Diary: week 23 + 24

De afgelopen twee weken waren leuk! De zon scheen, ik was jarig en er waren wat leuke events. De zomer is nu echt begonnen! Ik merk dat ik met dit mooie weer veel ondernemender ben. Ik heb meer energie, de avonden zijn langer, meer tijd om leuke dingen te doen..
Dit keer dus een lange diary, vol foto’s (en ja: veel eten. Haha, je bent gewaarschuwd). Lees verder voor een kijkje in mijn leven.

Ik begon mijn verjaardag met taartjes en koffie bij de Bakkerswinkel samen met een goede vriend van me.

Uiteindelijk eindigden we met biertjes en bitterballen bij Pickles. Het was een hele gezellige maar vooral relaxte dag. Ik wil m’n verjaardag nog vieren, maar wat later deze zomer zodat ik tijd heb om een feestje te plannen.


‘s Avonds ging ik samen met Maura naar een van onze favoriete plekken in Utrecht: wijnbar Lefebvre. Hier deelden we wat gerechtjes en dronken we wijn op mijn nieuwe levensjaar. We kregen een fles bubbels van het huis om ‘t te vieren, wat echt heel erg leuk was!

De volgende dag ging ik samen met een vriendin naar Amsterdam, naar de opening van Gevonden op Marktplaats Salon. Eerst pizza bij Pazzi (aanrader!)..

Het event was ontzettend leuk! Heel gaaf om al die prachtige interieurs gecreëerd met spullen van marktplaats te zien. Daarnaast waren er allemaal leuke en inspirerende mensen aanwezig. Dit zijn de betere events!

Tussendoor bleef het mooi weer.. Kennen jullie trouwens die Liux ijsjes? Het zijn citroenwaterijsjes, en het ‘stokje’ is van drop. Super lekker.

Vrijdag was Maura jarig. Ze vierde haar verjaardag met een etentje in de tuin. Ze had ontzettend geluk met het weer, de lucht was strakblauw!

We mochten zelf onze bietenburger samenstellen.. dit was zoooo lekker!! Aanrader! En ik houd niet eens van bietjes! Het recept vind je op haar blog.

Zaterdags kwam mijn moeder op bezoek in Utrecht en gingen we samen naar foodtruck festival TREK. Het was ontzettend leuk! Er hing een goede sfeer, het zonnetje scheen.. We proefden heerlijke biologische frieten, aten een kaasburger en dronken kokosmelk uit een kokosnoot. Heerlijk dagje!

Ondertussen was ik helemaal vergeten dat het Pinksteren was, en dat alle supermarkten gesloten waren. Ik had niks in huis, dus de volgende dag besloot ik om bij Bagels & Beans te ontbijten en daar wat aan mijn blog te werken.

‘s Middags ging ik nogmaals naar TREK, om te meeten met Marieke en Ellen. Het was wederom weer heer gezellig, wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer!


Na het weekend ging ik een paar dagen naar mijn vader, waar ik vooral gerelaxed hebt en met de beestjes heb geknuffeld.

Er kwam nog een indrukwekkende regenbui voorbij. Er stond een gezinnetje te schuilen onder ons dak, helemaal doorweekt. Die hebben we maar naar binnen gehaald.. haha. Het gekke was: 2 uur later was het weer strakblauw en scheen de zon alsof er niks gebeurd was.

Later was dat noodweer wat minder leuk: onderweg naar Utrecht had ik enorme vertraging. Gelukkig had ik mijn laptop bij me.. tijd voor Orange is the New Black! Afgelopen twee weken heb ik zowel Fargo en OITNB helemaal uitgekeken op Netflix. Beide series zijn echt aanraders!

Woensdags ging ik samen met een vriend naar Amsterdam, naar ‘t Rijks. Ik was er al jaren niet meer geweest, dus het was leuk om weer eens een bezoekje te brengen. Blijft een mooi museum.
We lunchten bij Toos&Roos in de negen straatjes. Ook weer een aanrader. De broodjes zijn super groot (wij vroegen uiteindelijk een doggybag mee omdat het te veel was om op te krijgen, maar te lekker om weg te doen), en alles is vers gemaakt.

Daarna pakten we de trein naar Zandvoort, en waaiden we uit op het strand. Dit was echt een geweldige dag, met een beetje dat vakantiegevoel. Reminder dat ik vaker gewoon de trein naar het strand moet pakken om daar lekker uit te waaien en niks te doen.


Vrijdag sprak ik af met Maura in het park. We aten een detox-proof salade (vanwege Maura’s detox) en kleurden in mijn kleurboek. Relaxed middagje en stilte voor de storm want..

