75 days of happiness

100happydayschallenge

Ruim twee maanden geleden begon ik met de ‘100 happy days challenge‘, een challenge waarbij je elke dag op zoek gaat naar een kleine gelukmaker. Ik schreef eerder al een kleine update, inmiddels zijn er 75 dagen voorbij en zitten we op driekwart!
Tijd voor een nieuwe update, dit keer niet met een lijstje met happy things maar met de voor- en nadelen van zo’n challenge. Heeft het me iets gebracht? Is het een aanrader? En ga ik er mee door?
Hier vind je een overzicht van al mijn #100happydaysldos foto’s,  inmiddels al 75 foto’s!#100happydays
Allereerst zal ik maar gelijk bekennen dat ik eigenlijk niet zo van de challenges en de tags ben. Als kind had ik ook altijd een hekel aan kettingbrieven (wie herinnert zich Herman nog?). Toch leek het me leuk om deze challenge te proberen: instagram gebruikte ik toch al, en hoe moeilijk is het om dagelijks een foto te plaatsen?

Nou, soms lastiger dan ik dacht. Ik moet toegeven dat ik ook een paar keer vals gespeeld heb. Er zijn dagen geweest waarbij ik een lange dag moest werken, daarna moe thuis kwam en na wat series kijken naar bed ging. Dat waren geen rottige dagen, maar om nou een foto te maken op zo’n dag? Anderzijds waren er geweldige dagen vol verschillende geluksmomentjes, dus dan compenseerde ik het een beetje. Twee op een dag, om de dag ervoor goed te maken.

Ook was ik soms te druk bezig met het leuk hebben, dat ik vergat een foto te maken. Dus ja – sommige dagen zijn overgeslagen, maar dat heb ik ruimschoots goed gemaakt met andere dagen.

100 happy days
Voordelen van de 100 happy days challenge
Door elke dag een foto te plaatsen van een geluksmomentje, ben je heel bewust bezig met het opzoeken van geluk. Zelfs op saaie dagen probeerde ik een geluksmomentje vast te leggen. Nou is me dat niet altijd gelukt, maar het feit dat je er moeite voor doet zet al een soort positieve gedachtegang in beweging: op zoek naar geluk!

Doordat je al je foto’s met je eigen hashtag tagt, krijg je een heel mooi overzicht van alle geluksmomentjes. Hier word je niet alleen heel vrolijk van, maar geeft je ook een lijst met geluksmakers. Zo zie je bij mij opvallend veel foto’s van lekker eten, gezelligheid en mooi weer voorbij komen.

Wanneer je nog niet bewust bezig was met het zoeken naar geluk, maak je op deze manier een soort lijst. Vanaf nu weet je wat jouw geluksmakers zijn, en wat je moet doen wanneer je in een dipje zit (in mijn geval dus lekker eten in het zonnetje ;-)).

Andermans geluk
Het leuke van deze challenge is dat het via social media gaat (al kun je het ook prima voor jezelf bijhouden). Niet met de bedoeling om anderen jaloers te maken, zolang het jou gelukkig maakt is het voldoende. Het leuke van social media is dat je elkaar kunt volgen, en dus ook elkaars 100 happy days challenge. Op die manier vind je wellicht nog wat inspiratie voor je eigen challenge, en worden we niet allemaal vrolijk van geluksmomentjes (al dan niet je eigen geluksmomentjes)?

Mocht je zelf ook mee doen aan deze challenge (of nog gaan beginnen), laat dan weten welke hashtag je gebruikt. Dan kunnen we elkaars challenge volgen! Mijn challenge is de vinden onder #100happydaysldos.

Vervolg challenge
Over 25 dagen is de challenge afgelopen, en heb ik 100 geluksmomentjes verzameld. Ik weet nog niet of ik door ga met de challenge (in principe is 100 dagen ook 100 dagen, niet langer), maar wellicht dat ik wel een eigen hashtag bedenk voor speciale geluksmomentjes. Want zo’n overzichtje met ultieme geluksfoto’s bevalt me wel :-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. nenacecilia

  Zelf doe ik niet mee, maar ik vind het wel leuk om het te volgen bij degene die het wel doen :)

 2. Kim

  Heel leuk! Ik doe sinds dit jaar een 365 project genaamd: Grateful. Ik maak ook elke dag een foto van iets waar ik die dag dankbaar voor ben. Elke zondag of maandag plaats ik hiervan een week overzichtje op mijn blog :) Super leuk om terug te kijken inderdaad!

 3. Leneth

  Superleuk project lijkt me dit, dit ga ik misschien aankomend schooljaar maar eens aanpakken :) x

 4. Evi

  Leuk! Ik zit er wel aan te denken om meet zoiets mee te gaan doen. Lijkt me heel leuk om zo’n collectie van gelukmakende foto’s te hebben

 5. Kim

  Ik vind het altijd zo grappig om te zien dat echt iedereen die deze challenge doet, foto’s van eten in het overzicht heeft staan. Eten maakt gelukkig, yeaaah!

 6. Ruurdje

  Een lijstje (met foto’s) te hebben van alle dingen waar je blij van wordt is inderdaad wel een goede manier om je beter te voelen! Goed artikel!

 7. Kimberley

  Ik ben ook niet zo nauw met challenges, haha. Maar wat heb je leuke fotootjes gemaakt!

 8. Lauriëtte

  Het idee om een eigen hashtag voor geluksmomentjes te maken is leuk! Ik ben inmiddels gestopt met de challenge, het voelte teveel als weer een extra verplichting. Uiteraard probeer ik nog wel elke dag me te focussen op lichtpuntjes! :)

 9. Marion

  Mooie momentjes! Ik ben ondertussen op de helft. Mijn laatste dag valt toevallig op mijn verjaardag :-)

 10. Nanda

  Zo leuk om al die foto’s te zien! :) Tof om al die momenten straks in een overzicht te zien, de kleine momenten zijn juist ook belangrijk.

 11. Jolien

  Ik moet er ook eens mee beginnen. Lijkt me heel leuk, zo’n overzichtje.

 12. Nathalie

  Ik denk dat ik ook maar eens mee moet gaan doen met deze challenge. Ik wordt in ieder geval vrolijk van jouw mooie foto’s :)

 13. Stella

  Ik vind het zo leuk om iedereen die dit doet te volgen. Zo fijn om iedereen zo positief te ‘zien’. Ik zou het zelf ook graag doen, maar ik weet nu al dat ik veel te mieperig zit te zeuren over lelijke foto’s die ik maak, hihi. Jouw foto’s daarentegen vind ik echt heel erg leuk. Een heel leuk en fijn ‘sfeertje’. Liefs, Stella.

 14. Senna

  Heel leuk! Knap dat je toch al 75 foto’s hebt gemaakt.

Geef een reactie