Welcome to Lastdaysofspring.com

lastdaysofspring.com

Welkom op lastdaysofspring.com! Eindelijk is het zo ver.. de nieuwe layout (en eigenlijk een geheel nieuwe site!). Een paar maanden en honderden mailtjes over en weer met Angelina verder is hij dan eindelijk af. Of ja: af genoeg om aan jullie te laten zien. Vandaag laat ik jullie zien wat er allemaal veranderd is, en hoe deze nieuwe layout ‘werkt’. Er zullen vast nog wat foutjes in zitten, mocht je er een tegenkomen laat het dan even weten in de comments, dan ga ik er achteraan!

Zoals je ziet is de look niet veel veranderd: ik heb nog steeds de vertrouwde mintgroene kleur als achtergrond, en het zelfde lettertype voor mijn header. Maar als je goed kijkt zul je zien dat het allemaal net wat mooier en strakker is afgewerkt. Zo staat de sidebar nu los van de artikelen, en is het menu afgewerkt in de vorm van een lintje.  Maar de veranderingen zijn niet alleen mooier, de layout is ook overzichtelijker en praktischer.

layout menubalk

De menubalk
De grootste verandering vind je in het menu: deze is nu uitklapbaar en hier vind je alles overzichtelijk ingedeeld in categorieën. De hoofdcategorieën Travel, Interior, Food, Personal en Lifestyle en de bijbehorende subcategorieën. Zo kun je makkelijker vinden wat je zoekt. Dat was ook een beetje het doel: mijn blog is nu niet alleen een blog maar ook een website die als naslagwerk kan worden gebruikt wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een recept of een leuk adresje.

indexpagina

Index pagina’s
Om dat terug vinden nog makkelijker te maken heb ik wat indexpagina’s toegevoegd: de recepten index, kookboeken index, DIY index en ook de hotspots en city guides hebben een overzichtspagina. Wanneer je inspiratie nodig hebt voor het avond eten, of op zoek bent naar leuke adresjes in bijvoorbeeld Utrecht, heb je alle relevante berichten zo bij elkaar. Ik krijg vaak mailtjes met vragen voor tips of leuke adresjes, in de toekomst kan ik iedereen dan doorverwijzen naar m’n blog. Rechts in de sidebar vind je enkele knoppen waarmee je direct de indexpagina’s kunt bekijken.

lay_hart

Speciaal voor lurkers
Lurken.. wie doet het niet? Hand op steken als jij een trouwe bezoeker bent maar vrijwel nooit reacties achter laat. Of nee, niet je hand op steken maar: hartje klikken! Mits je het artikel leuk vond natuurlijk. Onderaan elk artikel vind je naast share buttons (hiermee kun je het artikel gemakkelijk delen via social media) ook een hartje. Hiermee kun je je waardering laten blijken, zonder daarvoor een comment achter te hoeven laten. Een soort like, net als op Facebook.
Op die manier krijg ik ook een goed beeld van artikelen die jullie graag lezen. Daarnaast ben je dan toch iets minder een lurker ;-)

En verder..
Daarnaast kun je nu veel makkelijker comments achter laten. Geen gedoe meer met inloggen of Google accounts. Ook ik kan nu veel makkelijker reageren op jullie, en dat zal ik ook zeker gaan doen! Ook is er een FAQ toegevoegd en zijn alle pagina’s herschreven.
Oh, en ook niet geheel onbelangrijk: de link is veranderd! Van lastdaysofspringblog.com naar lastdaysofspring.com. Kleine verandering, maar wel belangrijk om deze juist te typen, want de oude link bestaat niet meer vanaf vandaag. Pas hem dus aan in je favorieten!

Tot slot
Ik ben ontzettend benieuwd naar wat jullie er van vinden! Ik ben me er van bewust dat het niet een mega grote verandering is ten opzichte van de oude layout, maar ik hoop dat jullie ook ondervinden dat deze layout veel fijner werkt! Tips en opbouwende kritiek hoor ik ook graag en mag je achterlaten in de comments, of via mail.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 49 reacties

 1. Bianca

  Ik vind het lekker licht geworden! Vooral lichte foto’s geven weer even een frisse indruk! Moooi =)

 2. Suzanne

  Ziet er goed uit! Mooi en de sidebar los geeft net iets meer overzicht naar mijn idee! Good job!!

 3. Dina

  De menubalk vind ik leuk op deze manier zeg. De website ziet er mooi uit!

 4. Laura

  Ik vond je vorige lay-out al gaaf, maar deze is helemaal mooi! Het leest inderdaad allemaal wat fijner.

 5. Marlies

  Ik vind het prachtig! :) Wat een topper is Angelina ook he? <3

 6. Josianne

  Oehh, heel mooi dit. Toch herkenbaar als Marlous, maar toch ook heel anders. Heeft Angelina goed gedaan!

 7. Stephanie

  Heel mooi afgewerkt zo!
  Alleen nog deze kleine vraag: moeten wij nog iets doen wb volgen via bloglovin?

  1. Nee, dat wordt als het goed is allemaal automatisch geregeld. Ik heb al contact gehad met bloglovin, maar wellicht duurt dat eventjes door het weekend..

