TGIF: Welcome to the weekend #10

DSC_0172

Het weekend staat alweer voor de deur! Wat hebben we een fantastische week gehad, met die overwinningen van Nederland. Je zou het misschien niet verwachten, maar ik ben best wel een voetbal fan. Naast het Nederlands eftal kijk ik ook veel andere WK-wedstrijden.
Dit weekend hebben we even rust, mooi tijd om mijn tips en links eens te bekijken. Ik heb een geweldige app ontdekt, en deel zoals vanouds mijn favoriete blogposts. Mocht je nog aanraders of andere leuke suggesties hebben, dan hoor ik dat graag in de comments. Fijn weekend!

Behind the scenes
Afgelopen week ontving ik al een paar mailtjes van lezers die een gastblogje wilden schrijven. Ontzettend leuk! Mailen kan nog steeds, lees even de TGIF van vorige week terug voor meer informatie.
Misschien is het ook wel leuk om deze zomer een keer per week een gastblogger aan het woord te laten? Als een soort zomercolumn?

Dan iets anders: ik update nu tussen de 7 en de 4 keer per week. In principe laat ik de woensdag en zaterdag open, zodat iedereen een beetje kan bijlezen. Maar af en toe barst ik van de inspiratie, en plaats ik op deze dagen ook een artikel. Mijn vraag aan jullie is: vinden jullie dit fijn?
Hebben jullie liever elke dag een artikel, of houden jullie dan het aantal posts niet meer bij? Om een beetje overzicht hierin te krijgen heb ik een mini poll gemaakt, ik zou het fijn vinden als jullie ‘m even invullen. Toelichten in de comments mag natuurlijk!

 

Het aantal updates is
 
 
 
  
pollcode.com free polls 

Freebie
studiodesign2

Dit keer geen printable maar een app, namelijk Studio Design. Deze gratis app (zowel voor android als apple beschikbaar, hoera!) wordt mijn nieuwe favoriete fotobewerkingsapp.. want wat zijn er veel mogelijkheden! Qua filters gebruik ik nog steeds liever Afterlight, maar qua designs heeft Studio Design een veel groter aanbod.

De app is gratis en bevat heel erg veel designs: van vormen tot doodles en quotes, ook is het mogelijk om je eigen tekst (in een leuk lettertype) in te vullen. En het beste van alles: het is helemaal gratis! Zelf de extra pakketten zijn gratis, ik ben echt gaan zoeken naar een betaaloptie, maar ik heb ‘m nog niet gevonden.

Ook leuk aan de app is de ‘remix’ optie: je kunt je eigen designs (dus combinaties van teksten en vormen) opslaan, maar je kunt ook andermans design hergebruiken (of eventueel nog verder ontwikkelen). Echt heel erg tof. Mocht je de afgelopen dagen wat meer quotes of figuren op mijn instagram zijn tegen gekomen, dan weet je nu welke app ik gebruikt heb: Studio Design.

Quote + font
quote_castro

Dit keer een wat ‘schools’ font, en daarom ook een quote die je hopelijk een beetje aan het denken zet (en misschien een lesje leert?). Het font heet Castro, en is hier gratis te downloaden.

De quotes zijn trouwens bedoeld als leuke en praktische tentoonstelling van de fonts. Als ik ze dan toch moet laten zien, dan maar gelijk in de vorm van een mooie quote die je kan uitprinten en ophangen aan de muur. Aan mijn statistieken kan ik zien dat de quotes regelmatig worden gedownload, dus nu ben ik een beetje benieuwd: wie van jullie heeft al zo’n quote aan de muur hangen? Zo ja: dan zou ik het super leuk vinden om daar een foto van te ontvangen!

Favorite blogposts
– de tips voor inspiratie van Linda. Een goede aanvulling op mijn 10 tips tegen een bloggers writersblock.
– de ontzettend gave DIY voor een ‘zit’ hangmat van ABM. Als ik de ruimte er voor had, had ik ‘m gemaakt!
– de DIY-inspiratie die Marij bij elkaar verzamelde.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Josianne

  De poll doet het bij mij niet (als ik erop klik, krijg ik een nieuwe pagina met een storing te zien), maar van mij mogen er altijd nieuwe posts bij!

  1. Hmm, op je telefoon of desktop?

   Bij mij doet ‘ie het wel, en ik zie ook dat er al een paar keer gestemd is.. Meerdere mensen waarbij de poll het niet doet?

 2. cheyenne

  die app ziet er goed uit, die ga ik ook downloaden! thanks :D
  xo, cheyenne

 3. Anne-Fleur

  Bij de poll stond niet mijn antwoord: waar jij zin in hebt! :D Als je vet veel inspiratie hebt vind ik het super leuk om meer te lezen, als je even geen zin hebt lees ik wat minder ;- )

  Ahh ik moet je trouwens nog even bedanken: Ik heb nét mijn eigen EP uitgebracht, en een tijd terug postte jij het font “Prata” toen ik dat zag dacht ik gelijk: dit is mijn font. Iets waar ik anders waarschijnlijk dagen/weken mee bezig was geweest was nu voordat ik er naar opzoek was gegaan al terecht!
  Dus bedankt dat je steeds zulke toffe fonts post! (mocht je benieuwd zijn hoe Prata op n cd-cover staat: http://instagram.com/p/pdLukljdH6/ :))

 4. Diana

  Ik vind dat je genoeg leuke artikelen post, maar meer mag natuurlijk altijd! ;D

 5. Inez

  Leuke tip van die app! Ik heb hem onmiddellijk geïnstalleerd! :D

 6. Evi

  Super leuke app! Helaas heb ik sinds kort een windows phone en daar kan ik hem niet op downloaden. :(

 7. Nora

  Ik vind het aantal blogposts goed zo, het kan natuurlijk eens voorvallen dat je heel veel inspiratie hebt en dat je daar dan heel graag over iets wil schrijven! Mooie quote.

 8. Senna

  Super leuke app! Ik ga hem zeker eens opzoeke.

  Mij maakt het niet zoveel uit hoeveel artikelen je plaatst. Ik lees immers toch niet alles (dat krijg je als je veel te veel blogs volgt) M

 9. Tessa

  Hoe meer artikels hoe beter hihi! Je schrijft zo leuk! Ik ga die app echt uitproberen!
  liefs, Tessa

 10. Zina

  Die app is mega fijn, heb ‘m meteen geïnstalleerd! Wat betreft de updates: ik vind het prima zoals het nu is maar je moet (lekker cliché) vooral doen waar jij je goed bij voelt. Ik heb vaak niet de tijd om iedere dag al mijn blogs van Bloglovin’ te lezen dus vaak lees ik ze toch wat later.

  1. Ik denk dat ik het inderdaad zo houd. Ik ben geen fulltime blogger, maar vind het wel leuk om veel te updaten. Wanneer het niet uitkomt zal het dan wat rustiger zijn, kunnen jullie even alles bijlezen ;-)

 11. Lauriëtte

  Mooi font! Ik zou qua updates lekker doen wat jij fijn vindt. Heb je veel inspiratie? Dan kan je dit op die twee lege dagen plaatsen, niet? Dan niet. Het is jouw blog ;)

 12. Karlijn

  Zo leuk om je tgif te lezen. De studio app is fijn he?! Ik ben er echt fan van, kan zo een uur lang van alles uitproberen. Sommige mensen maken echt de mooiste creaties. Jouw kaartenrekje zit ook al lekker vol zie ik, die van mij ook :) Ik vind het zo’n vrolijk gezicht. Fijn weekend!

Geef een reactie