Diary: week 21 & 22

marlous

Wat een heerlijke twee weken waren dit! De laatste twee weken als 21-jarige (of ja, ongeveer dan), en ze draaiden vooral om veel en lekker eten. Maar doen mijn diary’s dat niet altijd al? Ach, ik ontken het niet: ik geef graag geld uit aan lekker of ‘gezellig’ eten. Nog liever dan stappen, nieuwe kleding of een paar schoenen. Ik was vast een bourgondiër in een vorig leven.
De afgelopen twee weken ging ik een dagje naar het strand om prachtige foto’s te schieten met Mariët, bezocht ik de Neighbourfood Market in Utrecht, knuffelde veel met Pip en werkte ik hard aan mijn layout! Lees verder voor een overzicht.
Op maandag ging ik bij Mariët op bezoek in Den Haag. Ik droeg m’n nieuwe lange jurk (en kreeg zoveel lieve complimentjes op instagram ^_^ thanks!) en had zo’n leuke dag. We hadden ontzettend veel geluk met het weer! Mariët is een super leuk mens, uiteindelijk was ik pas om 01:00 weer thuis. Naast gezellig kletsen heeft Mariët ook een paar hele mooie foto’s van me gemaakt. Een paar heb je al voorbij zien komen op o.a. de about pagina en de ‘new reader‘ pagina. Ik weet nog niet wat ik er verder mee ga doen, en wil ze nog niet allemaal in een keer delen. Wellicht schrijf ik er nog een keer een aparte post over!

Samen met Pip aan de layout werken. Om de een of andere reden vindt hij het altijd fijn om op ‘t toetsenbord te zitten.

Ik kocht trouwens heel fancy voer voor ‘m, met gepofte mais en stukken gedroogde banaan erin. Blij dat ie was! De goede smaak heeft ie natuurlijk van z’n moeder ;-)

Dat was trouwens op die avond dat de lucht zo heel roze kleurde en iedereen er foto’s van op Instagram zette. Ik wisselde gekleurde luchten uit met mijn moeder (Nijmegen – Utrecht).  Deze is #nofilter, mijn kamer was helemaal roze!


Ergens die week (ik vergeet altijd de dagen) ging ik ook nog koffie drinken met een vriend en een beetje windowshoppen. Ik spotte deze super leuke dingetjes bij Rachmaninoff aan de oude gracht. Als ik rijk was had ik al lang mijn woning gevuld met al deze mooie interieurspulletjes.. nu hield ik het maar bij kijken.


Zaterdag had ik een vreselijk drukke werkdag waarna ik eigenlijk nergens puf meer voor had. Maar natuurlijk wist Maura me zo ver te krijgen om biertjes en wijntjes te gaan drinken in de stad. Eerst bier van De Leckere, speciaal Utrechts bier wat heel lekker is, en vervolgens wijn (en lekkers) bij Lefebvre. Een van mijn favoriete plekken in Utrecht!


Ondanks dat het zaterdag nog best laat was geworden, werd ik zondag belachelijk vroeg wakker. 4:30! Na een uurtje plafondstaren besloot ik Pip te pakken en samen te loungen. Uiteindelijk vielen we allebei nog bijna in slaap, dus zette ik ‘m snel terug in z’n kooi en pakte ik nog 2 uurtjes slaap.

Later die dag ging ik samen met een vriend naar de Neighbourfood Market op ‘t Vredenburg. Dit was de eerste keer dat deze markt in Utrecht werd gehouden, en in het begin was het geloof ik nog even wennen voor de Utrechters. Veel mensen stuitten ‘per ongeluk’ op de markt, en ontdekten toen dat Utrecht eigenlijk heel veel leuks te bieden heeft! Ik at in ieder geval een heerlijke burger, nam een slak (tja.. ‘t blijft niet echt mijn ding), had een verse steenoven pizza en proefde een apart (maar lekker!) Surinaams gerecht. Van mij mag deze markt elke maand terug komen!

Ohja, dit gebeurde ook nog tussendoor.. haha. Note to self: niet zo eigenwijs zijn en gewoon het keukentrapje gebruiken als je ergens niet bij kunt.

