DSC_0173 (2)

Hema, mijn favoriete Nederlandse winkel, heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld van suf en basic warenhuis met rookworsten tot een super hippe winkel volgens de laatste trends.
Ik heb het idee dat Hema sinds een jaar of drie een heel nieuw team heeft dat elke dag de nieuwste blogs en Pinterestpagina’s afgaat, op zoek naar de laatste trends. Zo sprong Hema vrij snel in op de stationery trend, met voordelige rollen washi-tapes in eigen dessin.
Ook qua interieur loopt Hema voorop: je vindt er veel felle kleurtjes (mintgroen!) en geometrische vormen, precies volgens de laatste trends. En dat allemaal voor een Hollands prijsje!
Afgelopen week liep ik op een ochtend de Hema in Utrecht binnen en ik had geluk: ze waren net aan het aanvullen. Waar ik deze Hema vaak met lege schappen aantref, lagen de rekken nu vol met nieuwe spullen. En natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis..

DSC_0174

Hoewel ik al lang en breed gestopt ben met mijn brievenproject, heb ik nog steeds een zwak voor al die mooie stationery. Vooral het vrolijke printje van het notitieblok en de markeerstiften vind ik erg leuk, doet me een beetje aan de stijl van Paperchase denken.
De markeerstiften lijken op kleine ijsjes, en kosten slechts €1,50, dus die gingen mee. Helaas kwam ik er thuis wel achter dat de ‘mintgroene’ markeerstift gewoon blauw is, wat een faal.
Ook voor stempels heb ik een groot zwak, dus deze nam ik ook mee. De houten stempels zijn handig om schriftjes mee op te leuken, de gekleurde zelf-inkende stempels zijn vooral handig voor in je agenda. Beide setjes zijn €2,50 en waren ook nog in andere varianten verkrijgbaar.
Het rechter doosje bevat een rol met stickers. Deze was €1 en ook die lag voor dat ik ’t wist in mijn mandje!

DSC_0176

En dan nog de mintgroene items: een pak gestreepte A4-enveloppen, een Hammam-handdoek en een picknickkleed. Die laatste twee zijn nu allebei in de aanbieding voor €5, en ook in andere kleuren beschikbaar. Een Hammam-handdoek is een grote, dunne handdoek. Ideaal voor een dagje naar het strand (weegt namelijk niks, is snel droog en beslaat een groot oppervlak), en laat ik nou precies van plan zijn wat vaker naar het strand te gaan.

Mocht je nu al hebberig geworden zijn: bijna alles is ook online te vinden in de webshop van Hema. Dit is overigens geen advertorial, ik deel gewoon mijn enthousiasme over Hema zoals ik eerder ook al deed ;-).

Gerelateerd

30 reacties op “Hema Shoplog

 1. Superleuke spulltetjes! Ik zag al dat de Hema ook al weer nieuwe schriften en kaftpapier heeft enzo, dus in de vakantie ga ik daar weer eens even goed inslaan! Ik heb zelf ook wel het idee dat de Hema inderdaad steeds ‘hipper’ begint te worden en meer inspeelt op de trends. Echt leuk!

 2. onwijs leuke spulletjes weer :) ik word zo hebberig van de hema! gelukkig zijn hun spullen altijd wel soort van te verantwoorden onder het mom van ‘nodig voor studie!’ ;)
  xo, cheyenne

 3. Onzettend leuke dingen weer :0).
  Ik word altijd zo blij van snuffelen in de Hema. In elke plaats waar ik kom, moet ik even naar binnen ;0) en gelukkig zitten ze ook op het station.
  Bij welke Hema in Utrecht heb je de enveloppen gekocht? Die op de Steenweg in het centrum?
  De handdoek komt ook op mijn lijstje.

 4. Ja echt he, ze doen het elke keer weer. De Hema is echt mijn lievelingswinkel, ik ga er nooit weg zonder iets gekocht te hebben. Al die leuke stationary spullen en fijn vaasjes. X

 5. Leuke spulletjes! Ik zou letterlijk alles zelf gekocht kunnen hebben. Sterker nog: ik denk dat ik zo even op de fiets stap voor de hammamdoek en de stempels ;)

 6. Oh waar is de tijd dat ik een studentenjob had in de hema! Ik moest vaak de afdeling met papier- en schrijfwaren aanvullen, je kan wel raden waar al mijn zuurverdiende centjes meteen naartoe gingen! Mooie vondsten!

 7. Dodelijke blogpost dit. Ik zat me al af te vragen of ze nog eens nieuwe stempels gingen verkopen! Dat wordt binnenkort weer naar de HEMA! =) Trouwens, hebben ze ook weer nieuwe dessins voor de washitapes dan?!

 8. Ik heb ook zo’n picknickkleed van de hema. Niet helemaal hetzelfde als dat van jou maar ook wel mintgroen en met driehoekjes én van de Hema! Ik ben het met je eens dat de Hema een hippe winkel geworden is. Ik loop er graag eens binnen al is het maar om naar die mooie dingen te kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *