Cookbook review: Goed Zoet! + giveaway

kookboek review goed zoet
Steeds meer mensen gaan bewuster eten. Duurzamere ingrediënten, minder vlees en stoppen met suiker. Stoppen met het eten van suiker zou veel voordelen met zich meebrengen, maar hoe bak je een taart zonder suiker te gebruiken? Gelukkig is er nu het kookboek Goed Zoet! van Nanne Hogeland. Een dik boek vol recepten en tips voor suikervrije baksels.Naast suikervrije recepten staan er ook recepten zonder zuivel en gluten in. Ideaal voor de veganist of mensen met een intolerantie. Lees verder voor een uitgebreide review van dit boek, en hoe je zelf een exemplaar kan winnen!

kookboek review goed zoet
kookboek review goed zoet
kookboek review goed zoet

Indeling
Het is een lekker dik kookboek met stevige kaft. Binnen in vind je een hele overzichtelijke inhoudspagina met alle recepten. Het boek begint met wat basis informatie over suikervrij eten. Vervolgens komen er verschillende recepten, die rustig opbouwen met het vervangen van de ingrediënten.
Achter elk recept vind je handige icoontjes. Zo kan je in een oogopslag zien of het recept gluten, lactose, eieren of noten bevat. De eerste recepten zijn nog gewoon met eieren en bloem gemaakt, wat verder in het boek vind je recepten zonder al bovenstaande ingrediënten.

kookboek review goed zoet
kookboek review goed zoet

Achtergrond informatie
Wat mij heel erg aansprak was dat er naast recepten ook heel veel extra informatie wordt gegeven. Zo beschrijft Nanne enkele alternatieven voor suiker en de gewone bloem. Daarbij zet ze overal de plus- en minpunten uiteen, en vertelt ze ook waar je de ingrediënten kunt kopen.
Naast deze overzichtslijstjes vind je achter in het boek nog een uitgebreid hoofdstuk waar ze dieper op deze ingrediënten ingaat. Waar komen ze vandaan en hoe worden ze verwerkt? Welke suikervervangers gebruikt ze (en welke niet, en waarom?). Heel erg interessant, en dat maakt dit boek meer dan een kookboek.

kookboek review goed zoet
kookboek review goed zoet

Recepten
Het kookboek is mooi vormgegeven in een vintage stijl. Ouderwetse foto’s en poëzieplaatjes sieren de pagina’s. De recepten zijn allemaal heel goed te volgen, en de resultaten erg lekker! Dat is zo leuk aan dit boek: bakken zonder suiker en al die andere ingrediënten die zo nodig lijken is helemaal niet moeilijk!
In eerste instantie dacht ik zelf ook ‘pff, een chocoladetaart zonder suiker, gluten, eieren, noten én melk? Kan dat wel? En is dat wel lekker?’. Het antwoord is ja! En het is nog makkelijk zelf te maken ook.

kookboek review goed zoet

Conclusie
Goed Zoet! is het ideale kookboek voor iedereen die wilt minderen met suiker, of voor mensen met een intolerantie. Naast recepten vind je heel veel handige informatie in het boek. Het boek is niet belerend of sturend: het geeft je alleen informatie waarna je zelf je keuzes kunt maken.
Het boek is lekker dik en bevat ruim 80 recepten. Daar ben je wel even zoet mee. Zonder suiker, dat wel ;-)

Goed nieuws: ik mag een gesigneerd exemplaar weggeven aan een van mijn lezers! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de stappen in het Rafflecopter systeem te volgen. Vergeet niet een geldig emailadres achter te laten in het daarvoor bestemde vakje, zodat ik contact met je kan opnemen.

a Rafflecopter giveaway

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 47 reacties

 1. cheyenne

  ik ben zooo benieuwd naar dit boek :) mijn grote liefde voor bakken + suiker detox die ik dit moment volg zouden hier heel blij van worden!
  xo, cheyenne

 2. Ingrid

  Super interessant! Ben erg benieuwd hoe de recepten dus ik doe mee :D

 3. julia

  Heel leuk! ik ben al veel bezig met gezondere recepten maken, maar dan vooral qua ontbijt/lunch/diner. Ik zou heel graag door dit kookboek ook meer leren over gezondere zoete dingen!

 4. Stephanie

  Ik ben benieuwd of het bakken me even goed gaat smaken zonder suiker en eieren en wat nog. Ik heb trouwens al eens die vegan chocomousse gemaakt met avocado maar dat vond ik echt vies, dus hopelijk kan dit boek mij overhalen dat het ook anders kan.

 5. Juna

  Ah, dat boek ziet er zo leuk uit! Ik probeer ook te minderen met suiker en bij de grote maaltijden gaat dat prima, omdat ik gewoon alles from scratch maak. Met tussendoortjes heb ik wel wat meer moeite, dus ik zou hier veel inspiratie uit kunnen halen :)

 6. Senna

  Super leuk! Ik houd erg van bakken, maar het kan geen kwaad om eens wat gezondere dingen te gaan maken.

 7. Sigrid

  Aah wat een super leuk boek! Ik eet al jaren zoveel mogelijk suikervrij maar soms ben ik echt inspiratieloos. Ik ben erg benieuwd naar haar recepten :)

 8. Joyce

  Dit boek is mooi vormgegeven, daar hou ik van ! De winactie laat ik aan me voorbij gaan. Ik gun hem iemand met intolerantie o.i.d. , die zullen hier vast veel plezier van hebben :)

 9. Evi

  Waarom heb ik nog nooit van dit boek gehoord? Ik ben een enorme gebak liefhebber, maar als je diabetes type 1 hebt is dat niet de meeste geschikte liefde (toch laat ik me er niet echt door tegen houden). Maar dit zou een geweldige oplossing zijn!

 10. Meike

  Ik heb in de boekhandel al staan twijfelen om dit boek te kopen, zag er namelijk fantastisch uit!

 11. Karlijn

  Het boek ziet er heel mooi uit! Thuis hebben we alleen een bakboek over kindertaarten (ook leuk maar niet helemaal handig als je bijvoorbeeld bijna 17 word) dus iets nieuws is altijd welkom :)

 12. Maaike

  Ziet er echt super uit! Ik ben afgelopen week in Barcelona geweest en daar heb ik heel veel veganistisch gebak gegeten, dus sindsdien ben ik een beetje gefascineerd door hoe dat nou kan, haha. Ben zelf geen veganist, maar wel vegetarisch en ik vind het fijn om wel zo min mogelijk dierlijke dingen te eten. Zeker als die dingen er ook nog eens enorm lekker uitzien, haha!

 13. Emma

  Precies wat ik zoek! Ik kom nu niet verder dan een bananenbrood of havermoutkoekjes, dus dit zou perfect zijn!

 14. Lauriëtte

  Hoewel ik wel wil minderen met suiker ben ik niet zo’n heldin wat bakken betreft haha. Het boek ziet er echt prachtig uiit qua vormgeving!

 15. Maaike

  Oh, dit lijkt me een onwijs gaaf boek! Ben wel benieuwd hoe al die suiker vrije recepten smaken :-)

 16. Carina

  Ik probeer al een tijdje minder suiker te eten, maar word toch steeds verleid met lekkere koekjes en dropjes en taart. Dit zou de perfecte oplossing kunnen zijn! Ik houd ook heel erg van bakken, maar meestal doe ik maar wat. Dat loopt niet altijd goed af… (: Dan zou ik de perfecte vrouw worden, knap, gezond en in de keuken een taart aan het bakken!

 17. Lore

  Mmm, die chocoladetaart klinkt lekker. Ik doe mee!

 18. Diana

  Super leuk! Ik heb een tijd geprobeerd minder suiker te eten, maar vond het moeilijk om een beetje leuke en lekkere recepten te vinden.

 19. Shelley

  Ik probeer sinds een tijdje gezonder te bakken en ik ben er ook achter dat gezonde suikervervangers inderdaad net zo lekker zijn. Dit boek zou echt de perfecte uitbreiding voor mijn ‘gezonde’ bakrecepten zijn. Leuke giveaway!

 20. Joyce

  Wat een leuke winactie! Volgens mij is het een geweldig boek. Zou goed in mijn huidige leefstijl passen waarin ik probeer gezonder te eten. Helaas ben ik een echte zoetekauw dus op dit moment gaat het nog al wel eens mis haha! Dit boek zou me daar enorm mee helpen!

 21. nicole

  Wat een leuke giveaway! Ik vind recepten zonder suiker moeilijk te vinden. Dit lijkt me een leuk kookboek om inspiratie uit te halen!

 22. Wauw een hele leuke giveaway!
  Dit boek ziet er super uit en zou ik zeker willen winnen.
  Helemaal omdat ik dan ook een taart kan bakken die mijn opa en tante mogen hebben (glutten- en lactosevrij).
  Succes met het kiezen van de winnaar.
  Lieve groet, Rensina

 23. Anita H.

  Om gezondsredenen, maar ook omdat ik sowieso een gezondheidsfreak ben, eet ik al jaren heel bewust en puur. In principe zonder suiker, zuivel en tarwe. Ik voel me beter daardoor en kan mijn gewicht beter onder controle houden. Soms, bij verjaardagen ofzo, zondig ik weleens met een stuk gebak. Maar ik zou het wel heerlijk vinden om gewoon mijn eigen baksels te maken en te eten. Er zijn natuurlijk wel wat recepten online te vinden. Maar ik verkies dan toch echt een boek.

 24. Jolien

  Tof! Ik ben heel benieuwd naar dit boek!

