen.
Zoals je ziet is dit een totaal andere stijl dan mijn vorige studentenkamertje. Nog steeds houd ik van de felle kleuren en hippe geometrische vormen, maar ik denk wel dat het wat minder tijdloos is.
De stijl de je nu terug ziet in mijn interieur is een mix van vintage met industrieel en design. Ik ben dol op mooie designinterieurs, maar het moet er wel gezellig en ‘leefbaar’ uitzien. Ook houd ik van spullen met een verhaal, vandaar dat ik zoveel mogelijk tweedehands en unieke spullen (of zoals het bijzondere kleed, dat al 100 jaar oud is) te verzamelen.
Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden! Mocht je nog tips en/of suggesties hebben (zoals voor de kleur van mijn stoelen) dan hoor ik het graag.

Gerelateerd

41 reacties op “My room: room tour sneak preview

 1. Ziet er echt al heel mooi uit! Die bank is echt zo leuk, en handig lijkt me. Stiekem wil ik ook wel zo’n hoekbank maar dat gaat voorlopig niet passen in mijn mini huisje. Die kist waar je tv op staat is ook echt prachtig!

 2. Wauw, ik vind je kamer nu al super mooi, echt heel erg gaaf ingericht! Ik zou later ook wel zo’n soort kamer willen hebben, een beetje een mix tussen vintage en wat nieuwer, leuk! En ja, ik zou die stoelen echt oker verven, lijkt me heel tof staan!

 3. Haha ik ga het gewoon NOG een keer zeggen: WAT HOU IK TOCH VAN DAT KLEED. <3!!1!!!1!

  Dus. Vind je kamer verder ook heel leuk, al die vintage spulletjes. Ben heel benieuwd wat je er uiteindelijk van maakt, want je ideeën klinken goed!

 4. Mooie stijl heb je! Dat vloerkleed is heel mooi. Heb je er ook een anti-uitglijding (of hoe heet dat) onder liggen? Volgens mij zou ik binnen no time mijn nek breken namelijk :D

 5. Ik wil MEER foto’s, haha! Ik was al fan van je vorige interieur (dat inspireerde mij om ook een mintgroene muur te nemen) maar dit interieur is ook echt heel mooi!

 6. Ik ben jaloers op jouw gevoel voor stijl, haha. Je hebt het zo slim ingericht. Soms wil ik al mijn meubels weg doen en compleet opnieuw beginnen, omdat ik er niet goed over na heb gedacht toen ik (heel onverwachts) in mijn studio trok. Jouw kamertjes zijn tot nu toe beide zo mooi en ruimtelijk ingericht! Pfoe!

 7. Wauwie superleuk! Vooral dat kleed is práchtig, staat heel leuk zo bij elkaar! Leuk idee om de stoeltjes te gaan verven. Drie okergeel en een rode (ook de kleur van de Kelim) is misschien wel leuk? En als je de tafel nou in die bruinige kleur verft..? Alhoewel een donkere echt houten tafel ook wel tof is, staat meteen weer heel anders denk ik!
  Succes met verder inrichten enzo, komt vast goed met jouw gevoel voor stijl!

 8. Jeetje wat heb je het prachtig ingericht zeg! Ik ben helemaal verliefd op je kelim, zou ik mogen vragen waar je die hebt gekocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *