Gevonden op Marktplaats Salon

Gevonden op Marktplaats Salon

Gisterenavond was ik bij de persopening van de Gevonden op Marktplaats Salon. Een tentoonstelling die van 5 tot 8 juni plaatsvindt in de galerie ‘Looiersgracht 60’. Hier vind je de pareltjes van Marktplaats, geselecteerd door Samir Bantal en Julien Rademaker.
Julien verzamelde al prachtige Marktplaats vondsten op gevondenopmarktplaats.nl. Samen met architect Samir, met wie hij een atelier deelt, stelde hij deze tentoonstelling samen. In de galerie zijn verschillende hoekjes ingericht in verschillende stijlen. Alles wat je ziet is te koop: simpel door te bieden op Marktplaats (zoek op #gomp), of door de ‘buy now’ prijs te betalen in de galerie.
Ik ging samen met een vriendin naar de opening. Zij kent Samir persoonlijk, dus we stelden hem wat vragen over de tentoonstelling, en ik maakte een heleboel foto’s. Lees verder voor een kijkje in de galerie. Mocht je ‘m zelf nog willen bezoeken: dat kan tot en met zondag. Elke dag vanaf 10 uur, toegang is gratis.

gevonden op marktplaats salon
gevonden op marktplaats salon
gevonden op marktplaats salon
gevonden op marktplaats

De tentoonstelling bestaat uit meubels, objecten, kunst en rariteiten geselecteerd door Julien en Samir. Grotendeels gevonden via Marktplaats, maar enkele meubels komen via samenwerkingen met andere meubelhandelaren. Alles wat je ziet is te koop: de meubels, maar ook de schilderijen aan de muur. Zelfs de planten (voornamelijk hele bijzondere cactussen) zijn te koop! Je kunt bieden via Marktplaats, of ter plaatse het object direct kopen.

Het selecteren van de objecten doen de heren zelf: al speurend op Marktplaats vonden ze de mooiste en apartste schatten. Je moet er oog voor hebben: veel dingen (zoals de palmboomlamp of de hondentafel) zien er erg kitsch uit, maar door ze te combineren met andere stijlvolle (vintage) design meubelen worden het opeens hele gave items.

Ik vroeg of ze ook wel eens een design stuk bij een oud vrouwtje thuis vonden, die zelf geen idee had van de waarde van het stuk. Af en toe komt het voor dat ze objecten tegen komen die relatief goedkoop aangeboden worden, maar de meeste dingen die je in de galerie ziet zijn vrij prijzig. Voor een studentenbudget dus niet heel realistisch, maar voor elke kunst- en interieurliefhebber is een bezoekje aan de tentoonstelling meer dan de moeite waard.

Zelf viel mijn oog op een gouden beeld van een nijlpaard (mijn lievelingsdier). Slechts driehonderzestig euro. Maar, mochten jullie dit lezen Julien en Samir: als jullie ‘m zondag niet kwijt zijn wil ik ‘m wel overnemen voor een mooi prijsje ;-).

gevonden op marktplaats
gevonden op marktplaats salon
gevonden op marktplaats salon

Gevonden op Marktplaats Salon
Looiersgracht 60 Amsterdam
5 tot en met 8 juni 10:00 – 18:00, gratis toegang

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Leonie

  Wat een bijzonder idee! Die dressoir (dat is het toch?) vind ik echt heel erg mooi. Jammer dat dit soort leuke alternatieven altijd in het Westen des Lands gehouden worden en nooit eens richting oosten, haha.

 2. Myrthe

  Holy shiz wat vet! Zag het een paar maanden terug langskomen op Facebook, maar wist niet dat het zo cool zou worden!

 3. Lauriëtte

  Wat wat een mooie spulletjes! Zou graag de helft hier in mijn woonkamer willen haha! :)

 4. Hannelore

  Wauw, er zitten supermooie stukken tussen, maar ze zien er zo inderdaad al prijzig uit! Zo’n draadzetel heb ik trouwens nog bij mijn ouders op mijn kamer staan, maar da’s gewoon ikea weet ik dus helaas geen dure schat ontdekt ;)

 5. Danielle

  Wow, het stond al in de planning om te gaan. Maar na jouw blog weet ik het zeker… ZIN IN!

 6. Lotte

  Wat een fantastisch idee om met spullen die op Marktplaats te vinden zijn een tentoonstelling op te zetten. Het is niet helemaal mijn stijltje en de prijs ligt ver boven mijn budget, maar ik kan het idee waarderen. :)

 7. Nanda

  Wat een mooie spullen! Al vind ik het voor mp vondsten wat duur. Ik struin mp ook vaak af, opzoek naar leuke dingen :)

 8. Hedwig

  Mooie tentoonstelling! Nu ga ik zelf ook maar eens goed zoeken op Marktplaats ;) ze hebben ook een stukje in Volkskrant Magazine elke zaterdag toch?

 9. Yvonne

  Wauw wat leuk! Die cactussen zijn erg cute en die ‘palmboomlamp’ is erg vet!

 10. Kimberley

  Wat een leuk idee. En ja, als je het goed combineert, hoeft het niet kitsch meer te zijn.

 11. Stephanie

  Jeetje, wat een bijzondere tentoonstelling! Staan erg mooie spulletjes tussen!

 12. Lisa

  Mooie tentoonstelling! Ik baal dat ik dit weekend geen tijd had, want het zag er tof uit!

Geef een reactie