.. ‘s avonds was het natuurlijk tijd voor voetbal! We keken de wedstrijd op een groot scherm op een feestje. Van te voren was ik wel bang voor een nederlaag, en toch had ik hoop. De afgelopen weken liep iedereen elkaar maar na te praten. ‘Het wordt niks’, ‘wat een slecht team’. De beste stuurlui staan natuurlijk aan wal ;-). Ik zeg: we gaan voor de revanche van vier jaar terug. Al hebben we dat natuurlijk al een beetje genomen met deze winst op Spanje.

Gisteren kwamen mijn visitekaartjes binnen! Ik ben er heel erg blij mee, en zal ze voortaan altijd bij me dragen. Beetje zelfpromotie hé ;-). Ik heb er 200, dus genoeg om uit te delen!

Het nummer bij deze diary is You’ve got time van Regina Spektor, de titelsong van Orange is the New Black. Door al die afleveringen ken ik het nummer inmiddels uit mijn hoofd, maar het heeft me ook Regina Spektor laten herontdekken. 5 jaar geleden heb ik haar album helemaal grijs gedraaid, maar om de een of andere reden ben ik d’r een beetje vergeten. Zonde, want haar muziek is leuk. Zo ook dit nummer:

Zo, dat was de diary weer. Ik zie jullie over twee weken weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Josianne

  Aahhh, al dat eten! Ziet er heerlijk uit! :D En dat liedje bij dat kaaskraampje, briljant haha.

 2. Sylvia

  Dat is inderdaad errug veel lekker eten! Dat Liux ijsje kende ik nog niet, briljant :) Kokosmelk krijg ik trouwens niet weg ;) En nog van harte gefeliciteerd natuurlijk!

 3. Myrthe

  Aahh Toos en Roos is echt mijn favo plekje in de grachtengordel. Serveren ze nog steeds die gratis pompoensoeptestertjes? Superlekker! En OITNB is inderdaad een aanrader, heb afgelopen week allebei de seizoenen gekeken en nu wil ik meerrrrrr

 4. Nanda

  Ik ben zo benieuwd naar oitnb, hoor we vanalles over. Zodra mijn laptop gerepareerd is ga ik die serie ook eens kijken. En wat leuk, een wijnbar!

 5. Rosanne

  Ohhhhhh, jouw diary’s zijn zo leuk! Echt één van de leukste die ik volg.

 6. Karlijn

  Iedereen praat over OITNB, misschien moet ik er toch maar eens aan beginnen!

 7. Fleur

  Wat een leuke en zonnige Dairy!
  En inderdaad, de wedstrijd van vrijdag was waanzinnig, wie had dat nou gedacht!
  Op naar woensdag!

 8. Floor

  Nog gefeliciteerd! :) Je visitekaartjes zien er mooi uit, waar heb je die laten drukken en afwerken?

 9. Merel

  ooo wat is Orange is the new black fijn he? Ik heb seizoen 2 in 2 dagen gekeken. Schandalig en ik was gewoon verdrietig dat het voorbij was. In mijn hoofd ken ik die vrouwen allemaal persoonlijk. ERNSTIG. Anyway, het liedje vind ik vreselijk, die spoel ik altijd door! hihi, smaken verschillen.

  Foodfestivals zijn ook fijn. En verjaardagen in de tuin. Alles uit jouw dagboek eigenlijk. Thanks!

  1. Haha ja ik spoel ‘m ook vaak door hoor, omdat ik geen zin heb om te wachten. Maar ik vind het wel een fijn hyper lied als ik even productief bezig moet zijn.

 10. Tamarah

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je net zo mooi weer als die vriendin van je! En wat een ontzettend mooie foto’s maak je altijd. Ik krijg er een feelgood gevoel van :D. En wij hadden ook die storm gehad en daarna een stralende zon! Heel bijzonder :D.

 11. Lauriëtte

  Wat een lekker eten allemaal! Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Zo te zien heb je er goed van genoten!

 12. Dina

  Wat een leuke foto’s om te zien! En al dat lekkere eten, ik krijg er trek van!

 13. cheyenne

  wat een heerlijke weken zeg, ik word helemaal vrolijk van de foto’s! ik baal er wel van dat ik niet meer naar TREK ben geweest, zag er onwijs leuk (en lekker!) uit.
  xo, cheyenne

 14. Tessa

  Wat een lekkere dingen bij dat taartjes en koffie restaurantje! en het etentje bij Maura ziet er ook heel erg gezellig uit!
  liefs, Tessa

 15. Ellen

  Hi Marlous,
  Wat is je WP blog mooi geworden! En ik kwam er in een keer achter dat je me genoemd hebt bij TREK. Thanks! Was ook heel gezellig. Wat mij betreft ook volgend jaar weer. Liefs, Ellen

Geef een reactie