Afgelopen woensdag had ik eigenlijk een persevent, maar helaas ging die niet door wegens het slechte weer. Ik besloot te gaan knallen voor mijn blog, zodat de nieuwe layout er z.s.m. op kon. Ik begon thuis met een kop thee en een overheerlijke white chocolate macadamia cookie van de AH. Mariët heeft me hier mee kennis laten maken en deze zijn ZO lekker!! Ze zijn crunchy aan de buitenkant maar nog zacht en een beetje zompig aan de binnenkant. De witte chocolade is nog half gesmolten aan de binnenkant.. mjam!

Ik werd gaar van het thuis zitten (ik ben snel geneigd om vanaf de bank te werken) en besloot naar Bagels & Beans een paar deuren verderop te verhuizen. Hier werkte ik nog zo’n 4 uur door: veel foto’s bewerken en ondertussen veel mailtjes uitwisselen met Angelina over de nieuwe site.

Vrijdagmiddag sprak ik met een vriend af in de stad. Beetje wandelen langs de grachten en leuke winkeltjes in. Ik ben dol op deze stad en vind het heerlijk om af en toe gewoon een beetje te niksen hier.

Ik spotte deze supergrappige polaroid wc-papier houder inclusief polaroid wc-papier. Hoe cool is dit?! Bijna zonde om je billen mee af te vegen.. ;-)

‘s Middags was ik best wel moe, en deed ik even een dutje op de bank. Samen met Pip. ‘t is zo’n fijn knuffelbeest haha.

‘s Avonds in de trein richting moeders. Ik ben dol op snack groentes. Ik had niet echt honger, maar worteltjes vind ik gewoon fijn om op te knabbelen haha. Ja, ik ben zelf ook een halve cavia ;-)

Vrijdagavond zette ik de laatste puntjes op de i van de layout.. best spannend! Gelukkig ging alles goed en reageerden jullie allemaal positief! Niet alles klopt nog hoor, zoals bijvoorbeeld de foto’s uit deze post. Die moeten nog allemaal recht gezet worden, maar dat komt zo snel mogelijk goed.

Gisteren had ik in Nijmegen afgesproken met een vriendinnetje dat ik 5 jaar geleden heb leren kennen toen ik in de kroeg werkte. We spreken elkaar wel maar zien elkaar eigenlijk veel te weinig.


Daarna gingen we naar de Smaakmarkt waarover ik had geschreven in de Foodfestivals blogpost. Het was super leuk! Er hing een heel relaxed festival sfeertje. We struinden wat kraampjes af en zijn uiteindelijk met een biertje neergeploft op een zitzak. Ik had nog een wegwerpcameraatje dat ik al 4 jaar in m’n bezit heb en nog steeds niet vol is.. ik ben zo benieuwd naar de foto’s die er op staan! Dit leek me wel een goed moment om ‘m verder vol te schieten.


Ik kocht trouwens ook nog iets op de markt: deze zonnebril voor €5. Mijn hoofd is vrij smal waardoor geen enkele zonnebril me staat. Maar deze bril was heel klein, waardoor hij niet nog meters aan de zijkanten van mijn hoofd uit stak. Kan ik mooi afwisselen met m’n clubmaster.

‘s Avonds was ik weer thuis bij m’n moeder, m’n broer en schoonzusje kwamen ook gezellig op bezoek.

En dat waren mijn twee weken! Heel gezellig zoals je ziet (natuurlijk heb ik alle saaie en alledaagse dingen eruit gelaten ;-)). Komende twee weken worden ook weer heel leuk. Dinsdag ben ik jarig, en hoewel ik het pas later echt vier ga ik natuurlijk niet saai thuis zitten. Daarnaast staan er nog wat persdingetjes op de planning én ga ik mijn vakantieplannen eens rondmaken. Leuke dingen dus.