 25. Anieke

  Oh, ik wil dit boek super graag! Ik doe met alle liefde mee. Ik heb al enige ervaring met verantwoord zoeten, maar zo’n boek kan natuurlijk nog meer inspiratie brengen :)

 26. Loes

  Ik bak de laatste tijd steeds meer, maar goed is dat eigenlijk niet. Misschien dat dat met dit boek een beetje kan veranderen!

 27. Sari

  Oeh ik en mijn huisgenoten houden allemaal erg van bakken! En zijn de laatste tijd ook bezig met gezonder eten, dus dit zou zeer welkom zijn :)

 28. Nikkie

  Lijkt me een super boek om te beginnen met gezond bakken!

 29. Cathelijne

  Sinds het lezen van het boek ‘de voedselzandloper’ heb ik een hele nieuw voedingspatroon. Ik vind het heel interessant om te leren en te weten wat voeding allemaal met ons lijf doet. Ik ben mij dan ook veel bewuster van voeding. Dit boek zal een hele mooie bijdrage leveren aan mijn gezonde leefstijl! Het lijkt mij geweldig om de recepten uit dit boek in mijn keuken uit te kunnen proberen!

 30. Wat een mooie plaatjes! Vooral de recepten zonder zuivel lijken me interessant. Ik reageer sinds enkele weken niet zo best meer op koemelk en ben nu over op sojamelk. Sindsdien gelukkig een stuk minder klachten, maar ook veel beperkingen in voedingskeuzes.

 31. Annemiek

  Klinkt als een super leuk kook(bak)boek! Het lijkt me vooral leuk om iets te maken uit het boek en mee te nemen naar vrienden of (schoon)ouders en dan achteraf vertellen dat het helemaal niet zo ongezond is. Mijn schoonmoeder is echt een geweldige bakker, we eten altijd de lekkerste taartjes, het lijkt me stiekem vooral leuk om haar te verassen met een wat gezonder baksel!

 32. Yvette

  Ziet er mooi uit… Ik bak niet al te vaak, omdat alles opgegeten moet worden en het dan toch niet zo gezond is. Gelukkig ben ik bijna jarig, dus de tijd van bakken komt er weer aan, zou graag de recepten uit dit boek uitproberen op familie, vrienden en collega’s.

 33. Leanne

  Hele leuke actie. Ik minder zelf al een tijdje met gluten en lactose, en ben heel benieuwd wat voor ideeen dit boek geeft voor combinaties zonder suiker :)

 34. Suzan

  Dit is echt een boek voor mij! Ik bak mega graag taarten, koekjes, cakes, … Maar het is soms best moeilijk om suikervrije recepten te vinden. Mijn eigen creaties durven dan ook al eens anders uitvallen dan gepland als ik het recept weer eens zelf aangepast heb :p Duimen dus!

 35. Leonie

  Wat een mega toffe vormgeving! Ik heb gisteren voor het eerst een bananenbrood gebakken met suikervervangers (abrikozen) en dat smaakte echt 100x beter dan ik had verwacht. Plus, guilt free snoepen, hèhè. Ik vind bakken altijd zo’n gedoe (kan ook aan m’n ability liggen om geen rommel te maken) maar het eindresultaat is altijd zo leuk.

 36. Melissa

  Leuk!! Altijd fijn als er in kookboeken meer staat dan puur recepten :) ik ben heel benieuwd naar dit boek!

 37. Susan

  Waarom ik dit boek wil winnen? Omdat ik graag minder suiker wil eten en een andere levensstijl wil.
  Ik kom net terug van de Alpe D’HuZes en wil volgend jaar zelf aan dit evenement deelnemen. Daarvoor moet ik nog wel zo’n 15 kilo kwijt. Natuurlijk door meer te sporten, maar ook door anders te eten.
  De vormgeving van het boek spreekt mij ook aan. Zou het met dit boek eindelijk gaan lukken??????

 38. Romy van den Burg

  Leuk! Ik wil een gezonde levenstijl gaan ontwikkelen.. meer sporten.. meer water… MINDER SUIKER! Ja ik ben echt een suikerwolf en zo kan het echt niet meer!

  Liefs, Romy

 39. Maya

  wat toevallig! ik keek net rond om iets gezond, maar toch wel zoet te bakken en toen kwam ik hierop uit! :) heel leuk!

 40. Lotte

  Ik heb het boek in handen gehad toen ik voor een vriendinnetje op zoek was naar een verjaardagscadeau. Ze bakt ontzettend graag, maar is al jaren in strijd met haar gewicht, dus leek dit me het ideale cadeau. Helaas was het me daarvoor toch echt iets te duur, maar wat zou het tof zijn als ik het haar alsnog kon geven.

 41. AnneM

  Dit boek lijkt me geweldig! Ik ben al een hele tijd bezig met gezond eten en eet voor een groot deel suikervrij, zuivelvrij en graanvrij. Op internet zijn wel veel lekkere recepten te vinden, maar mooie kookboeken heb ik nog niet. Dit boek zou een mooie inspiratiebron zijn om nog meer lekkers klaar te maken. :-)

Geef een reactie