TGIF: welcome to the weekend! #6

Foto door Mariët Mons
En het is weer vrijdag: een heerlijk zonnig weekend staat weer voor de deur! In deze TGIF een bijzondere ‘behind the scenes’: namelijk een sneak peek van mijn visitekaartje! De foto hierboven is trouwens ook een kleine preview, van de fotoshoot die ik samen met Mariët deed. Hier komt later nog meer over op mijn blog. Verder natuurlijk weer een quote + font, en mijn favoriete blogposts van afgelopen week.
Mocht je zelf nog aanraders of suggesties hebben (voor een leuk artikel, lettertype of freebie?) dan hoor ik dat graag in de comments.
Fijn weekend!

 

Behind the scenes

Afgelopen week was niet echt een top blogweek. Ondanks dat ik barstte van inspiratie, had ik niet zo heel veel blog zin, en was het iets rustiger. Misschien had het mooie weer er ook wat mee te maken ;-). Woensdag stond er een event op de planning maar werd ik ‘s ochtends ziek wakker, waardoor ik verstek moest laten gaan.
Toch is er achter de schermen genoeg gebeurd! Zo sprak ik maandag af met Mariët, die foto’s van me maakte voor mijn nieuwe layout. De foto bovenaan dit artikel is er een voorbeeld van. Ook werkte ik met Anouck aan mijn visitekaartjes. Ik ben eerst zelf aan de slag gegaan, maar na genoeg gepruts heb ik toch maar de hulp van Anouck ingeroepen. Gelukkig, want het resultaat is prachtig:
Dit is de achterkant van het kaartje, op de andere kant staat het logo maar die blijft nog even geheim. Weer een kleine sneak peek naar de fotoshoot met Mariët, deze foto is namelijk ook door haar gemaakt.
Ik kan beide dames van harte aanraden om mee samen te werken. Ik heb nog nooit zulke mooie foto’s van mezelf en zulke mooie visitekaartjes voor mijn blog gehad.
Oh en die nieuwe layout: die is echt bijna rond! Ik heb al meer dan 100 mailtjes uitgewisseld met Angelina, het ligt vooral aan mij dat het wat langer duurt. Ik ben nou eenmaal een perfectionist als het op mijn blog aankomt. Ondanks dat de look van de nieuwe layout niet heel anders zal zijn, zitten er wel wat leuke en handige functies in en gaat mijn blog er alleen maar op vooruit!

Freebie

Ik ben dol op mooie vrolijke aquarel illustraties, en zou graag eens een cursus volgen om hier zelf beter in te worden. Voorlopig moet ik het doen met de aquarelkunsten van anderen. Zoals deze freebie, bovenstaande afbeeldingen zijn gratis te downloaden via angiemakes.com. Je kunt ze gebruiken in je layout, maar natuurlijk ook uitprinten.

Quote + font

Naast zwierige handwritten fonts houd ik ook van statige serif fonts. Ze stralen iets krachtigs uit, perfect voor een serieuze quote. Dit is het font Jacques Francois (ja, een bijpassende chique naam!) en hij is hier gratis te downloaden. Favorite blogposts – De geweldige lijst met groene hotspots in Barcelona van de Groene Meisjes. Merel, als je nog eens terug gaat wil ik met je mee! – De koelkast poëzie magneetjes DIY van ABM – De quinoa bowls van Love & Lemons – Een kijkje in de werkplek van Carrie van Wish Wish Wish

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Sophie

  Wauw, die foto’s! Echt prachtig gewoon:) Mooie quote!

 2. Mag Marlous, mee naar Barcelona! ;) Het is een heerlijke groene stad! Fijn artikel weer. Ik hou van de vrijdag met jouw wekelijkse artikel. Thanks!

 3. Lauriëtte

  Leuk! Vind de foto’s van Mariët altijd zo prachtig! Ooit zou ik ook nog wel eens gefotografeerd willen worden door haar! :)

 4. Sylvia

  Dat wordt nog even rustig afwachten dus, ben erg benieuwd naar de lay-out! :)

 5. Prachtige foto en je visitekaartje is ook erg mooi geworden!
  Ben nu wel heel nieuwsgierig naar je nieuwe lay-out.
  Fijn weekend, Rensina

 6. Nanda

  Je visitekaartje is prachtig! En die aquarellen zijn ook tof trouwens :)

 7. Lianne

  Wat is je visitekaartje mooi! Ik gebruik zelf een eigen geknutseld exemplaar, maar zou het ook graag eens ‘laten doen’. Je foto vind ik ook erg mooi!

 8. Swaen

  Jou visitekaartje! Erg mooi, ben ook benieuwd hoe jou lay-out gaat worden!

 9. Laeonian

  Ik hou echt van deze posts! En handige freebies haha, misschien heb ik er nog wat aan

  Liefs,
  Katelin

 10. Echt een leuke post(zoals altijd) wat een gaaf visitekaartje, ik kan niet wachten om de rest te zien. Xoxo chy

Geef een reactie