Diary: week 25 & 26

Ondanks (of misschien wel omdat) de afgelopen twee weken erg druk waren, heb ik niet zo heel veel foto’s gemaakt. Na een aantal jaartjes bloggen ben ik er inmiddels behoorlijk aan gewend geraakt om overal een foto van te nemen (tja). Maar soms vergeet je het ook even, en stiekem is dat best fijn.
Het maken van zo’n diary is altijd een fijn moment van zelfreflectie: wat heb ik de afgelopen twee weken eigenlijk allemaal gedaan? Stil staan bij alle leuke momenten (en ze herbeleven via de foto’s), en realiseren dat die stomme dagen eigenlijk snel voorbij waren.
Deze week helaas dus een wat kortere diary, maar wel met een hele fijne muziektip onderaan het artikel ;-).

Op maandag was ik vrij, en besloot ik mijn kamer verder op te ruimen. Er staan nog steeds wat rommeltjes en tassen waar ik doorheen moet gaan (en wat ik steeds blijf uitstellen). Ik vond mijn plankjes nog wat leeg, dus plaatste ik er nog wat spulletjes bij.

Ook hing ik (ofja, eigenlijk m’n huisgenoot ;-)) eindelijk het kaartenrekje op. ‘t blijven leuke dingen, deze komt trouwens ook van Hema!

Ik werkte ook veel die week, gelukkig was ik op woensdag nét op tijd klaar om Nederland – Australië te kunnen zien. Wat een spannende wedstrijd! Ik zit echt helemaal in het voetbal, en hoop zo dat we vanavond weer doorgaan. Helaas moet ik vanavond wel werken tijdens de wedstrijd..

Vrijdag ging ik naar de bioscoop, naar Transcendence. Met Johnny Depp in de film kan het niet gauw mis gaan, toch vond ik ‘m een beetje tegenvallen. Het verhaal was op zich best spannend,  maar iets te sloom en het duurde allemaal nogal lang. Daarnaast was Johnny Depp vooral als een half kale computerachtig persoon in beeld, wat het geheel toch wat minder aantrekkelijk maakte..
Wel leuk: de poster van Pieter Post De Film! Ha, dat dit nog speelt. Ik keek dit vroeger altijd met mijn broers, zo grappig!

Voordat ik naar de film ging at ik trouwens een burger bij Meneer Smakers, in de nieuwe vestiging in de Twijnstraat. Deze is een stuk ruimer en daardoor ook wat relaxter. De burgers waren nog steeds even lekker ;-)


Zondag ging ik naar Amsterdam, voor de Meet and Taste van Jamie Magazine, waar jullie al uitgebreid over hebben kunnen lezen. Het was zo ontzettend leuk! En elke keer als ik bovenstaande foto zie met die mega grote pepermolen schiet ik weer in de lach. Hoe cool is het om zo’n ding in huis te hebben, en nonchalant tevoorschijn te halen wanneer iemand naar de peper vraagt? Haha!


Afgelopen week ben ook druk bezig geweest met bloggen. Zo schreef ik op een dag het artikel over de Meet and Taste, maakte ik de bloemenmuur DIY én schreef ik het mega lange betoog over de kosten achter een blog.
Stiekem vind ik zo’n blogdagje wel leuk, het voelt goed om zo serieus met mijn blog bezig te zijn :-). Daarnaast is het ook heel fijn om zo vooruit te schrijven, zodat ik de rest van de week tijd heb voor andere dingen, haha!

Ook leuk: ik boekte een last minute naar Ibiza! Ik zou eigenlijk een vriendin gaan opzoeken in Barcelona, maar onze plannen werden gewijzigd.. Dus besloten we samen een paar dagen naar Ibiza te gaan. Via geniusflight.com boekten we een hele goedkope vlucht, en we verblijven in een appartement via airbnb.com, dus zo was het eigenlijk nog best goed te doen.
Mochten jullie nog tips hebben.. We verblijven in Ibiza-stad, en we willen in ieder geval een dagje naar Formentera. Verder willen we vooral veel zien, we komen niet per se voor het partyen (maar wie weet waar we eindigen ;-)). Dus tips voor leuke restaurantjes of mooie strandjes: ik hoor ze graag!