Hopelijk hebben jullie ook twee goede weken gehad! Afgelopen week heb ik vooral veel naar foute ‘girls night out’ en ‘nineties’ playlists geluisterd op spotify. Aanraders, dat wel, maar een nummer bij deze week heb ik dus niet echt. Volgende keer beter ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. Tamarah

  Wat een leuk overzicht! En wauw die roze lucht is echt super hè! Ik zou ook zo eigenwijs zijn geweest en bij mij sneuvelt er ook regelmatig wat ;-). En ik vind Pip zo’n lieve cavia. Ik heb zelf 6 jaar lang een cavia gehad en was dol op dat beestje!

  1. Haha ja, om de een of andere reden zijn cavia’s onpopulair? Maar mijn cavia is juist een super lieve, tamme én schootzindelijke knuffel. Hij houdt van eten en slapen, en daar kan ik me helemaal in vinden!

 2. Lin

  Je nieuwe layout is echt heel mooi geworden!

 3. Nanda

  Foto’s maken met een wegwerp camera ga ik komend weekend ook proberen, ben heel benieuwd :)
  En wat een schatje, die cavia van je!!

 4. Marion

  Wat een toffe foto’s. Ik ben echt zo verliefd op cavia’s. Had het er gisteren nog over met manlief…. Wie weet. Straks maar even de foto’s van Pip laten zien!

 5. Sylvia

  Oef, ik moet nog wel even wennen aan je nieuwe lettertype hoor, het nieuwe menu vind ik wel erg fijn :) Leuke foto met je moeder!

 6. Maaike

  Je cavia is zo lief! Ik had vroeger ook cavia’s. Maar die hielden niet zo van knuffelen en waren ook niet schootzindelijk :(

 7. Karlijn

  Haha dingen proberen te pakken terwijl je er niet bij kan komt me iets te bekend voor helaas ;)

 8. Vita

  Happy upcoming birthday! It’s great time of the year to have a birthday, don’t you think? :) I came to say I really like your new website and I adore your posts (plus I get to work on my Dutch a bit too) and all the gorgeous pictures and sights.
  I hope you’ll have an awesome week :)

 9. Sophie

  Ooo, wat ziet je nieuwe layout er gaaf uit! Net als jurk, mooi! Smaakrijk is zó leuk, en is dat nou De Vasim? Ik moet echt hun website beter bij houden! Ik was een tijdje terug wél bij VasimNU! geweest, maar het was toen een beetje koud en het bakfiets fietsen kwam er op de een of andere manier maar niet van, haha, jammmerr. Je cavia is zó cute trouwens. En dan Pip, lieve naam! :) Alvast veel verjaarplezier! Mijn maand was druk, maar met een fijn einde (jarig!).

 10. Fleur

  Wat een fijne week!
  De zonnebril staat je super en past inderdaad mooi bij je gezicht!

 11. Marlissa

  Fijne dingen! Mijn hondje gaat ook altijd op mijn toetsenbord liggen haha

 12. cheyenne

  leuk overzicht! en nu wil ik ook met cavia’s knuffelen :) en snel eens naar lefebvre!
  xo, cheyenne

 13. Tessa

  omg die pastasaus! En wat een leuke foto’s van het festival!
  Liefs, Tessa

 14. Yvonne

  Pip is zo’n schatje! Als ik de foto’s alleen al zie, krijg ik zin om hem te knuffelen haha. Verder weer leuke foto’s :)

 15. Superleuke diary! Pip is echt een schatje :-)
  En ik vind je zonnebril heel cool!

 16. Swaen

  Wat een heerlijke diary, zoveel fijne foto’s! Ik wou dat ik mijn konijn meer in huis mocht nemen, maar helaas is pa allergisch… Want van die foto’s waarop je zo knuffelt met Pip word ik een beetje jaloers.

 17. Femke

  Naww wat is je cavia lieeeeeef, heb er zelf ook een gehad en die was ook zo schattig haha! Leuke gstreepte jurk heb je trouwens :D

  liefs,
  Femke

 18. Tamara

  Heerlijke weken met lekkers en gezelligheid. Oh en nu weet ik ongeveer waar je woont in Utrecht. Lang leven bagels en beans hihi.

Geef een reactie