 8. Maura - YLT

  Jaaaaa, en hij is online! Finally, ik vind het heel mooi geworden. Inderdaad overzichtelijker. Mooi ook dat je zo bij je oude layout bent gebleven. Leuk ook je overzicht bij hotspots. Nou, nu alleen nog een visitekaartje ;)

 9. Zoë

  Waaw mooi hoor! Inderdaad net weer een stukje professioneler :D Ik vind hem heel leuk!

 10. Nanda

  K vond je lay-out al mooi, maar deze is nog mooier. En lekker overzichtelijk met dat uitklapbare menu :)

 11. Daisy

  Ik lees al een tijdje mee, reageer niet zo heel vaak geloof ik. Maar wilde even laten weten dat ik het echt heel mooi geworden vind. Overzichtelijk en erg fris.

 12. Zina

  Mooi! Vooral het uitklapbare menu vind ik echt een goede verbetering!

 13. Evi

  Zier er heel goed uit! Slim om een index aan te maken! Je blog is nu inderdaad een stuk overzichtelijker!

 14. Christa

  Wauw, niet heel anders inderdaad, maar toch een gróte verandering! Heel erg mooi geworden Marlous. Rustig en echt een geheel, en handig met de verschillende categorieën!

 15. Kinga

  Wauw, supermooi! Het enige nadeel is dat voor mij (wel een macbook pro met Retina) al je afbeeldingen (en dus ook je header en alles in je sidebar) gepixeld zijn.

 16. Danique

  Aw yes, supermooi geworden! Veel overzichtelijker :) Mag je trots op zijn xx

 17. Lisa

  Wauw het ziet er prachtig uit! Inderdaad veel strakker en overzichtelijker, maar gelukkig nog steeds herkenbaar ;) Ik vind vooral het hartje een geweldige toevoeging – soms is het inderdaad nèt iets teveel moeite om te reageren, maar wil je wel even laten zien dat je het artikel leuk vindt. Super!

 18. Aline

  Aaaahhh pretty pretty! Niet een hele shockende verandering maar wel zooo veel mooier en overzichtelijker.

 19. Marion

  Ziet er heel mooi uit! Details die net het verschil maken. Ben blij dat je dezelfde kleuren hebt gehouden, want die vind ik erg mooi.

 20. Karlijn

  Het is erg mooi! Vooral de details met het menu en de comments, erg fijn :)

 21. Magali

  Tof! Echt heel mooi :) Kleine opmerking: Ik keek bij de cityguide Amsterdam, en een aantal van de plaatjes doen het daar niet!

 22. Eline

  Wauw, wat ziet het er prachtig uit! Die index is ook zo leuk!

 23. Maaike

  Heel mooi geworden ja! Vooral de index-pagina’s zien er echt super goed uit :-)

 24. Senna

  Mooie lay-out! Ik vond de vorige ook al mooi. lekker rustig en overzichtelijk, en deze is nog beter :)
  Twee dingetjes:
  1. Nu ik mijn reactie typ ‘verdwijnt’ een deel van de tekst achter de blauwe achtergrond. Beetje vaag uitgelegd… of licht het aan mijn computer?
  2. Ik volg je via bloglovin, moet ik daar nog iets veranderen?
  Sorry dit ook al in alle reacties hierboven staat ;)
  Groetjes Senna

 25. Sas

  *steekt hand op als lurker*

  Ziet er super leuk uit je blog, veel plezier ermee :)

 26. Leonie

  Oh, een hele mooie layout heeft Angelina er weer van gemaakt. En wat ben ik blij dat reageren nu zoveel makkelijker is. Speaking of the nieuwe link, je hebt in je twitter profiel de oude nog staan. (Maar je volgt mij niet dus ik kan het je niet via twitter vertellen, hahaha).

  Trouwens, ben ook heel blij met je indexpagina’s, ik word er altijd zo door geïnspireerd als ik zie wat anderen geschreven/gemaakt hebben.

 27. Joanne

  Wauw, heeeel tof! Vind het knap hoe geduldig je was met het online zetten van je lay-out. Als ik iets verander ben ik er vaak veel te ongeduldig mee. Dit is echt prachtig en heel functioneel tegelijk! Mooi joh! Je blijft ook heel trouw aan je stijl.

 28. Sara

  Wat een prachtige site! Super overzichtelijk maar absoluut niet saai!
  Ik zie dat er nu wel maar één volger via Bloglovin staat in de sidebar. Dat zal vast niet zo zijn.

 29. Karima

  Hier ook een lurker die uit de kast komt, haha! De site ziet er super uit! Frisse uitstraling en mooie foto.

 30. Wauw Marlous, het ziet er echt goed uit! Net die kleine veranderingen maken het echt helemaal af. Super mooi ook dat alles in categorieën is terug te vinden, heel overzichtelijk. Ik zit er zelf ook al een hele tijd aan te denken om over te stappen naar wordpress, maar lijkt me zo veel gedoe, dus stel het elke keer uit. Dit zet me echt weer aan het denken haha!

Geef een reactie