Afgelopen week had ik een mini reünie met een oud-klasgenootje van me van de VAVO (yes, ik heb maar liefst acht jaar over mijn vwo-diploma gedaan). Het was erg gezellig, en fijn om te merken dat zoiets na al die tijd nog steeds goed zit :-)

Ook kwam mijn kettinkje van Orphansocks binnen. Ik zag ‘m om de nek van Danique hangen bij de Meet and Taste, en was op slag verliefd. Inclusief verzendkosten betaalde ik nog geen tien euro voor dit bijzondere kettinkje. Ben er erg blij mee!


Op woensdag had ik een huisetentje. Naast dat ik het afgelopen jaar hier ben komen wonen, zijn ook twee andere huisgenoten pas ingetrokken. Het leek ons dus leuk om elkaar wat beter te leren kennen door middel van een etentje.
We hadden ontzettend geluk met het weer, we konden lekker op het balkon eten! We hielden een mini burgerparty met cheeseburgers en bietenburgers. Zo lekker!

Vrijdags ging ik naar een persborrel van Fatboy, waar ik na afloop dit leuke lampje kreeg. Wisten jullie dat Fatboy veel meer producten heeft dan die grote zitzakken? Ik niet, in ieder geval.
Dit geinige lampje is van wit kunststof, en kan dus prima buiten staan. De disco-dip print die je ziet is een hoesje, die je om de lamp kunt doen. Gewoon wit vond ik het lampje al erg leuk, maar er zijn dus verschillende hoesjes om ze mee op te leuken. Echt heel erg tof!

‘s Avonds aten we burgers bij de Burgermeester, maar ik moet toch zeggen dat ze niet tegen de Utrechtse burgers op konden. Doe mij maar een Meneer Smakers ;-)

Vrijdag middag was ik nog hard aan de slag gegaan voor de Neighbourfood Market waar ik gisteren samen met Maura stond. Het was een beetje last minute, maar ik pimpte nog wat notitieboekjes en zocht wat leuke spulletjes bij elkaar voor mijn kraampje..

.. die er zo uitzag! Het was erg leuk om eens te doen, en ik heb nog een heleboel dingetjes verkocht. Het smaakte naar meer, dus wie weet zie je ons vaker op een marktje verschijnen.

En dat waren mijn twee weken eigenlijk alweer. Er zitten wat gaten in, van momenten dat ik ben vergeten foto’s te maken (of dat ik gewoon heel saai aan het werk of aan het bankhangen was). Volgende keer beter!
Zoals beloofd nog wel een goede muziek tip, namelijk het nieuwe album van Dotan:

Ik vind de cd echt geweldig, en heb ‘m al helemaal grijs gedraaid (figuurlijk dan, ik luister via Spotify). Ik vind de nummers Home, Fall en Let the River in heel erg mooi, maar mijn favoriet is denk ik Hungry. Vandaar dat ik deze bij deze diary in sluit. Maar beloof me dat je de andere nummers ook gaat luisteren, want het is allemaal heel erg mooi!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 35 reacties

 1. Tessa

  Dat kaartenden vind ik nog steeds zo ontzettend leuk! Ik krijg nu echt trek in hamburgers hahah en dat lied dat dotan is zo mooi! Home vind ik ook heel mooi :)
  Liefs, Tessa

 2. Josianne

  Wat zijn jouw foto’s toch altijd prachtig! En ik houd van jouw interieur, die plankjes zijn echt prachtig zo.

 3. Debora

  Heei, waar heb je dat kettinkje gekocht?!

 4. Anne

  Oh, die burgers zien er zo lekker uit :) En het kettinkje is inderdaad heel mooi. Zo simpel!

