TGIF: welcome to the weekend #8

tgif welcome to the weekend 8

Wat vliegt de tijd.. De nieuwe site is nog geen week online, en toch voelt het al heel vertrouwd! Hopelijk voelt het voor jullie ook goed, gelukkig weten jullie me allemaal nog steeds te vinden.
Ook deze week heb ik weer wat leuke tips en links voor jullie, al zitten jullie vast buiten te genieten van de zon ;-)

Behind the scenes
Zijn jullie al gewend aan de nieuwe site? Nog wat fouten ontdekt? Ik vond zelf al wat dode links en onscherpe foto’s, deze probeer ik z.s.m. aan te passen. Ik kreeg wat opmerkingen over het lettertype dat ik gebruik voor mijn blogs. Velen gaven aan dat ze hem te groot vonden of een schreefloos lettertype fijner vonden lezen.
Ik heb zelf heel erg lang getwijfeld over het juist lettertype. Het klinkt misschien gek, maar een lettertype drukt een beetje je persoonlijkheid uit op het web, net zoals je stem dat in het echt doet. Ik lees zelf eigenlijk ook liever schreefloze lettertypes, maar vind deze vaak ook onpersoonlijker. Twijfel twijfel.. ik ga nog eens kijken naar de schreefloze versie van het lettertype dat ik nu gebruik, wellicht is dat toch beter.
Hebben jullie verder nog op- of aanmerkingen op de nieuwe site? Opbouwende kritiek? Ik hoor het graag! ;-)

DSC_0117

Nog een achter de schermen dingetje: afgelopen week ging ik naar de opening van de ‘Gevonden op Marktplaats Salon’ in Amsterdam. Ik ging mee via een vriendin, maar het was natuurlijk een geweldig ding om over te bloggen. Ik schreef er ook een artikel over, je vind ‘m hier.

Freebie
foodtruck festival trek

De freebie van deze week is geen printable, maar wel een leuke tip voor een gratis festival: Foodtruck festival TREK. Ik had het er al even over in de post over de food festivals van deze zomer, maar ik stip het nog even aan. Dit Pinksterweekend (vandaag tot en met maandag) kun je in Utrecht terecht voor een gratis festival vol rollende keukens, live muziek en gezelligheid. Ik ga ook, zie ik jullie daar?

Quote + font
quote_allofme
Ik had deze subrubriek beter ‘fonts van Kimberly Geswein’ kunnen noemen, want tot nu toe zijn bijna alle fonts die je voorbij ziet komen van haar hand. Zo ook dit font, ‘All of Me’.
Vaak kom ik er pas achter als ik de download link op zoek, want de fonts hebben allemaal een hele eigen stijl. Ik vond dit vond mooi omdat het op van die ouderwetse letterpress stempels lijkt. Je kunt ‘m hier gratis downloaden.

Favorite blogposts
– de leuke interieur DIYs die Laura verzamelde.
– het real life artikel van Mariët. Spijker op z’n kop.
– de filmtips van Iris. Iris stelt je nooit teleur.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Dagmar

  Wauw wat een heerlijk artikel en ik vind je lay-out te gek geworden, zo mooi! Past echt bij je, super om te zien! En wat een prachtige quote!

 2. Tessa

  Je blog is zo mooi zo, toch wel heel tof dat je gewoon je eigen domein hebt! Die quote vind ik leuk trouwens hihi!
  Liefs, Tessa

 3. Merel

  Ik vind je blog prachtig! En je lettertype vind ik ontzettend fijn leesbaar, dus van mij mag het absoluut zo blijven ;)
  Geniet van je weekend! x

 4. Anniek

  Superleuk artikel Marlous, leuk om zo een beetje up-to-date te blijven van je site, ik vind hem in ieder geval erg gaaf geworden! Ik ga trouwens ook naar het Trek in Utrecht festival vandaag, samen met mijn zus. Ik heb er zo veel zin in! Ik ben er nog nooit eerder geweest, maar het lijkt me erg leuk!

 5. Chantal

  Je lay-out en het lettertype vind ik mooi. En dat notitieboekje(?) in de foto is ook een schoonheid ;)

 6. Danielle

  Oh dat food festival klinkt fijn. En gratis. En gratis is ook fijn! Haha, en ook nog mooi weer. Leuk!

 7. Karlijn

  Ik vind het lettertype juist erg fijn! Het komt inderdaad iets persoonlijker over, dus voor mij hoeft het niet veranderd te worden ;)

 8. Linda

  Ik vind je layout echt heel leuk! Wat betreft het lettertype: ik zou misschien iets meer ruimte tussen de regels laten als je snapt wat ik bedoel, dat vind ik zelf altijd fijn lezen!

 9. Con leche

  Ik vind je layout erg mooi geworden en het lettertype echt prima. Ik ga zondag of maandag denk ik naar Trek, het lijkt me echt een leuk foodfestival (én ik houd gewoon heel erg van eten, én het wordt belachelijk goed weer dit weekend)! Een hele mooie font ook weer :)

 10. Nanda

  Ik vind je lettertype ook goed leesbaar, en je lay-out is mooooi!
  De filmtips van iris zijn goed inderdaad.

 11. Lore

  Er is volgens mij niets mis met jouw lettertype. Ik vind het juist heel goed leesbaar!

 12. Daphne

  Ik vind dit altijd het leukste artikel op jouw blog samen met DIY’s en zo nu en dan een travel report. Heerlijk om elke week een nieuwe leuke font te spotten :).

 13. Mariët

  Inderdaad wat groot, maar verder vind ik je lettertype heel fijn! En je hele blog mooi. En thanks for the mention! Lief!

 14. Jacolien

  Oeh, ik ga TREK dit weekend zeker ff checken!
  Bedankt voor de leuke tip!

Geef een reactie