DIY: hanging flowers wall

DSC_0008

Dit is misschien wel de simpelste en goedkoopste DIY met het mooiste resultaat: een muur met hangende bloemen. Half februari verhuisde ik naar mijn nieuwe kamer, maar de inrichting is nog steeds niet helemaal af.
Zo wil ik graag de muur boven mijn schouw een kleurtje geven, maar ik ben er nog niet helemaal over uit welke kleur het moet worden. Omdat mijn kamer anders wel een heel wit geheel is, besloot ik een oplossing te bedenken voor de periode dat mijn muur nog niet geverfd is. Met deze hangende bloemenmuur als resultaat!
Lees verder voor de werkbeschrijving en meer foto’s van het eindresultaat.

DSC_0001

Voor deze DIY heb je eigenlijk vrij weinig nodig: nepbloemen en bindtouw. Ik haalde de nepbloemen bij de Action, waar je verschillende soorten bloemen vindt voor ongeveer 0,99 – 1,99 per bosje. Ik was voor bovenstaande bloemen in totaal €6 kwijt.

Het bindtouw vind je ook bij de Action. Als alternatief kun je eventueel ook gekleurd washi tape gebruiken, maar dit blijft niet op elke muur goed zitten. Wil je liever een wat onopvallender draad, gebruik dan visdraad. Op die manier lijkt het net alsof je bloemen zweven.

Daarnaast is een stevige schaar (of nog liever een knijptang) ook nodig om de stelen los te knippen. Hier zit een ijzerdraadje in, zorg dus dat je iets hebt waarmee je een ijzerdraadje kan doorknippen.

DSC_0003

Knip alle stelen los, zodat je geen bosjes maar losse steeltjes hebt. Je kunt eventueel ook de bosjes zo laten en ze per bos ophangen, maar zelf vond ik dit wat te vol. Daarnaast word je slinger dan erg zwaar, en zal hij minder goed blijven hangen.

Ik heb de blaadjes aan de stelen laten zitten, dat vond ik wel grappig (en wat natuurlijker) ogen. Maar je kunt ze er natuurlijk ook afhalen.

DSC_0005

DSC_0006

Wikkel het touw een aantal keer om het uiteinde van de stelen heen en leg er vervolgens een dubbele knoop in. Ik heb ongeveer 5 cm afstand tussen elke bloem zitten, maar dit kun je natuurlijk naar wens aanpassen. Om een speels effect te creëren wissel je het een beetje af.

Bekijk van te voren goed waar je de slinger gaat hangen, en hoe lang hij kan worden. Boven mijn schouw was er ruimte voor ongeveer 3 – 4 bloemen per slinger. Ik besloot dit een beetje af te wisselen zodat de bloemen niet allemaal op een rechte lijn zouden hangen.

DSC_0007

Vervolgens is het een kwestie van ophangen! Zo zag mijn schouw en de muur erboven uit: nogal kaal en wit. Ik gebruikte washi tape om de slingers aan de muur te bevestigen. Gebruik hiervoor het liefste tape van MT, goedkopere merken plakken minder goed en laten eerder los.

DSC_0014

DSC_0009

DSC_0011

En dit is het eindresultaat! Natuurlijk was het met echte bloemen nog veel mooier geweest, maar dat is bijna niet haalbaar. Van een afstandje valt het ook helemaal niet op dat dit geen echte bloemen zijn.

Wil je zeker weten dat je slingers blijven hangen, bevestig ze dan met een spijkertje. Het voordeel van washi tape is wel dat je ze vaker kan verplaatsen. Mocht ik binnenkort alsnog mijn muur verven, dan hang ik de slingers gewoon op mijn slaapkamer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 37 reacties

 1. Tessa

  Aah dit vind ik zo leuk! Ik ga het echt proberen te maken!
  Liefs, Tessa

 2. Maura - YLT

  Leuk leuk leuk! Kom je bij mij ook een muurtje bebloemen ;)? Ik kom ze gauw eens IRL bewonderen! Mooie foto’s ook zo zeg.

 3. nenacecilia

  Ik vind het echt prachtig. Een winkel bij ons in de buurt heeft het in de etalage hangen, maar echt een hele bos. Elke keer sta ik voor de etalage te gapen ^^

 4. Lisa

  Heel leuk zo! Ik heb een bos gedroogde rozen (ooit van mijn vriend gekregen) ook zo aan de muur hangen :)

 5. Lydia

  Wat een leuke DIY! Ziet er echt heel leuk uit op die witte muur!

 6. Fleur

  Ontzettend leuk gedaan zeg! Ik dacht eerst dat het een inspiratie foto was, maar het was gewoon jouw eigen muur. Mooie foto’s!

 7. Yvet

  Erg leuk en vrolijk! Knap hoe je op dit idee kan komen :)

 8. Nora

  Wauw, ik vind het echt mooi! Leuk en origineel. Wil ik ook proberen maar al mijn muren in mijn kamer hebben een bedrukte wand.

  1. Bedrukt? Als in posters? Of behang? Want op zich denk ik dat het in combinatie met een leuk behangetje ook nog wel mooi is, tenzij je een heel druk behang hebt..

  1. Oh, maar ik geloof dat zij ook nepbloemen heeft hangen! Alleen heeft zij ze nog in bosjes hangen, ik heb de stelen losgeknipt. Van een afstandje valt de nepheid wat minder op ;-)

 9. Linda

  Wow wat is dit goed bedacht! Het is zo vrolijk en zomers en het is nu juist mooi dat die muur wit is!

 10. luna-ish

  Wow best wel typisch!
  het was precies wat ik nodig had voor mijn eigen kamer.
  Ik kwam alleen zelf niet op het idee.
  heel erg bedank !
  ik hoop dat er nog vele awesome ideeën volgen.

  Good vibes,

 11. Bonnie

  Hee, grappig! Ik heb deze diy een paar maanden geleden ook gemaakt, ook met nepbloemen. Ook van de action, haha. Leuk blog heb je! x

Geef een reactie