 5. cheyenne

  wat een fijne twee weken weer! prachtig kettinkje, en ik ben heel benieuwd naar de nieuwe vesting van smakers, snel maar eens langs gaan!
  xo, cheyenne

 6. Maura - YLT

  Jeeej, was leuk gister! Ik vind dat we het goed gedaan hebben op onze eerste marktdag :)

 7. Elianne

  ja leuk het bootje nemen naar Formentera en daar fietsen huren en dan naar de prachtige strandjes….
  Veel plezier,liefs mama

 8. Elianne

  en Dotan is heerlijke muziek….thx voor de tip

 9. Karlijn

  Ik heb de cd van Dotan één keer geluisterd en toen vond ik het niet heel spetterend……maar misschien is het tijd om nog eens te gaan luisteren ;)

 10. Lauriëtte

  Wat gaaf dat je naar Ibiza gaat! Vind je diary’s altijd zo kleurrijk en vrolijk, heel erg leuk! :)

 11. Sophiee

  Dotan is echt leuk, ik heb laatst nee gezegd toen een vriendin vroeg of ik mee wilde naar een concert in Tivoli. Ik denk dat ik toch nog maar een kaartje ga kopen, want het is echt mooi. Leuke foto’s ook:)

 12. Linda

  Zomerse foto’s! Die ketting is echt heel leuk. Gaaf dat je naar Ibiza gaat, oooit wil ik daar ook eens heen (waar niet?)!

 13. Marion

  Oooh en even tussen neus en lippen door… ook wel leuk… ik boekte een last minute naar Ibiza… tralala. Daar moest ik echt om lachen! Mooie foto’s weer!

  1. Hahaha, ja als je het zo leest staat het er wel heel nonchalant. Terwijl ik er HEEL VEEL zin in heb! Ik schreef deze diary alleen gisterenavond laat, toen mijn bed iets meer exciting klonk dan een tripje naar Ibiza.. :’)

 14. Nora

  Dat kaartenrekje van Hema moet ik ook eens gaan opzoeken! Je interieurstijl is super mooi!

 15. Melissa

  Ale nederland deed het toch maar vandaag, ik had het niet verwacht! :)

 16. Nathalie

  Leuk dat kaartenrek van de Hema! De ketting vind ik trouwens ook ontzettend mooi!

 17. Nanda

  Die fatboy lampjes zijn leuk inderdaad!
  En ik zie het al helemaal voor me, dat jij die pepermolen tevoorschijn tovert ;)

 18. Eline

  Echt prachtige foto’s en die foto met die pepermolen blijft echt heel leuk ^^

 19. nenacecilia

  Je standje ziet er echt supercute uit :)
  En die pepermolen ìs grappig inderdaad ^^

 20. Lizzy

  Jouw foto’s geven me altijd zo’n gezellig gevoel! Misschien ook omdat ik eten ook altijd koppel aan gezelligheid, haha. Dat album van Dotan is lekker he, ik ben net Hungry gaan luisteren en hij staat nu op repeat!

 21. Siep

  Ken je de app ‘Room for Thought’ al? Die dwingt je elke dag op een ander tijdstip een foto te maken van wat je aan het doen bent. Dan heb je altijd backup foto’s en bovendien, aan het einde van het jaar kun je er een boekje van laten drukken :) Klinkt wel als iets voor jou!

 22. Ooooh heb je al veel Ibiza tips gekregen inmiddels? Ik heb er nog heel wat voor je haha!
  Wat betreft stranden: echt de zonsondergang gaan zien bij “Cala Vadella” Zooo mooi tussen de rotsen! Ook de rots “Es Vedra” en het bijbehorende strandje (Cala d’Hort) zijn een aanrader.
  Het dorpje “Sant Gertrudis” is heel leuk; fijn sfeertje en een echt kunstenaarsdorpje met leuke boetiekjes.

  Leuke bar: Mayfair in Cala Llonga. Heerlijke cocktails hebben ze daar! en de bediening is heel vriendelijk en open.

  De Hippiemarkt; ik vond het er druk, maar er zijn wel heeeel veel gave spullen te verkrijgen!! Ik ben naar “Las Dalias” geweest.

  Tja en mocht je toch zin hebben in een feestje, ga dan naar Ushuaia! ;-) Een openlucht discotheek. Errug gaaf en veel leuker dan het grotemegahuge”Pascha” ofzo, vind ik dan. ;-)

  Heeeel veel plezier op Ibiza!!

 23. Tamarah

  Ik vind jouw foto’s in jouw artikelen zo prachtig. Ze zijn zo eigen! Ik wist niet dat Fatboy meer artikelen had dan de grote zitzakken waar ze zo bekend mee zijn. Het lampje vind ik echt superleuk met die discodip! En handig dat het een hoesje is dat je dus steeds kan veranderen! Zo raak er ook niet op uitgekeken :).

Geef een reactie