Recipe: Summer salad with peach, mozzarella and Parma ham

Wat een weertje hè? Tijd voor zomerse salades! Afgelopen week was ik bij Mariët. We hebben lekker op het strand gelegen, uren gekletst over van alles en nog wat en zelfs onze tenen in de koude zee gedipt. ‘s Avonds gingen we terug naar het strand, voor een fotoshoot bij zonsondergang. Het resultaat is prachtig, en pas rond middernacht zat ik in een trein terug naar huis.
Op zo’n drukke dag heb je weinig tijd om te koken, daarnaast was het daar eigenlijk ook veel te warm voor. Gelukkig had Mariët daar de perfecte oplossing voor: een heerlijke zomerse salade die ze binnen no time op tafel zette. Mariët had het recept weer van Jolien, een echte blogsalade dus. Maar hij is heerlijk, en zo easypeasy en dus moest ik ‘m wel met jullie delen!


Ingrediënten (voor 2 personen)
Gemengde salade
3 à 4 perziken, in blokjes
4 tot 6 plakken Parma ham, in repen gescheurd
1 bol (buffel)mozzarella, in stukjes
Wat muntblaadjes, gesnipperd

De bereidingswijze is eigenlijk te simpel voor woorden: snijd de perziken en de mozzarella in stukken. Leg wat sla op een bord, strooi de mozzarella en de perziken er overheen. Scheur de Parma ham in repen en leg deze op de salade. Maak er een simpele dressing bij van olijfolie gemengd met citroensap met wat peper en zout. Versnipper als laatste wat muntblaadjes over de salade et voilà: je salade is klaar!
Door de verschillende smaken (zoet, zout, zuur) is het een hele frisse salade, en net wat origineler dan een salade met tomaat en mozzarella. De salade is niet vega(n), maar je zou de Parma ham wel kunnen vervangen door gezouten amandelen bijvoorbeeld. Sowieso zouden wat nootjes niet misstaan bij deze salade, dus mocht je die in huis hebben: gooi ze er vooral bij!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Daniëlle

  Dit lijkt me een heerlijke frisse salade. Lekker met de mozzarella!

 2. Evi

  Oeh, lekker receptje lijkt me dat. Die zal ik onthouden!

 3. Linda

  Heerlijk! Goed bedacht met perziken, dat lijkt me heel lekker!

 4. Irene

  Klinkt als een uitstekend idee! Ik zet m even op mn Pinterest-bord voor de zomer :).

 5. Anonymous

  no offence, maar is dat niet nectarine ipv perzik?

  1. Marlous H

   Haha ja eerlijk gezegd twijfelde ik ook heel erg thuis hoor! Maar ik heb altijd geleerd dat nectarines een gladde schil hebben, en perziken (deze dus) een zachte harige (die je trouwens wel gewoon kunt eten, wat ik ook deed).
   Overigens denk ik dat het ook heel lekker is met nectarines, of bijvoorbeeld meloen!

Geef een reactie